Make up trikovi za plavuše

Blijeda koža, svijetla kosa mnogima su izrazito privlačni atributi. Ako ste i vi jedna od zanosnih plavuša, uz odgovarajući make up izgledat ćete još privlačnije.

Prirodne plavuše naime trebaju obratiti pozornost na nijansu kose i boju očiju te prema tom birati šminku, dok umjetne plavuše više pažnje trebaju posvetiti tonu kože.

1. Nijanse rumenila

Ako vas krasi izrazito plava kosa, najprikladnije je rumenilo koraljnih i crvenkastih tonova. Za nešto tamniju plavušu preporuča se ružičasto rumenilo, a one s pepeljasto plavom kosom trebaju koristiti smeđe boje.

2. Make up očiju

Plave djevojke većinom imaju svijetle obrve i trepavice, zato je oči najbolje naglasiti sivim i smeđim eyelinerom te smeđom maskarom, koja je manje napadna od crne.

Kod nanošenja sjenila se ipak treba ravnati prema boji očiju. Za plavooke je prikladno plavo sivo sjenilo, dok smeđe se smeđe oči prekrasno istaknu uz sive i smeđe nijanse.

3. Istaknute usne

Za dnevni look plavuše usne je prikladno istaknuti ružem i sjajilom bež i zlatne nijanse, dok večernja make up varijanta zahtjeva koraljne i ružičaste boje na usnama.