Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Gastronomija

Malo drugačiji blagdanski jelovnik

Filet dimljene crvene pastrve i vrhunski litvanski sirevi.

Nove arome i mirisi, punoća okusa gastro delicija i ovih će se nadolazećih dana pronaći na raskošnom blagdanskom stolu. Nutricionisti za uravnoteženu i pravilnu prehranu preporučuju 2-3 obroka ribe tjedno, a filet dimljene crvene pastrve zbog svog bogatog, a opet blagog okusa, netipičnog za riblje proizvode, mogao bi biti novo, a pritom i zdravo otkriće na blagdanskom jelovniku.

Filetirana dimljena pastrva potpuno je novi proizvod, dostupan na policama trgovina u pakiranjima od 75 grama i 150 grama. File je crvene boje jer se radi od crvene pastrve, koja je okusom slična i lososu, pa se ponekad zove i lososova pastrva. Crvena boja mesa postiže se dodavanjem beta karotena u riblju hranu s kojom se hrani obična pastrva. Okusa filea postignut je metodom hladnog dimljenja na temperaturi koja ne prelazi 28°C čime meso zadržava sve hranjive sastojke.

                               

File dimljene pastrve ne sadrži aditive ni konzervanse, nije ga potrebno peći, a i odmah je spreman za konzumaciju – ne treba je termički obrađivati (peći, pržiti i sl.) i može se čuvati na +2°C (pri čemu je rok trajanja 30 dana) ili na -18°C, zaleđena (pri čemu je rok trajanja od godinu dana).

Filet dimljene pastrve je izvrsna namirnica za sve one koji u svoja jela žele unijeti dašak modernog, ukusnog, ali i zdravog življenja. Savršeno se kombinira sa svim jelima, prigodno za razne evente, poslovne i svečane zabave, koktel-partije i sl. Filet je okusom dosta blag i nema miris kao slični proizvodi od ribe tako da ga konzumiraju i oni koji zbog jakog mirisa izbjegavaju ribu i riblje proizvode. Cijena je 21,99 kn za 75 g i 41,99 kn za 150 g.



Za savršene blagdane i nešto drugačiji blagdanski stol tu su i 3 recepta:

Hladno predjelo od dimljene pastrve

Na pladanj ili veći plitki tanjur staviti opranu i dobro ocijeđenu svježu rikolu preko cijele površine. Na rikolu staviti listiće dimljene pastrve. Naribati ili dodati tanke listiće parmezana. Prema želji, posuti sa maslinovim uljem i par kapljica limunovog soka.

Kanapei sa dimljenom pastrvom

Listiće dimljene pastrve staviti na prepečene ili svježe kriške francuskog kruha. Kruh se prethodno tanko namaže maslacem ili krem sirom, po želji. Kanapee poslužite ukrašene umakom od hrena (pomiješati dvije žlice slatkog vrhnja sa jednom žličicom hrena).

Zeleni rezanci sa dimljenom pastrvom

Na malo ulja u tavu staviti na sitno narezani češnjak i nakon 1-2 min. dodati listiće dimljene pastrve. Nakon pola minute usuti vrhnje za kuhanje te dodati sol, papar i sitno narezani peršin. Ostaviti na vatri 2 minute nakon što vrnje prokuha. Dodati prethodno skuhane zelene rezance. Po želji poslužiti uz svježe narezani parmezan. Poslužiti dok je vruće.


Cijena je 12,99 kn.

Džiugas sir gastro delicija idealna u kombinaciji s vrhunskim vinom, medom ili voćem, kao pikantno predjelo ili desert nakon ukusne večere vrhunske su kvalitete, dobitnici mnogih medalja i priznanja te su napokon dostupni i na hrvatskom tržištu. Sirevi jedinstvenog okusa i kalitete spoj su tradicionalnog načina proizvodnje i vrhunske tehnologije, a potiču s pašnjaka najvećeg nacionalnog parka Litve.


Cijena je 27,99 kn svaki

Džiugas tvrdi sir, zrenja 12, 18 i 24 mjeseca specifičan je po svom pikantnom, intenzivnom okusu s blagom aromom suhog voća. Džiugas sir odlikuje intenzivna žuta boja i hrskava tekstura prošarana sitnim kristalićima soli koji ga čine lako lomljvim i još jednom potvrđuju kvalitetu proizvoda.


Cijena je 149 kn.

Džiugas sirevi mogu poslužiti i kao poklon za nadolazeće blagdane s obzirom da ih osim istančanog okusa krasi i ekskluzivno, elegantno i prepoznatljivo pakiranje. Džiugas sirevi nude se u pakiranjima 180 g, ribani tvrdi sir 100 g, snack tvrdi sir 100 g, koluti rezani na delikatesama.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Gastronomija

Ukusi su različiti, ali mnogi će se složiti da se ništa ne može usporediti s kremastom teksturom i neodoljivim okusom bakinih domaćih štrukli sa...

Gastronomija

Recepti i načini pripreme tiramisua mnogobrojni su kao i priče o njegovom podrijetlu, a mi vam donosimo recept koji će jednostavno oduševiti vaše goste.

Putovanja

Možda fina pašteta od pastrve? Ili jednostavna, a ukusna kombinacija jaja, brašna i kiselog vrhnja poznatija kao cicvara?

Gastronomija

Slasan i lagan ljetni kolač nadopunjen plavim bobicama.

Advertisement