Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Mama kuha najbolje

Poklanjamo vam kuharice za Majčin dan

Iako smo uvjereni da vaša mama kuha najbolje, njezinoj kreativnosti u kuhinji zasigurno pomažu novi recepti. Stoga smo odlučili najsretnijoj mami pokloniti tri kuharice  – Jela od mesa, Domaći kruh i peciva te Torte, kuglofi i kolači, a svim drugim mamama, uoči Majčinog dana, koji slavimo 11. svibnja, poklanjamo recept za jednu ljetnu tortu od jagoda s čokoladom iz kuharice ‘Recepti zlata vrijedni: Torte, kuglofi i tartovi’.

RECEPT – TORTA OD JAGODA S ČOKOLADOM

Sastojci:

  • 180 g brašna
  • 180 g šećera
  • 180 g margarina
  • 5 jaja
  • 60 g čokolade za kuhanje
  • 30 g gorkog kakaa
  • 1/2 vrećice kvasca
  • 2 žlice krušnih mrvica

Nadjev:

  • 230 g jogurta
  • 2 dl slatkog vrhnja
  • 6 listića želatine
  • 300 g jagoda

Glazura:

  • 150 g čokolade
  • pola žličice ulja
  • dvije žlice mlijeka
  • žličica ruma

torta od jagodaPriprema:

Pjenjačom miješajte omekšani margarin dok ne postane pjenast. Dodajte jedno po jedno jaje, šećer i ohlađenu čokoladu rastopljenu na pari. Dobro sve promiješajte pa dodajte brašno koje ste pomiješali zajedno s kvascem, kakao i krušne mrvice.

Stavite smjesu u kalup za torte promjera 26 centimetara (koji ste predhodno premazali margarinom i posuli brašnom) te stavite peći40 minuta na 180 stupnjeva Celzijusa. Zatim odvojite kalup i ohladite tortu.

Za to vrijeme rastopite želatinu koja je predhodno omekšala u vodi i pomiješajte je s jogurtom, umućenim šlagom i jagodama narezanim na komadiće.

Prerežite tortu na dva djela; donji dio nadjenite kremom od jagoda, preklopite drugim slojem i ostavite neka se hladi u hladnjaku najmanje dva sata.

Napravite čokoladnu glazuru tako da na malo mlijeka rastopite čokoladu, dodajte joj rum i malo ulja, kako bi glazura bila sjajna. Smjesu premažite preko torte i ostavite je neka se stisne. Ukrasite tortu jagodama, šlagom i krupno ribanom čokoladom.

 

 

Written By

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Gastronomija

Recept iz slatkog raja.

Gastronomija

Na samu pomisao vruće čokolade s dodatnim twistom okusa poput karamele, kokosa odmah nam cure sline.

Zanimljivosti

Riječ je o službenoj replici posude nazvane “boca s dvije ručke”, dar Veleposlanstva Republike Ekvador iz Mađarske ovom zagrebačkom muzeju.

Život u dvoje

Krajnje je vrijeme da se malo opustite i svoju večer pretvorite u čarobnu priču!

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.