Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

City Life

Margareta Mađerić prozvala Vesnu Kusin na sjednici Gradske skupštine

Trzavice među gradskim klupama

Na održanoj sjednici gradske skupštine Margareti Mađerić jednostavno je prekipjelo. Okomila se na gradonačelnikovu zamjenicu Vesnu Kusin, a Milan Bandić odmah joj je stao u obranu.

HDZ-ova zastupnica Mađerić prozvala je gradonačelnikovu zamjenicu Vesnu Kusin koja, kako je Mađerić kazala, iz sjednice u sjednicu komentira pitanja zastupnika i ‘frče’ nosom na svaku njihovu riječ. Mađerić je kazala kako je Kusin gošća u Skupštini, a ne gradska zastupnica. Pozvala je predsjednika Skupštine Darinka Kosora da zaštiti zastupnike i ne dopusti da se takvo ponašanje ponavlja.

‘Nemojte optuživati moju zamjenicu, ona je dama. Poštujte instituciju gradonačelnika. Ne znam čemu ovolika nervoza. Ne možete reći mojoj zamjenicu da frče nosom, to je rječnik ulice. Nemojte to raditi’, poručio je Bandić zastupnici te dodao kako ju smatra jednom od najkonstruktivnijih i najaktivnijih zastupnica u Skupštini.

No trzavicama na sjednici tu nije bio kraj. Zastupnik Ivan Tepeš (HSP AS) demonstrativno je napustio aktualac 9. Sjednice Gradske skupštine nezadovoljan time što se gradonačelnik Bandić ograđuje od govora mržnje kada je riječ o referendumu o braku, te reagira na izjave zastupnika Župana, a nema potrebe isto učiniti kada je riječ o maršalu Titu. Tepeš je pozvao gradonačelnika Milana Bandića da se javno ogradi od dopisa SAB-a koji je stigao u Skupštinu jer su ondje, po njegovu mišljenju, iznesene neistine te se omalovažavaju žrtve Drugog svjetskog rata.

Davora Bernardića (SDP) pak brinu konkretnije i aktualnije stvari. Osvrnuo se na to da se u proračunu za 2014. ne vide stavke za pripremu kapitalnih projekata za koje Zagreb sredstva može povući iz strukturnih fondova EU. Pitao je planiraju li se takvi projekti u sljedećoj godini te istaknuo kako Zagrebu ‘ide zadnji vlak za europska sredstva’. Bernardić je predložio gradonačelniku SDP-ov model gradnje domova umirovljenika po kojem bi privatnici gradili domove na gradskom zemljištu. Grad bi jamčio popunjenost doma,te tako osiguravao financiranje onom tko je sredstva uložio u dom.

‘Domovi za umirovljenike nisu se gradili 20 godina. Ima preko sedam tisuća zahtjeva za smještaj u domovima, ljudi čekaju po pet godina. U Skupštinu nam je došao prijedlog po modelu ‘ključ u ruke’ koji je financijski nepovoljan. Mi nudimo da se uz pomoć kupona, kao što se subvencioniraju privatni dječji vrtići, financiraju i domovi umirovljenika. Grad Zagreb mora starijim sugrađanima osigurati bolju kvalitetu života. Molim da se razmisli o našem prijedlogu da, ako možemo zajedno, učinimo nešto za naše umirovljenike.’,kazao je Bernardić.

Gradonačelnik je kazao kako se radi o legitimnom prijedlogu koji će ozbiljno razmotriti.
‘Drago mi je da se radi o socijalnom kriteriju, da ste to spomenuli prije izbora možda bi dobili koji glas više.’, kazao je Bandić.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

City Life

'Zagreb mora biti lokomotiva našeg razvoja'

City Life

Kosor zahvalio svima onima koji i danas rade

Događanja

Izložba o čovjekovom najboljem prijatelju

City Life

Dan posvećen borbi protiv raka dojke

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.