Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Margo namazi za zdrav doručak

Izvrstan izvor energije obogaćen vitaminima A, D i E, bez kolesterola i bez transmasnih kiselina.

Masti su neizostavan dio pravilne prehrane, iako se prilično često neopravdano smatraju nepoželjnim nutrijentima. Međutim, od velikog su značaja za očuvanje zdravlja i samu strukturu tkiva i stanica. Masti omogućavaju apsorpciju vitamina topljivih u mastima (vitamini A, D, E i K) i imaju zaštitnu funkciju za određene vitalne organe.

Stoga, da bi se unijele poželjne masti, važno je znati razliku između tzv. "dobrih" (bogate monozasićenim i polinezasićenim masnim kiselinama) i "loših" masti (bogate zasićenim i trans masnim kiselinama).


Mnogi margarini i margarinski namazi danas, zahvaljujući razvoju prehrambenih tehnologija, ne sadrže "loše" trans masne kiseline. U sastavu takvih margarina i margarinskih namaza prevladavaju polinezasićene i mononezasićene masne kiseline što ih čini kvalitetnijim namirnicama. U svakodnevnoj prehrani unos ukupnih masti treba biti u skladu s potrebama. Zato je važno odabrati kvalitetu, a ograničiti količinu masti.

Uravnotežena prehrana treba kalorijski sadržavati oko 30% masnoća, 20 do 35% bjelančevina i 45 do 65% ugljikohidrata bogatih vlaknima. Djeca i mladi, posebno za vrijeme puberteta, moraju povećati unos masti i do 35% energetskih potreba.

Margarini nove generacijeMargo Nova, Margo Jogurt, Margo Light i Margo IQ namazi su vrhunske kvalitete i okusa, za zdravu i uravnoteženu prehranu i dobru tjelesnu formu cijele obitelji. Obogaćeni vitaminima A, D i E, bez kolesterola i bez transmasnih kiselina izvrstan su izvor energije za svaki dan. Odlične mazivosti za zdrav doručak, Margo margarinski namazi nude bogat izbor svježih okusa gdje svatko može pronaći najbolje za sebe.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Gastronomija

Jagode gotovo da nemaju kalorija, a mogu se pripremiti na razne načine.

Trendovi

Želite li imati pun novčanik, istočnjački učitelji savjetovat će vam da izaberete novčanik u odgovarajućoj boji.

Moj dom

Pametnim izborom zidnih boja svoj ćete dom učiniti savršenim mjestom za život. U nastavku vam donosimo nekoliko savjeta kako to učiniti, odnosno s kojim...

Budi fit

Uz puno truda i vježbanja potrebno je svoju prehranu prilagoditi novom stilu života. Jer bez promjene prehrambenih navika nećete puno toga promijeniti.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.