Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Margo namazi za zdrav doručak

Izvrstan izvor energije obogaćen vitaminima A, D i E, bez kolesterola i bez transmasnih kiselina.

Masti su neizostavan dio pravilne prehrane, iako se prilično često neopravdano smatraju nepoželjnim nutrijentima. Međutim, od velikog su značaja za očuvanje zdravlja i samu strukturu tkiva i stanica. Masti omogućavaju apsorpciju vitamina topljivih u mastima (vitamini A, D, E i K) i imaju zaštitnu funkciju za određene vitalne organe.

Stoga, da bi se unijele poželjne masti, važno je znati razliku između tzv. "dobrih" (bogate monozasićenim i polinezasićenim masnim kiselinama) i "loših" masti (bogate zasićenim i trans masnim kiselinama).


Mnogi margarini i margarinski namazi danas, zahvaljujući razvoju prehrambenih tehnologija, ne sadrže "loše" trans masne kiseline. U sastavu takvih margarina i margarinskih namaza prevladavaju polinezasićene i mononezasićene masne kiseline što ih čini kvalitetnijim namirnicama. U svakodnevnoj prehrani unos ukupnih masti treba biti u skladu s potrebama. Zato je važno odabrati kvalitetu, a ograničiti količinu masti.

Uravnotežena prehrana treba kalorijski sadržavati oko 30% masnoća, 20 do 35% bjelančevina i 45 do 65% ugljikohidrata bogatih vlaknima. Djeca i mladi, posebno za vrijeme puberteta, moraju povećati unos masti i do 35% energetskih potreba.

Margarini nove generacijeMargo Nova, Margo Jogurt, Margo Light i Margo IQ namazi su vrhunske kvalitete i okusa, za zdravu i uravnoteženu prehranu i dobru tjelesnu formu cijele obitelji. Obogaćeni vitaminima A, D i E, bez kolesterola i bez transmasnih kiselina izvrstan su izvor energije za svaki dan. Odlične mazivosti za zdrav doručak, Margo margarinski namazi nude bogat izbor svježih okusa gdje svatko može pronaći najbolje za sebe.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Gastronomija

Osim što će vas na dulje staze napuniti energijom, ti napitci će vaš organizam opskrbiti i zdravim nutrijentima.

Dobar posao

Znamo da djeca, ali i odrasli postaju poput osoba s kojima se druže. Pa i kaže se 's kim si, takav si'.

Duh i tijelo

Kod vježbanja je važno pronaći aktivnosti u kojima ćete uživati, a ne da vam one budu teret.

Budi fit

Možda se tijelo urotilo protiv vas ili imate loše prehrambene navike.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.