Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Marinirani svinjski odrezak na talijanski način

U nastavku donosimo zanimljivu ideju za proljetni meni s crvenim mesom, uz recept koji je preuzet iz Mediteranske kuhinje, a preporučuje ga Eva Pavić, magistra specijalist sigurnosti i kvalitete hrane.

Proljeće je vrijeme buđenja iz zimskog sna. Razdoblje kada bi naš organizam trebao biti pun energije. No većina nas se zapravo osjeća umorno. Puno radimo, malo spavamo i vrlo često ne brinemo o uravnoteženoj prehrani. Glavni uzročnik umora i bezvoljnosti u mnogo je slučajeva upravo anemija, a koja se javlja uslijed nedostatka željeza. Pritom je važno naglasiti da manjak vitamina B1, B2, niacina, pantotenske kiseline ili kolina dovodi do nedostatka željeza, a sve ove navedene hranjive tvari sadrži crveno meso.

U nastavku donosimo zanimljivu ideju za proljetni meni s crvenim mesom, uz recept koji je preuzet iz Mediteranske kuhinje, a preporučuje ga Eva Pavić, magistra specijalist sigurnosti i kvalitete hrane.

Marinirani svinjski odrezak na talijanski način

Sastojci za 4 osobe:

  • 4 svinjska odreska
  • 4 svežnja listića kadulje
  • 2 žličice kapara
  • 2 kisela krastavca
  • Sol, kurkuma, đumbir, kajenski papar po želji

Marinada:

  • 4 žlice suhog bijelog vina
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 žličice senfa
  • 1 žličica smeđeg šećera

Priprema:

Uklonite vidljivu masnoću s odrezaka te ih stavite u plitku posudu. Svaki odrezak začinite s malo soli, kurkume, đumbira i kajenskog papara te na svaki stavite list kadulje. Sitno nasjeckane krastavce i kapare pospite po odrescima. Marinadu pomiješajte, prelijte preko odrezaka i stavite na hladno 2 sata.

Ocjedite odreske i pecite ih na tavi ili na roštilju uz povremeno okretanje. Čim je gotovo, poslužite odmah uz kruh sa češnjakom, raznim vrstama salata (radič, potočarka, rukola) i cherry rajčicama.

salad-1033209_1920

 

Ne propustite

Budi fit

Sok od đumbira i krastavaca, s dodatkom limuna i mente jedan je od najpoznatijih prirodnih napitaka za brzo mršavljenje.

Brinimo jedna o drugoj

Kada uzmemo u obzir činjenicu da su upravo upalni procesi glavni okidač za razvoj raznih kroničnih oboljenja u organizmu, tada đumbir i kurkuma još...

Savjeti stručnjaka

Određene namirnice sadrže tzv. aktivatore metabolizma koji pospješuju izmjenu tvari te poboljšavaju prokrvljenost probavnih organa, čime doprinose svakodnevnom optimalnom radu probavnog sustava.

Brinimo jedna o drugoj

Donosimo vam par stvarčica koje sigurno imate u svojoj kuhinji! Iskušajte ih, jer definitivno ne odmažu.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.