I sama pomisao na marmeladu vraća me u djetinjstvo, u našoj obitelji ovaj voćni namaz u žargonu još zovemo i 'dječjom radosti'. Volimo je svi, a najviše moja bolja polovica, onako jednostavno na kruhu s maslacem. Imamo ih više vrsta u kući, od višanja, marelice, brusnice. Kako ja obožavam tropsko voće i stalno sam u potrazi za nekim novim još ne isprobanim vrstama, od raznih kumquata, kakija ili karambola pomislila sam kako bi bilo super napraviti marmeladu od tropskog voća.
S malo mozganja i razgledavanja u obližnjem trgovačkom centru, odlučila sam se na kombinaciju mango – kivi i mogu vam reći da sam prezadovoljna krajnjim ishodom, pa se često nalazim u iskušenju za još samo jednu žličicu i već znam što ću za doručak, uz šalicu tople kave.


Potrebno:
(za 3 staklenke)

Postupak:
Just Good Food
S malo mozganja i razgledavanja u obližnjem trgovačkom centru, odlučila sam se na kombinaciju mango – kivi i mogu vam reći da sam prezadovoljna krajnjim ishodom, pa se često nalazim u iskušenju za još samo jednu žličicu i već znam što ću za doručak, uz šalicu tople kave.
Potrebno:
(za 3 staklenke)
- 2 manga
- 1/2 kg kivija
- 500 g šećera
- 2 dcl soka od jabuke
- 1 vrećica Želina
- 1 paketić limunske kiseline
Postupak:
- Ogulite voće, mangu izvadite košticu, pa ga kao i kivi narežite na manje kockice. Dodajte sok od jabuke, pa umiješajte Želin pomiješan sa šećerom, ostavite da odstoji 1 sat.
- Stavite voće u širok lonac, pustite da zakuha na jačoj vatri. Kuhajte ga 10-ak minuta. Na tanjurić izvadite malo marmelade, pa provjerite da li se želira, malo pričekajte, pa postavite tanjurić u koso, ako smjesa klizi kuhajte još 10-ak minuta, pa dodajte paketić limunske kiseline. Izmiješajte.
- Izlijte marmeladu u staklenke koje imaju poklopac na navoj, koje ste prethodno isplahnuli kipućom vodom. Dobro ih zatvorite, pa ih okrenite na poklopac i ostavite ih tako 15-ak minuta. Vratite je u prvobitni položaj, ohladite i čuvajte u hladnjaku.
Just Good Food
In this article:kivi, kuhanje, mango, marmelada, nada duhović, recept, tropsko voće

Click to comment
You must be logged in to post a comment Login