Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Marmelada od manga i kivija

Ukusan voćni namaz od tropskog voća.

I sama pomisao na marmeladu vraća me u djetinjstvo, u našoj obitelji ovaj voćni namaz u žargonu još zovemo i 'dječjom radosti'. Volimo je svi, a najviše moja bolja polovica, onako jednostavno na kruhu s maslacem. Imamo ih više vrsta u kući, od višanja, marelice, brusnice. Kako ja obožavam tropsko voće i stalno sam u potrazi za nekim novim još ne isprobanim vrstama, od raznih kumquata, kakija ili karambola pomislila sam kako bi bilo super napraviti marmeladu od tropskog voća.

S malo mozganja i razgledavanja u obližnjem trgovačkom centru, odlučila sam se na kombinaciju mango – kivi i mogu vam reći da sam prezadovoljna krajnjim ishodom, pa se često nalazim u iskušenju za još samo jednu žličicu i već znam što ću za doručak, uz šalicu tople kave.



Potrebno:
(za 3 staklenke)
  • 2 manga
  • 1/2 kg kivija
  • 500 g šećera
  • 2 dcl soka od jabuke
  • 1 vrećica Želina
  • 1 paketić limunske kiseline



Postupak:
  1. Ogulite voće, mangu izvadite košticu, pa ga kao i kivi narežite na manje kockice. Dodajte sok od jabuke, pa umiješajte Želin pomiješan sa šećerom, ostavite da odstoji 1 sat.
  2. Stavite voće u širok lonac, pustite da zakuha na jačoj vatri. Kuhajte ga 10-ak minuta. Na tanjurić izvadite malo marmelade, pa provjerite da li se želira, malo pričekajte, pa postavite tanjurić u koso, ako smjesa klizi kuhajte još 10-ak minuta, pa dodajte paketić limunske kiseline. Izmiješajte.
  3. Izlijte marmeladu u staklenke koje imaju poklopac na navoj, koje ste prethodno isplahnuli kipućom vodom. Dobro ih zatvorite, pa ih okrenite na poklopac i ostavite ih tako 15-ak minuta. Vratite je u prvobitni položaj, ohladite i čuvajte u hladnjaku.

Just Good Food

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Gastronomija

Ako ste ljubitelj biljne prehrane, a načela veganstva imate u malom prstu, sljedeći recept oduševit će sva vaša čula.

Gastronomija

Kremšnite su desert koji oduševljava nepce svih ljubitelja poslastica.

Savjeti i preporuke

Prhut mogu dobiti i osobe s masnom i osobe sa suhom kožom.

Gastronomija

Kopar odmah podsjeća na kisele krastavce i salatu od krumpira, ali je stoljećima imao mjesto u kuhinjama diljem Europe i Azije.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.