Sushi, miso juha ili sake – kako vam zvuče ove japanske delicije? Upravo te i slične specijalitete iz dalekog Japana imali su nedavno priliku kušati posjetitelji Miele Gallery Zagreb u Buzinskom prilazu 32. Zainteresiranim Zagrepčanima tajne japanske kuhinje otkrivala je Atsuko Ogawa s chefom Robertom Slogarom. Ogawa, koja je u Hrvatsku došla studirati pa se zaljubila u Hrvata i ostala u Lijepoj našoj, oduševila je sve prisutne svojim kulinarskim umijećem koje je iskazala na Miele uređajima.
Za građane je otvorena inovativna kulinarska radionica u Miele showroomu kako bi sami, uz nadzor stručnjaka, pokušali napraviti svoje jelo u sklopu kulinarske radionice. Ako ste propustili prvu radionicu na temu japanska kuhinja s Atsuko Ogawa, možete sudjelovati već na idućoj koja će se održati 23. veljače od 17 do 20 sati pod nazivom Radionica ukusnih jela na temu – Proljeće, šparoge i artičoke. Svi zainteresirani mogu se prijaviti na mail: [email protected] ili na broj telefona 01/6689 050.
Miele Gallery potpuno je funkcionalna i opremljena vrhunskim Miele uređajima i predstavlja novi koncept tvrtke Miele koja ne želi samo izlagati svoje uređaje posložene jedan pokraj drugoga, već i omogućiti svakom posjetitelju izložbenog centra da iskusi uređaje svim svojim čulima. Miele Gallery Zagreb omogućava posjetiteljima da u ugodnoj atmosferi isprobaju gotovo cjelokupni asortiman Miele-ovih uređaja. Radno vrijeme je od ponedjeljka do petka od 9 do 19 sati.
Japanska Miele kulinarska radionica pripremila je tri recepta za sve zaljubljenike u japansku kuhinju.
Miso juha sa tofu sirom
Sastojci:
Priprema:
Prokuhati morske alge. Narezati tofu na male kockice i dodati u juhu. Ugrijati tofu nekoliko minuta na nižoj temperaturi, uzeti malo juhe iz lonca te dodati miso pastu. Postepeno umiješati miso pastu u juhu. Lagano promiješati juhu. Ugasiti vatru te umiješati mladi luk. Probajte ne prokuhati juhu nakon što ste u nju stavili miso pastu.
Sushi
Sastojci:
Priprema:
Namočiti shitake gljive u vodi (oko 1 sat). Ocijediti i narezati na trakice (sačuvati ostatak vode i komadiće gljiva). Lagano prokuhati gljive sa ostatkom vode koju smo sačuvali, dodati začine, kuhati još 20 minuta dok ne dobije lijepu boju. Narezati mrkvu na trakice te ju prokuhati 10-ak minuta u vodi i soli. Izmutiti jaja sa malo soli i sake umakom i ispeći vrlo tanak omlet na tavi. Kada se omlet ohladi izrezati ga na trakice, što tanje to bolje. Skuhati sushi rižu. U rižu dodati sjemenke sezama. Skuhati grašak. Slagati redom rižu, shitake gljive, mrkvu, grašak, posuti đumbirom zatim omlet na vrh.
Sladoled od zelenog čaja
Sastojci:
Priprema:
Izmiješati vruću vodu i prah od zelenog čaja. Izmiješati jaja sa šećerom. Mlijeko staviti na laganu vatru te dodati jaja i vrhnje za šlag. Konstantno miješati. Maknuti s vatre i staviti u led. Dodati zeleni čaj i miješati dok se ne ohladi. Staviti u škrinju na neko vrijeme dok se ne zamrzne. Poslužiti sladoled.
Za građane je otvorena inovativna kulinarska radionica u Miele showroomu kako bi sami, uz nadzor stručnjaka, pokušali napraviti svoje jelo u sklopu kulinarske radionice. Ako ste propustili prvu radionicu na temu japanska kuhinja s Atsuko Ogawa, možete sudjelovati već na idućoj koja će se održati 23. veljače od 17 do 20 sati pod nazivom Radionica ukusnih jela na temu – Proljeće, šparoge i artičoke. Svi zainteresirani mogu se prijaviti na mail: [email protected] ili na broj telefona 01/6689 050.
Miele Gallery potpuno je funkcionalna i opremljena vrhunskim Miele uređajima i predstavlja novi koncept tvrtke Miele koja ne želi samo izlagati svoje uređaje posložene jedan pokraj drugoga, već i omogućiti svakom posjetitelju izložbenog centra da iskusi uređaje svim svojim čulima. Miele Gallery Zagreb omogućava posjetiteljima da u ugodnoj atmosferi isprobaju gotovo cjelokupni asortiman Miele-ovih uređaja. Radno vrijeme je od ponedjeljka do petka od 9 do 19 sati.
Japanska Miele kulinarska radionica pripremila je tri recepta za sve zaljubljenike u japansku kuhinju.
Miso juha sa tofu sirom
Sastojci:
- 3 šalice juhe od morske alge
- 1 kocka tofua
- 3-4 žlice miso paste
- 1/4 šalice nasjeckanog mladog luka
Priprema:
Prokuhati morske alge. Narezati tofu na male kockice i dodati u juhu. Ugrijati tofu nekoliko minuta na nižoj temperaturi, uzeti malo juhe iz lonca te dodati miso pastu. Postepeno umiješati miso pastu u juhu. Lagano promiješati juhu. Ugasiti vatru te umiješati mladi luk. Probajte ne prokuhati juhu nakon što ste u nju stavili miso pastu.
Sushi
Sastojci:
- 2 šalice sushi riže
- 2 shitake gljive
- 1 žlica soja sosa
- 1 žlica sake umaka
- 1 mrkva
- 3 jaja
-
grašak
- 1 žlica đumbira
- 2 žlice sjemenki sezama
- tostirane morske alge
Priprema:
Namočiti shitake gljive u vodi (oko 1 sat). Ocijediti i narezati na trakice (sačuvati ostatak vode i komadiće gljiva). Lagano prokuhati gljive sa ostatkom vode koju smo sačuvali, dodati začine, kuhati još 20 minuta dok ne dobije lijepu boju. Narezati mrkvu na trakice te ju prokuhati 10-ak minuta u vodi i soli. Izmutiti jaja sa malo soli i sake umakom i ispeći vrlo tanak omlet na tavi. Kada se omlet ohladi izrezati ga na trakice, što tanje to bolje. Skuhati sushi rižu. U rižu dodati sjemenke sezama. Skuhati grašak. Slagati redom rižu, shitake gljive, mrkvu, grašak, posuti đumbirom zatim omlet na vrh.
Sladoled od zelenog čaja
Sastojci:
- ¾ šalice mlijeka
- 2 žutanjka
- 5 žlica šećera
- 1 žlica praha od zelenog čaja
- ¾ šalice vrhnja za šlag
- 3 žlice vruće vode
Priprema:
Izmiješati vruću vodu i prah od zelenog čaja. Izmiješati jaja sa šećerom. Mlijeko staviti na laganu vatru te dodati jaja i vrhnje za šlag. Konstantno miješati. Maknuti s vatre i staviti u led. Dodati zeleni čaj i miješati dok se ne ohladi. Staviti u škrinju na neko vrijeme dok se ne zamrzne. Poslužiti sladoled.
You must be logged in to post a comment Login