Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Mini Pavlova torta

Slatki desert s marakujom i svježim jagodama.

Anna Pavlova je nekadašnja vrhunska ruska baletna plesačica koja je vjeruje se 1920. g proputovala Australiju i Novi Zeland. U njenu čast tada u Australiji, napravljena je i ova vrhunska merangue (beze) poslastica koja je od tada i dobila njeno ime. Baza ove torte su bjelanjci, izvana je hrskava, a unutrašnjost joj je meka.

Gotovo uvijek dekorira se tučenim slatkim vrhnjem i voćem. Ovaj put ja sam se odlučila za nekoliko manjih, mini Pavlova i to s marakujom i svježim domaćim jagodama. Teško je bilo odlučiti, koja od ove dvije varijante mi je u stvari bila draža.



Potrebno:

za četiri mini Pavlove
  • 3 bjelanca
  • 220 g šećera
  • 1/2 žličice bijelog vinskog octa
  • 3 žličice jestivog škroba (Gustina)

za kremu i dekoraciju
  • 150 g mascarpone sira
  • 2 žlice šećera
  • 100 g slatkog vrhnja
  • 2 marakuje
  • 250 g svježih jagoda
  • smeđi šećer
  • šećer u prahu


Postupak:

1. Pećnicu zagrijte na 140 C. Bjelanca stucite u čvrst snijeg, dodajte tri žlice hladne vode, pa miksajte najjačom brzinom uz postupno dodavanje šećera. Miksajući i dalje dodajte ocat, a zatim i jestivi škrob. Merangue smjesu oblikujte u četiri veće hrpice na većem limu obloženom papirom za pečenje, pa ih u sredini lagano izdubite stražnjom stranom žlice i oblikujte im jamice. Lim s tortama stavite u pećnicu i pecite ih oko 50 minuta. Pečene izvadite iz pećnice i pustite ih da se potpuno ohlade.



2. U međuvremenu izmiksajte mascarpone sir sa šećerom u glatku kremu pa mu primiješajte tučeno slatko vrhnje. Marakuje prerežite popola i izdubite žlicom, a jagode operite i odstranite im peteljke. Mini Pavlove dekorativno, pekarskom vrećicom napunite kremom od slatkog vrhnja, pa ih po dvije dekorirajte marakujom i svježim jagodama. Pavlove s marakujom po želji pospite smeđim šećerom, a ove s jagodama šećerom u prahu i umakom (kašom) od jagoda.

Just Good Food



Written By

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Gastronomija

Recept iz slatkog raja.

Gastronomija

Sirupasto vino u spoju s omekšalom kruškom zadivit će vaše nepce i pitat ćete se zašto ovaj desert niste ranije kušali

Gastronomija

Iako je najlakše konzumirati sladoled iz posude ili onaj na štapiću predlažemo vam da si malo zakomplicirate život.

Gastronomija

Ako vam u hladnjaku već nekoliko dana stoji grčki jogurt, i nemate ga namjeru pojesti za doručak ili gablec, iskoristite ga za pripremu cheesecakea.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.