Minx manikura

Trendovi uređivanja, oblikovanja i bojanja noktiju iz sezone u sezonu se mijenjaju. Tako je još uvijek veliki hit minx manikura

Naravno da je i ovaj trend doživio procvat i uspjeh upravo preko celebrityja. Tako ste zasigurno na Katy Perry, Rihanni,  Beyonce i Lady Gagi zamijetili ultra sjajne, blještave i besprijekorno uređene nokte. 


Posebnost ove vrste manikure je u tome što sam proces takvog uređivanja noktiju traje koliko i obična manikura i nema nepotrebnog čekanja da se lak osuši, jer se on niti ne nanosi na nokte.

Minx je naziv za vrstu folije iznimno visokog sjaja koja se nanosi na nokat. Da bi se ista što bolje slijepila s noktom, prvo se zagrijava, a potom aplicira na nokat. Višak folije se jednostavno rašpanjem odstrani s nokta i sljedeća dva tjedna imate ultra modernu manikuru s cool uzorcima. 

Ovaj način uređivanja noktiju nije najnoviji pojavio se još 2007., ali je još uvijek iznimno popularan i tražen. Kod nas nažalost i ne toliko, ali isključivo zato što još uvijek nije toliko raširen. 

Razlog maloj popularnosti kod nas zasigurno je previsoka cijena od 510 kn do čak 960 kn koje je potrebno izdvojiti za takvu vrstu manikure u salonima. 

Međutim, suradnja OPI-ja i Sephore je rezultirala proizvodom pod imenom Chic Print for Nails koji je moguće nanijeti na nokte i u kućnoj radinosti. Jedini nedostatak joj je što za otprilike 90 kn u pakiranju dobijete samo 16 Minx folija koje vam na noktima izdrže puno manje nego profesionalna minx manikure – samo 2 dana!

Kako bi svi mogli podjednako uživati u ovom trendu, različiti proizvođači su izbacili na tržište lakove visokog metalik sjaja koji podsjećaju na Minx folije, međutim, takvi proizvodi vam ne garantiraju dva tjedna savršeno manikiranih noktiju s raznim uzorcima i savršenim sjajem na sebi.