Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Budi fit

Mitovi i istine za trudnice

Određivanje spola djeteta prema vlastitom nahođenju.

Divna vijest poput one da ćete uskoro na svijet donijeti dijete dovodi do nestrpljenja ne samo vas i partnera nego i mnoge bližnje. Tada kreću nagađanja o spolu djeteta, jer svatko ima svoju definiciju prepoznavanja. Narodne legende zaintrigirale su i znanstvenike, a rezultati su zapanjujući.

Tatina kilaža


Mit: Kad otac nabaci koju kilu, znači da je dijete curica.

Istina: Danski stručnjaci tvrde kako tatina težina uistinu može natuknuti spol bebe. U istraživanju koje je obuhvatilo sto očeva, gotovo je svaki kojemu se kilaža povećala na kraju dobio curicu.

Želja za hranom


Mit: Ako se ne možete zasititi čokolade i šećera, vjerojatno ćete roditi djevojčicu. Ako pak žudite za slanom hranom, bit će dječak.

Istina: Sve je u psihi. Urbana legenda je da trudnice mahnito jedu krastavce. Onda žena, kad zna da je trudna, podsvjesno stvara potrebu za krastavcima, objašnjavaju stručnjaci.

Položaj djeteta


Mit: Ako je trbuh spušten, vjerojatno će biti dječak.Istina: Sve ovisi o mišićima bebe, te nema dokaza kako djevojčice vole biti smještene visoko u maternici.

Mamino lice

Mit: Ako je lice okruglo i rumeno, mama će roditi djevojčicu.

Istina: Gotovo svaka trudnica dobije na kilaži, čime joj i lice postane oblije. No posljednje istraživanje iz Francuske pokazalo je kako žene koje imaju akne, ujedno imaju i 90 posto šanse da će roditi djevojčicu.

Puls

Mit: Srce jednog dječaka udara ritmom ispod 140 otkucaja u minuti, dok je kod djevojčica puls brži.

Istina
: Puls djevojčica je brži, ali tek nakon rođenja.

Grudi

Mit: Povećana desna dojka trudnice ukazuje na dječaka, dok povećana lijeva indicira da će se roditi djevojčica.Istina
: Hormonalne promjene utječu na cirkulaciju i promjene tkiva, pa i na grudima. No nema dokaza kako je veličina pojedine dojke vezana sa spolom djeteta.

Mučnina


Mit: Ako žena pati od mučnina, rodit će djevojčicu. No uz malo ili nimalo jutarnjih patnji, rodit će se dečko.

Istina: Istina je! Statistike govore kako će žene puno češće patiti od mučnina i kasnije roditi djevojčicu. Dokazalo je to i osmogodišnje testiranje u Švedskoj, a pretpostavlja se kako ima veze s hormonima koji se proizvode tijekom trudnoće.

Hladna stopala

Mit
: Imate li hladna stopala, rodit ćete dječaka.

Istina: Još jedna istina! Hladna stopala posljedica su loše cirkulacije, a istraživanja potvrđuju kako žene koje rađaju dječake češće imaju tih problema.

Majčinski instinkt

Mit: Majčinski instinkt je najbolji način predviđanja spola bebe.

Istina: Kad bi ih pitali o spolu, trudnice koje nisu imale nikakvih podataka u 71 % slučajeva pogodile su nose li dječaka ili djevojčicu.

Kineski kalkulator spola


Mit: Pomnožite dob majke u vrijeme začeća s mjesecom u kojem je beba začeta. Ako je rezultat neparan broj, rodit će se dječak, a ako je parni broj, bit će djevojčica.

Istina
: Rezultati su u 90 % slučajeva točni. No znanstvenici nemaju dokaza za potkrijepiti ta saznanja.

Javno.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Trendovi

Pakiranje kofera ponekad može biti prava muka. Pogotovo kada ne znate što biste ponijeli.

Zdravstveni karton

Istraživanja pokazuju da će tri od četiri žene imati gljivičnu infekciju u nekom periodu njihovog života, a pola njih dobit će je dva ili...

Beauty report

Odlična maskara je neizostavni dio svakog make-up looka, naročito tijekom ljeta kada nam je potrebno da bude otporna i moćna.

Trendovi

Prihvatljiv, rastezljiv i lagan grudnjak koji je - zahvaljujući svojim karakteristikama prilagodljivosti - savršen i za tinejdžere.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.