Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Budi fit

Mladost iz crnog vina

Tableta reservatola ili 1000 boca vina?

Vječna potraga za eliksirom mladosti nastavlja se. Ovaj put to nije srž biljke koja se cijedi za punog mjeseca ili pokušaj vađenja monoatoma zlata nego se vječna mladost nalazi u vinu.

Istraživanja u posljednjih nekoliko godina pokazala su da se iznenađenja nalaze u molekulama vina, tj. da tvar reservatol koju možemo ondje naći usporava starenje kod muha, miševa i ljudi.

Liječit će rak i srčane bolesti

Farmaceutska kompanija GlaxoSmithKline uložila je 720 milijuna dolara za kupnju biotehnološke tvrtke Sirtis, koja razvija cijelu obitelj tvari koje oponašaju djelovanje reservatola. Znanstvenici su sigurni da su otkrili cijelu skupinu lijekova koji pomažu pri zaustavljanju starenja.

Osim dugotrajne mladosti, vjeruje se kako će ti lijekovi pomoći kod najrazličitijih bolesti poput raka i srčanih bolesti. Studije su pokazale da kod miševa koji su dobivali reservatol srce sporije stari te da imaju gušće kosti. Nije još sigurno da će isti učinak imati i kod čovjeka, ali istraživanja su utišala kritičare.

Reservatol se prirodno stvara u grožđu, ali da se dobije efekt kao s izoliranim reservatolom, čovjek bi trebao popiti 1000 boca vina, tako da su u ovom slučaju tablete bolje rješenje.

Trenutačno se reservatol nalazi u tabletama protiv dijabetesa i u tom će se obliku naći na tržištu, a cijena će mu biti tri ili četiri dolara po tableti. Kada se bude masovno konzumirao, tek ćemo tada moći vidjeti, a i doživjeti eliksir mladosti u svojim troznamenkastim godinama.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Savjeti stručnjaka

Još donedavno ljudi su jeli manje, a kretali se više.

Brinimo jedna o drugoj

Jabučni ocat prirodno sadrži visok udio fosfora, magnezija, kalija, kalcija i drugi minerala.

Gastronomija

Heljda je nekada, uz krumpir, bila osnovna seljačka hrana, budući je vrlo jednostavna za uzgoj jer uspijeva na siromašnoj, jako pjeskovitoj zemlji s dosta...

Brinimo jedna o drugoj

Crni kim bogat je bjelančevinama, antioksidansima, vitaminima (B1, B2, B3) te brojnim mineralima, poput cinka, bakra, fosfora, željeza i kalcija.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.