Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Predstavljamo

Mobilno plaćanje sada i na hrvatskom tržištu

NFC mobilna usluga platnog prometa PBZ grupe bit će omogućena na pametnim telefonima

PBZ grupa, članica Grupe Intesa Sanpaolo, Intesa Sanpaolo Card i American Express danas su objavili da te tri tvrtke pokreću pilot projekt kako bi testirale – po prvi put – HCE (Host Card Emulation) tehnologiju za NFC (Near-Field Communication) mobilna plaćanja na svojim POS (Point-of-Sale) uređajima u Hrvatskoj. PBZ grupa prvi je partner American Expressa u svijetu koji će testirati HCE na svome, hrvatskom tržištu.

Uz pomoć HCE tehnologije, PBZ grupa može pohraniti podatke s računa kartice u sigurni, virtualni oblak (cloud). Kada vlasnik kartice pokrene plaćanje putem mobilnog telefona, koji podržava NFC, podaci o kartičnom računu i plaćanju prenose se iz oblaka na mobilni telefon s NFC-om i na POS uređaj, omogućujući vlasniku kartice dovršetak plaćanja na brz i siguran način.

NFC mobilna usluga platnog prometa PBZ grupe bit će omogućena na smartphone uređajima. Koristeći HCE tehnologiju, PBZ grupa bit će u mogućnosti ponuditi NFC mobilne usluge platnog prometa za sve svoje korisnike kartica u Hrvatskoj, neovisno o operateru mobilne mreže i globalnom platnom sustavu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“Izuzetno smo zadovoljni da je PBZ grupa prva financijska institucija u okviru Grupe Intesa Sanpaolo te prvi izdavatelj American Express kartica u svijetu koja će testirati HCE tehnologiju za sigurna NFC mobilna plaćanja na hrvatskome  tržištu”, rekao je Zdenek Houser, predsjednik Uprave Intesa Sanpaolo Card. “U Intesa Sanpaolo Cardu oduvijek smo bili predani ulaganjima u inovativne tehnologije plaćanja i iznimno smo ponosni što smo bili u mogućnosti u vrlo kratkom roku pokrenuti ovaj pilot projekt s PBZ grupom i American Expressom te ponuditi brza i sigurna beskontaktna plaćanja pomoću mobilnog telefona u Hrvatskoj.”

Nakon što se vlasnik kartice registrira za uslugu NFC mobilnog plaćanja kod PBZ Grupe, treba  preuzeti aplikaciju na svoj mobilni uređaj.  Kada je to učinio, vlasnik kartice može registrirati platnu karticu pomoću dva odvojena kontrolna koda koje pruža PBZ grupa. Zatim, kada je u trgovini, vlasnik kartice treba jednostavno prisloniti mobilni telefon na POS uređaj s omogućenim NFC-om i time je plaćanje izvršeno.

“PBZ grupa i dalje vodi na tržištu u uvođenju inovativnih načina plaćanja”, rekao je Dinko Lucić, član Uprave PBZ-a. “U Hrvatskoj je PBZ grupa prva pokrenula internetsko bankarstvo, kao i online mobilno bankarstvo prije deset godina. Testiranjem ove nove opcije sigurnog plaćanja na temelju NFC-a i dalje ćemo igrati važnu ulogu u uvođenju najnovije tehnologije plaćanja dostupne našim klijentima.”

“American Express prepoznaje da potrošači diljem svijeta plaćaju na nove i različite načine”, rekao je Mike Matan, voditelj Global Network Businessa u American Expressu. “Izuzetno smo zadovoljni da smo pokrenuli ovaj HCE pilot projekt s PBZ grupom i Intesa Sanpaolo Cardom te se veselimo našoj daljnjoj suradnji, nastavljajući istraživati ​​i uvoditi nove opcije NFC mobilnog plaćanja putem American Express kartica u Hrvatskoj.”

“Pokretanje ovog pilot projekta u Hrvatskoj obilježava važnu prekretnicu koja će u konačnici potaknuti šire usvajanje mobilnog plaćanja u cijeloj regiji”, rekla je Adriana Saitta, rukovoditelj poslova sa stanovništvom u Sektoru za međunarodne banke supsidijare Intese Sanpaolo. “Nakon pilot projekta i uvida kojeg steknemo na temelju naših testiranja, bit ćemo u mogućnosti učiniti HCE operativni sustav dostupnim i drugim bankama u Grupi Intesa Sanpaolo, što će nam omogućiti da brzo isporučujemo NFC mobilna rješenja, uključujući široku paletu platnih proizvoda.”

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Predstavljamo

Poznati sajam „Dani beba, djece i trudnica“, nastavlja svoju tradiciju na online prostorima, te će tako biti dostupan posjetiteljima iz cijele Hrvatske.

Karijera

Predsjednica ocjenjivačkog suda Kristina Ercegović nada se da će njihove uspješne priče nadahnuti i druge žene da zakorače u poduzetništvo.

Predstavljamo

Unesrećenim klijentima pružit će moratorij na kredite u otplati

Predstavljamo

Jednostavniji način beskontaktnog plaćanja

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.