Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
radno iskustvo
radno iskustvo

Duh i tijelo

Moguće je! 5 jednostavnih uredskih vježbi

Napokon imate vremena!

Ako je vrijeme glavni problem koji ljude sprječava da vježbaju i postignu rezultate koje žele, potrebna je nova perspektiva. Umjesto da odlazite u teretanu vježbati, prilagodite vježbanje sebi, bez obzira jeste li na poslu, kod kuće ili na poslovnom putovanju. Pogledajte vježbe koje možete izvoditi u uredu, a koje su efektne i zabavne.

Čučanj pomoću stolice

Ova jednostavna uredska vježba spada među najkorisnije metode jačanja tijela. Počnite iz stojeće pozicije. Podignite nožne prste do vrha cipele. To će centrirati stopala i pomoći da čučanj izvedete točno. Dok su vam leđa potpuno uspravna, spustite se do par cm iznad stolice. Ostanite u ovom položaju oko 10 sekundi. Koljena moraju ostati malo iza vrha nožnih prstiju kako bi ste s koljenog zgloba eliminirali mogući stres. Stražnjica mora biti prvi mišić koji će podići tijelo u stojeću poziciju.

Sklekovi pomoću stola

Ovom fantastičnom uredskom vježbom ojačat ćete gornji dio tijela i mišiće stabilizatore. Dok držite tijelo uspravnim koristeći stabilizatore, oslonite se na stol, a laktove dovedite u poziciju od 90 stupnjeva. Ostanite u toj poziciji te izvedite 10 pregiba koljenom , nakon čega slijedi 5 sklekova. Izvedite 3 do 4 ponavljanja.

Poslovno letenje

Ova uredska vježba pogađa područja koja su posebno ugrožena tijekom posla, poput stražnje lože i donjeg dijela leđa. Počnite stojeći u uspravnom položaju. Pomoću kukova se nagnite prema naprijed dok vam je oslonac samo jedna noga. U tom položaju trup mora biti paralelan s podom. Zadržite položaj 3 sekunde i zatim se vratite u početnu poziciju. Izvodite vježbu 1 minutu, potom zamijenite noge i ponovite.

Istezanje

Dobro držanje lako se naruši tijekom sjedenja za stolom na poslu. Koristite ovu vježbu kako biste aktivirali mišiće stabilizatore i muskulaturu leđa. Počnite tako da tijelo dovedete u što uspravniji položaj dok sjedite. Zadržite ovu poziciju i zatim se lagano nagnite naprijed te istegnite ruke kao da se odupirete od stropa koji vam se nalazi iznad glave. Zapamtite, tijelo cijelo vrijeme mora biti uspravno.

Uredsko planinarenje

Većina odraslih imala je bar jednu epizodu boli u donjem dijelu leđa. Izvodeći ovu jednostavnu vježbu u uredu, možete se osloboditi boli u križima. Počnite uspravno sjedeći. Podignite jedan gluteus (mišić stražnjice) da se gotovo odvoji od stolice, a zatim se vratite u početni položaj. Ponovite s drugim mišićem. Izvodite vježbu 30-tak sekundi bržim tempom. Metro-portal.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Budi fit

Nećete vjerovati, ali postoje vježbe prilagođene i ovoj kroničnoj razini lijenosti.

Budi fit

Bila ona malena, plosnata, spuštena ili mlohava postoji vježba koja će vašu pozadinu napraviti predmetom požude.

Budi fit

Aktivnosti koje će vam osigurati manji konfekcijski broj.

Beauty report

Evo nekoliko navika koji su najbolje sluge lijepog izgleda.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.