Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe
radno iskustvo
radno iskustvo

Duh i tijelo

Moguće je! 5 jednostavnih uredskih vježbi

Napokon imate vremena!

Ako je vrijeme glavni problem koji ljude sprječava da vježbaju i postignu rezultate koje žele, potrebna je nova perspektiva. Umjesto da odlazite u teretanu vježbati, prilagodite vježbanje sebi, bez obzira jeste li na poslu, kod kuće ili na poslovnom putovanju. Pogledajte vježbe koje možete izvoditi u uredu, a koje su efektne i zabavne.

Čučanj pomoću stolice

Ova jednostavna uredska vježba spada među najkorisnije metode jačanja tijela. Počnite iz stojeće pozicije. Podignite nožne prste do vrha cipele. To će centrirati stopala i pomoći da čučanj izvedete točno. Dok su vam leđa potpuno uspravna, spustite se do par cm iznad stolice. Ostanite u ovom položaju oko 10 sekundi. Koljena moraju ostati malo iza vrha nožnih prstiju kako bi ste s koljenog zgloba eliminirali mogući stres. Stražnjica mora biti prvi mišić koji će podići tijelo u stojeću poziciju.

Sklekovi pomoću stola

Ovom fantastičnom uredskom vježbom ojačat ćete gornji dio tijela i mišiće stabilizatore. Dok držite tijelo uspravnim koristeći stabilizatore, oslonite se na stol, a laktove dovedite u poziciju od 90 stupnjeva. Ostanite u toj poziciji te izvedite 10 pregiba koljenom , nakon čega slijedi 5 sklekova. Izvedite 3 do 4 ponavljanja.

Poslovno letenje

Ova uredska vježba pogađa područja koja su posebno ugrožena tijekom posla, poput stražnje lože i donjeg dijela leđa. Počnite stojeći u uspravnom položaju. Pomoću kukova se nagnite prema naprijed dok vam je oslonac samo jedna noga. U tom položaju trup mora biti paralelan s podom. Zadržite položaj 3 sekunde i zatim se vratite u početnu poziciju. Izvodite vježbu 1 minutu, potom zamijenite noge i ponovite.

Istezanje

Dobro držanje lako se naruši tijekom sjedenja za stolom na poslu. Koristite ovu vježbu kako biste aktivirali mišiće stabilizatore i muskulaturu leđa. Počnite tako da tijelo dovedete u što uspravniji položaj dok sjedite. Zadržite ovu poziciju i zatim se lagano nagnite naprijed te istegnite ruke kao da se odupirete od stropa koji vam se nalazi iznad glave. Zapamtite, tijelo cijelo vrijeme mora biti uspravno.

Uredsko planinarenje

Većina odraslih imala je bar jednu epizodu boli u donjem dijelu leđa. Izvodeći ovu jednostavnu vježbu u uredu, možete se osloboditi boli u križima. Počnite uspravno sjedeći. Podignite jedan gluteus (mišić stražnjice) da se gotovo odvoji od stolice, a zatim se vratite u početni položaj. Ponovite s drugim mišićem. Izvodite vježbu 30-tak sekundi bržim tempom. Metro-portal.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Dobar posao

Što učiniti ako ste na radnom mjestu okruženi ljudima koji su skloniji negativnim tračevima? Što ako ste meta upravo vi?

Moj dom

Kada je u pitanju radni prostor, riječ je o jednom od osnovnih uvjeta za rad svakog stručnjaka, pa stoga postavljamo visoke standarde kada je...

Budi fit

Predstavljamo vam ciljane vježbe kojima napadate struk i bokove, bilo da izaberete gimnasticiranje kod kuće ili vježbanje na spravama u sportskim centrima, plivanje ili...

Budi fit

Riješite se viška masnoće na unutrašnjoj strani bedara i podignite svoju stražnjicu s nekoliko jednostavnih vježbi koje možete provoditi u ugodnosti svoga doma.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.