Moje knjige, moji filmovi

U potrazi za inspiracijom za moju ovotjednu kolumnu, posegnula sam u kutak ugode i opuštanja – tamo gdje žive filmovi i knjige.

Top 5 mojeg ljetnog štiva

1. Bruno Šimleša: Ljubavologija

Iz razloga što je nakon ove knjige neke stvari lakše shvatiti i objasniti ih samom sebi. Približio mi je ideju o sretnom i ispunjenom životu.

2. Renato Baretić: Osmi povjerenik

Zato jer je Renato Baretić urnebesno prikazao svijet oko nas i otkrio mi jedan sasvim novi jezik. Jedva čekam da se dokopam knjige Hotel Grand.

3. Todd Burpo i Lynn Vincent: Raj zaista postoji

Neobična priča malog dječaka koji je nakratko otputovao u raj i vratio se natrag. Pročitalasamjeujednomdahu.

4. Simo Mraović: Konstantin Bogobojazni

Volim ju zato jer je prokleto simpatično napisana i uvijek se iznova raznježim kada se sjetim Sime. <3

5. Subotom i nedjeljom kupujem Jutarnji jer su Tomićeve kolumne šlag na mojoj jutarnjoj kavi subotom. A Jelena Veljača nedjeljom. Kroz tjedan ili mjesec zalomi se i koji modni magazin koje uvijek gomilam jer sam ovisnik o novinama i kiosci me privlače jednako kao i benzinske crpke i apoteke.

Top 5 mojih ljetnih filmova

1. Richard Linklater: Before Sunrise (1995.)

Romantična dramica, tako lijepa ljubavna priča. S nastavkom pod nazivom Before Sunset (2004.) koji ću pogledati danas.

2. Alfred Hitchkok:  Ptice  (1963.)

Film kojeg sam prvi puta pogledala još kao dijete i sjećam se da su mi ptice utjerale strah u kosti. Danas to gledam iz drugačije perspektive, više sam bila zadivljena ljepotom Melanie Daniels <3. Ali priznajem da su ptice 'spooky'.

3. Francis Lawrence: Voda za slonove (2011.)

Nakon knjige, snimljen je i film. Jedan malo drugačiji cirkus od ovog današnjeg. Dramatičan, romantičan, agresivan i egzotičan. Dirljiva ljubavna priča čiji akteri su Reese Witherspoon i prezgodan Robert Pattinson.

4. Irvin Kershner: Oči Laure Mars (1978.)

Jezoviti film o modnoj fotografkinji Lauri Mars. Ne bih ništa dodala osim da ga pogledate. <3

5. Carol Reed: Treći čovjek (1949.)

Crno bijeli filmovi su mi velika strast. Beč, vrijeme nakon drugog svjetskog rata, misterija pogiblje glavnog lika. Jedna predivna tužna žena i jedan prijatelj.

Ovo sam izabrala ovako random, nešto je friško pogledano i pročitano, nešto je ponovljeno. U svakom slučaju, ako nemate inspiraciju – poslužite se.

Ginger <3

Ginger Blurbs