Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Moka kup s višnjama

Slatki recept s bloga o hrani "Just Good Food" kojeg volimo.

Želimo vam predstaviti našu novu suradnicu, ženu koja je svoju strast za kuhanjem pretvorila u prekrasan blog putem kojeg nas redovno oduševljava ne samo fantastičnim receptima već i odličnim autorskim fotografijama.

Nada Duhović je supruga i majka dvoje klinaca od 2 i 6 godina. Po zanimanju je medicinska sestra. Kuhati je počela još kao osmoškolka, gledajući kako to radi njena starija sestrična, te se prvo zaljubila u izradu kolača i torti , a onda i slanih jela od juha, raznih pita i pečenja. Sada, kao supruga i majka, ta ljubav za kuhanjem je još jača, a kako voli fotografiju i "food styling", došla je na ideju da počne s pisanjem recepata, ali i objavljivanjem autorskih fotografija…

I tako je nastao blog Just Good Food, s kojeg ćemo vam u buduće prenjeti puno odličnih recepata, a za početak jedan vrlo sladak!



Moka kup s višnjama

Ovaj kup je prava simfonija, ja bih rekla za kavoljupce, a ja sam sigurno jedna od jačih u konzumaciji tog napitka. Kako nam je Ljilja s bloga Chocolate dust zadala kavu za ovaj mjesec u igri Ajme koliko nas je, koju je osmislila Snježana, ja sam odlučila napraviti ovaj lagani i prije svega osvježavajući voćni desert sa kavom, likerom od kave i kremom od slatkog vrhnja..

Potrebno:

1/2 staklenke kompota od višanja
3 žlice listića badema
4 žlice jake hladne instant crne kave
3 žlice Mozart Cappucino likera od kave
100 g piškota
100 ml slatkog vrhnja
2 žlice svježe iscjeđenog soka limuna
150 g posnijeg svježeg sira
1 vanilin šećer
nasjeckani čokoladni štapići
po želji menta ili zrna kave za dekoraciju

Postupak :

1. Višnje procijedite kroz cijedilo,a sok sačuvajte. Bademove listiće popržite kratko u tavi bez masnoća, dok lagano dobiju zlatnastu boju. Istresite ih na tanjur i pustite da se prohlade.
2. Kavu pomiješajte sa likerom i sokom od višanja. Piskote narežite na manje kockice, pa ih jednako rasporedite u četiri desertne čaše, pokapajte mješavinom kave, likera i soka. Preko piškota složite procijeđene višnje.
3. Slatko vrhnje stucite u čvrst šlag, a sir izmiksajte sa sokom limuna i vanilin šećerom, pa ga umiksajte u tučeno slatko vrhnje. Kremom napunite pekarsku vrećicu sa većim zvjezdastim nastavkom, pa dekorativno kremu istisnite po višnjama. Kup ukrasite preprženim bademima i čokoladnim štapićima. Po želji još dekorirajte zrnima kave.

U slast!



Just Good Food

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Gastronomija

Ako ste ljubitelj biljne prehrane, a načela veganstva imate u malom prstu, sljedeći recept oduševit će sva vaša čula.

Gastronomija

Kremšnite su desert koji oduševljava nepce svih ljubitelja poslastica.

Savjeti i preporuke

Prhut mogu dobiti i osobe s masnom i osobe sa suhom kožom.

Gastronomija

Kopar odmah podsjeća na kisele krastavce i salatu od krumpira, ali je stoljećima imao mjesto u kuhinjama diljem Europe i Azije.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.