Mulier metodom do zdrave kralježnice

Mulier metoda podrazumijeva da je organizam zdrav ako sve žlijezde (hipofiza, štitnjača, gušterača, nadbubrežne žlijezde, jajnici, testisi) rade besprijekorno, ako je kralježnica gipka, fleksibilna, zdrava, i ako se mi osjećamo mirno i sigurno.

Prvi korak u dijagnostici bolesti je određivanje žarišta ili uzroka bolesti pregledavajući najprije ova tri sustava. Terapija se bira po hijerarhiji, a to znači da najprije treba izliječiti sve poremećaje u radu hormona. Nakon toga se liječi kralježnica, i na kraju emocije. Tek kada je sve usklađeno može se reći da je osoba zdrava. Pristup je holistički, što znači da se pri vježbanju s nekom osobom uzimaju u obzir fizičko i psihičko stanje. Cilj Mulier vježbi za kralježnicu nisu snažni mišići i upala mišića nakon vježbanja, već osjećaj snage i opuštenosti, te rješavanje svih zdravstvenih tegoba.

Već i male deformacije i bolovi na kralježnici utječu na kvalitetu disanja, a disanje utječe na sve funkcije organa, jer donosi kisik u stanice. Svaka bol, upala, degenerativna promjena u tijelu uvijek je, između ostalog pokazatelj nedostatka kisika u stanicama. Bolovi u kralježnici mogu značiti upalu zglobova, nedostatak sinovijalne tekućine, pomicanje diskova, dehidraciju, nakupljanje mliječne kiseline… Naime, kod zdrave kralježnice ne postoji bol ni umor.

Iako se vježbe za kralježnicu mogu održavati u malim grupama od 3 do 4 osobe najčešće se radi s jednom osobom. Prije početka prvog vježbanja prolazi se kratki upitnik o zdravlju kralježnice. Na temelju upitnika kreiraju se vježbe i vodi računa o individualnim potrebama i ciljevima, uz bazni fond vježbi koje su specifične za kralježnicu.

Svaki polaznik prolazi sve faze sata – istezanje, dinamičko vježbanje, opuštanje, savjet. Način vježbanja ovisi o konstituciji osobe. Nekoj osobi potrebno je dinamičnije vježbanje, dok je drugoj potrebno mnogo više disanja i istezanja. Važno je poznavati anatomiju i fiziološke procese u tijelu, te znati koje su posljedice svake vježbe. Cilj je da osoba ozdravi, da što bolje i što duže osjeća rezultate vježbanja.

Prvi sat započinje vježbama kojima se identificira razina blokade u disanju, te vježbe koje osoba teško ili nikako izvodi. Nakon toga, se donosi odluka o daljnim vježbama s kojima se nastoji poboljšati trenutno stanje. To je kombinacija vježbi disanja, samostalnog vježbanja, vježbanja uz pomoć terapeuta ili pomagala za vježbanje, te masaže vrata i istezanja zglobova. Uz vježbanje se kontinuirano objašnjava na koji način se vježba ispravno izvodi, uz stalno ispravljanje. Ove vježbe su namijenjene osobama s bolovima ili nepokretnosti u bilo kojem dijelu kralježnice, osobama koje su kronično umorne, osobama koje imaju problema s probavom, osobama s glavoboljama, osobama s problemima cirkulacije, osobama s hormonskim problemima, osobama koje su u emotivnom stresu i onima koji žele održavati svoje dobro zdravstveno stanje.

Osoba počinje osjećati svoje tijelo, ali bez boli i bez upala mišića. U tijelu se osjeća lagano i snažno. Psihički se osjeća rasterećeno i koncentriranije, a vježbe redovito poboljšavaju i probavu. Mulier vježbe za kralježnicu se razlikuju od ostalih vježbi za kralježnicu, jer uzimaju u obzir psihološki profil i emotivno stanje osobe vezano uz zdravlje kralježnice. Također individualno se određuje točna i precizna razina odakle počinju simptomi.

Pomak i bolje stanje moguće je osjetiti već nakon prvog puta, a nekima je potrebno 2-3 puta.  Za održavanje vitalnosti potrebno je dolaziti 2 – 4 puta mjesečno. A za one koji imaju problem s manjkom slobodnog vremena moguće je pripremiti individualne vježbe za doma (za 10 min svakodnevnog vježbanja).

Svi oni kojima je zdravlje na prvom mjesto uskoro će moći sudjelovati i na Mulier zdravstvenom vikendu koji će sastoji od jutarnjih vježbi u prirodi. Osim svakodnevnih vježbi za kralježnicu, na vikendu će svaki polaznik dobiti:

  • liječnički pregled prije i na kraju programa
  • test intolerancije na hranu
  • test razine vitamina i minerala
  • večernje vježbe opuštanja uz stručno vodstvo
  • zdravu mediteransku hranu
  • tečaj o prehrani
  • tečaj o zdravlju
  • aktivnosti u prirodi
  • poklon paket
  • aktivnosti za duhovno zdravlje

Sljedeći vikend rezerviran za more, sunce i zdravlje organizirat će se od 11. do 14. travnja u Rogoznici u hotelu ‘Life’ 4*.

OSVOJI MULIER REVITAL INDIVIDUALNI SAT!

Mulier Vam poklanja Mulier Revital individualni sat u vrijednosti 260kn!Ukoliko želite osvojiti ovaj poklon, pošaljite nam mail s točnim odgovorom na [email protected] s naslovom MULIER te navedite sljedeće podatke: ime i prezime, korisničko ime na She.hr-u, broj mobitela i svoju punu adresu.

Gdje se održava sljedeći Mulier zdravstveni vikend?

Vaše prijave primamo do 25. ožujka 2013., nakon čega ćemo objaviti ime dobitnika.

Dobitnica je Martina Franković. Čestitamo!