Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Duh i tijelo

Mulier metodom do zdrave kralježnice

Vježbe za duh i tijelo

Mulier metoda podrazumijeva da je organizam zdrav ako sve žlijezde (hipofiza, štitnjača, gušterača, nadbubrežne žlijezde, jajnici, testisi) rade besprijekorno, ako je kralježnica gipka, fleksibilna, zdrava, i ako se mi osjećamo mirno i sigurno.

Prvi korak u dijagnostici bolesti je određivanje žarišta ili uzroka bolesti pregledavajući najprije ova tri sustava. Terapija se bira po hijerarhiji, a to znači da najprije treba izliječiti sve poremećaje u radu hormona. Nakon toga se liječi kralježnica, i na kraju emocije. Tek kada je sve usklađeno može se reći da je osoba zdrava. Pristup je holistički, što znači da se pri vježbanju s nekom osobom uzimaju u obzir fizičko i psihičko stanje. Cilj Mulier vježbi za kralježnicu nisu snažni mišići i upala mišića nakon vježbanja, već osjećaj snage i opuštenosti, te rješavanje svih zdravstvenih tegoba.Već i male deformacije i bolovi na kralježnici utječu na kvalitetu disanja, a disanje utječe na sve funkcije organa, jer donosi kisik u stanice. Svaka bol, upala, degenerativna promjena u tijelu uvijek je, između ostalog pokazatelj nedostatka kisika u stanicama. Bolovi u kralježnici mogu značiti upalu zglobova, nedostatak sinovijalne tekućine, pomicanje diskova, dehidraciju, nakupljanje mliječne kiseline… Naime, kod zdrave kralježnice ne postoji bol ni umor.

Iako se vježbe za kralježnicu mogu održavati u malim grupama od 3 do 4 osobe najčešće se radi s jednom osobom. Prije početka prvog vježbanja prolazi se kratki upitnik o zdravlju kralježnice. Na temelju upitnika kreiraju se vježbe i vodi računa o individualnim potrebama i ciljevima, uz bazni fond vježbi koje su specifične za kralježnicu.Svaki polaznik prolazi sve faze sata – istezanje, dinamičko vježbanje, opuštanje, savjet. Način vježbanja ovisi o konstituciji osobe. Nekoj osobi potrebno je dinamičnije vježbanje, dok je drugoj potrebno mnogo više disanja i istezanja. Važno je poznavati anatomiju i fiziološke procese u tijelu, te znati koje su posljedice svake vježbe. Cilj je da osoba ozdravi, da što bolje i što duže osjeća rezultate vježbanja.

Prvi sat započinje vježbama kojima se identificira razina blokade u disanju, te vježbe koje osoba teško ili nikako izvodi. Nakon toga, se donosi odluka o daljnim vježbama s kojima se nastoji poboljšati trenutno stanje. To je kombinacija vježbi disanja, samostalnog vježbanja, vježbanja uz pomoć terapeuta ili pomagala za vježbanje, te masaže vrata i istezanja zglobova. Uz vježbanje se kontinuirano objašnjava na koji način se vježba ispravno izvodi, uz stalno ispravljanje. Ove vježbe su namijenjene osobama s bolovima ili nepokretnosti u bilo kojem dijelu kralježnice, osobama koje su kronično umorne, osobama koje imaju problema s probavom, osobama s glavoboljama, osobama s problemima cirkulacije, osobama s hormonskim problemima, osobama koje su u emotivnom stresu i onima koji žele održavati svoje dobro zdravstveno stanje.Osoba počinje osjećati svoje tijelo, ali bez boli i bez upala mišića. U tijelu se osjeća lagano i snažno. Psihički se osjeća rasterećeno i koncentriranije, a vježbe redovito poboljšavaju i probavu. Mulier vježbe za kralježnicu se razlikuju od ostalih vježbi za kralježnicu, jer uzimaju u obzir psihološki profil i emotivno stanje osobe vezano uz zdravlje kralježnice. Također individualno se određuje točna i precizna razina odakle počinju simptomi.

Pomak i bolje stanje moguće je osjetiti već nakon prvog puta, a nekima je potrebno 2-3 puta.  Za održavanje vitalnosti potrebno je dolaziti 2 – 4 puta mjesečno. A za one koji imaju problem s manjkom slobodnog vremena moguće je pripremiti individualne vježbe za doma (za 10 min svakodnevnog vježbanja).

Svi oni kojima je zdravlje na prvom mjesto uskoro će moći sudjelovati i na Mulier zdravstvenom vikendu koji će sastoji od jutarnjih vježbi u prirodi. Osim svakodnevnih vježbi za kralježnicu, na vikendu će svaki polaznik dobiti:
  • liječnički pregled prije i na kraju programa
  • test intolerancije na hranu
  • test razine vitamina i minerala
  • večernje vježbe opuštanja uz stručno vodstvo
  • zdravu mediteransku hranu
  • tečaj o prehrani
  • tečaj o zdravlju
  • aktivnosti u prirodi
  • poklon paket
  • aktivnosti za duhovno zdravlje
Sljedeći vikend rezerviran za more, sunce i zdravlje organizirat će se od 11. do 14. travnja u Rogoznici u hotelu ‘Life’ 4*.

OSVOJI MULIER REVITAL INDIVIDUALNI SAT!

Mulier Vam poklanja Mulier Revital individualni sat u vrijednosti 260kn!
Ukoliko želite osvojiti ovaj poklon, pošaljite nam mail s točnim odgovorom na [email protected] s naslovom MULIER te navedite sljedeće podatke: ime i prezime, korisničko ime na She.hr-u, broj mobitela i svoju punu adresu.

Gdje se održava sljedeći Mulier zdravstveni vikend?

Vaše prijave primamo do 25. ožujka 2013., nakon čega ćemo objaviti ime dobitnika.

Dobitnica je Martina Franković. Čestitamo!


Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Seks

Vrtoglavo visokim potpeticama do boljeg orgazma.

Zanimljivosti

Otkako su holivudske zvijezde 2020. u svojim „goody bagovima“ na dodjeli Oscara dobile upravo ovaj izvor mladosti, spermidineLIFE® postao je javna tajna u Hollywoodu.

Duh i tijelo

Jeste li zadnjih dana primijetile nacionalnu kampanju borbe protiv menstrualnog siromaštva? Možda ste se čak u nju već i uključile? Niste li još, sad...

Duh i tijelo

Korištenje Facebooka ta se činilo bezopasnim. Jedva sam čekala da se ponovno ulogiram i vidim nove notifikacije!

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.