Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Dizajn

Na dijetu od Facebooka i Twittera

Multitasking ugrožava kratkoročno pamćenje… Društvene mreže su loše za mozak.

Današnji svijet neprestano nas bombardira informacijama; nepresušnom rijekom e-mailova, SMS poruka, chatova, tweetova, statusa na Facebooku i videosnimkama, na primjer, mačaka koje sviraju klavir. Ali, to nije dobro za naš mozak, tvrde stručnjaci.

Naime, u stručnim krugovima već duže vrijeme postoji zabrinutost da prepuštanje ovim neprestanim podražajima nije dobro za naš mozak, slično kao što previše šećera ili masti nije dobro za naše tijelo.Kako piše San Francisco Chronicle, možda je vrijeme da razmislite o "tehnološkoj dijeti".Znanstvenici s kalifornijskog sveučilišta UCSF objavili su prošle nedjelje istraživanje u kojem su predstavili dokaze da tzv.multitasking, odnosno obavljanje više poslova i radnji istovremeno, ugrožava kratkoročno pamćenje naročito kod odraslih ljudi. Također su otkrili da ometanja kojima su uzrok mobilni telefoni ili društvene mreže također mogu ometati razvoj dugoročnog pamćenja i mentalnih sposobnosti.

Javno.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Budi fit

Nepovratno izgubite do 3,5 kilograma u mjesec dana.

Zanimljivosti

Kuhani kukuruz kalorije može 'nabrojati na prste' i zato je dobar za mršavljenje.

Budi fit

I iako je priroda motivacije nestalna i nepredvidiva, postoji nekoliko načina na koje možete potaknuti motivacijske sile da rade u vašu korist.

Duh i tijelo

Ljudska psihologija je vrlo složena stvar i razumijevanje barem njenih osnova vrlo je korisno u svakodnevnom životu, bilo da je riječ o poslovnom ili...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.