Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Budi fit

Na koliko stepenica bismo se trebali popeti dnevno da smršavimo?

Penjanje stepenicama gore-dolje vrlo je učinkovit trening koji pomaže u sagorijevanju kalorija.

Gubitak kilograma može postati lakši ako u svakodnevicu uključimo i fizičku aktivnost. Jedna od tih fizičkih aktivnosti koja može ubrzati mršavljenje je penjanje po stepenicama.

Penjanje stepenicama gore-dolje vrlo je učinkovit trening koji pomaže u sagorijevanju kalorija.

Koliko kalorija moramo sagorjeti?

Odgovor na ovo pitanje je subjektivan. Koliko kalorija osoba treba sagorjeti ovisi i o tome koliko kalorija konzumira, koliko je tjelesno aktivna i kakav joj je životni stil. Ljudi koji unose manje kalorija mogu ih potrošiti tijekom rutinskih aktivnosti. Ostali koji konzumiraju više kalorija i imaju sjedilački način života, ipak se moraju više potruditi.

Prema Healthlineu, prosječna žena treba unositi oko 2.000 kalorija dnevno kako bi održala težinu, a 1.500 kalorija ako želi gubiti kilogram tjedno. 2.000 kalorija dnevno je i preporučena količina unosa kalorija za žene. Stoga, ako unosite preporučenu količinu kalorija za održavanje težine, da biste smršavili morate sagorjeti 500 kalorija dnevno.

Koliko kalorija sagorijeva penjanje po stepenicama?

Ovdje dolazimo do odgovora na mnogima najvažnije pitanje, a to je koliko vam penjanje po stepenicama pomaže u dolasku do cilja, odnosno koliko kalorija ćemo sagorjeti na jednom ovakvom treningu. Ako za trening odaberete stubište koje ima 10 do 12 stepenica, spuštajući se i penjući se stepenicu po stepenicu sagorjet ćete od dvije do pet kalorija.

Osoba od 54 kilograma sagorijeva oko 235 kalorija penjanjem po stepenicama u trajanju od pola sata. Naravno, na to koliko ćete kalorija potrošiti utjecaj ima više faktora poput vaše trenutne težine, težine uspona i dužine trajanja treninga.

Ono što morate imati na umu je da penjanje ili spuštanje uz previše stepenica nije najzdravija opcija za vaša koljena pa je uvijek bolje kombinirati nekoliko različitih treninga za konačni rezultat poput primjerice brzog hodanja ili trčanja.

Izvor azra.ba

Više

Beauty report

Fantastične novosti iz svijeta kozmetike – na hrvatsko tržište stiže brend koji izlazi iz laboratorija poznate nam Skintegre!

Duh i tijelo

Nije prirodno i nije normalno da roditelj izgubi dijete. To je Kategorija bez naziva… Najgora stvar što čovjek može doživjeti.

Zdravstveni karton

Šećerna bolest predstavlja mnoge izazove i zahtijeva prilagodbu i transformiranje zdravstvenih sustava kako bi odgovorili na rastuće prijetnje osobnoj, društvenoj i ekonomskoj dobrobiti.

Duh i tijelo

U setu se nalaze pamučna maska za spavanje i mješavina eteričnih ulja Silent night (bijeli bor, mandarina, ravensara, lavanda) - upravo ono što nam...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.