Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Gastronomija

Najbolji restoran na svijetu

El Celler de Can Roca s trona svrgnuo danski restoran Nomu

Restoran El Celler de Can Roca u Gironi na sjeveroistoku Španjolske pronašao je recept za uspjeh i svojim zavodljivim okusima očarao više od 900 kuhara, kritičara i gurmana diljem svijeta. Nagrađen za globalnu mješavinu katalonske kuhinje, upotrebu naprednih tehnika i vrhunsko gostoprimstvo zasjeo je na tron najboljih svjetskih restorana.

El-Celler-de-Can-Roca-Nakon što je dvije godine bio drugi na ljestvici najboljih, El Celler de Can Roca je zamijenio vodeću poziciju s danskim restoranom Noma koji je predvodio listu posljednje tri godine.

Logo koji predstavlja ovaj intimni kutak za sve okorjele gastronome – hirovito slovo ‘R’, slika je koja govori više od tisuću riječi, a iza koje se kriju tri brata, čije kulinarsko umijeće počiva na dugogodišnjoj obiteljskoj tradiciji. Odrastavši u radničkom naselju u samom predgrađu Girone utabali su put ka uspjehu gledajući svoju majku te prije 26 godina odlučili otvoriti svoj restoran – danas prestižni gastronomski centar svjetske kuhinje.

GENTE PLATO DE JOAN ROCA TODA LA GAMBANjihova tajna krije se u kombiniranju vještina i njihovom međusobnom prožimanju što dovodi do izvanrednih rezultata. Tako se nitko ne može mjeriti s kulinarskom tehnikom najstarijeg brata Joana, istovremeno i šefa kuhinje, njegovom desnom rukom Josepom – glavnim sommelierom te najmlađim Jordinom čije slastice bez grižnje savjesti mnogi opisuju kao raj za nepce.

Osim kulinarskog umijeća restoran Roca, kojega krase tri Michelinove zvjezdice, ističe se neodoljivom obiteljskom dinamikom te interijerom koji pobuđuje svaki djelić tijela. Prvi pogled na avangardno okruženje te tradicionalne sastojke pripremljene na moderan način potvrđuju status ovog prestižnog restorana koji će vas u najmanju ruku razmaziti svojom ponudom hrane, ako ne i potpuno zavesti.

roca-moo-barcelona-eaterSvrgnuvši Nomu – koji se ove godine našao usred neugodnog incidenta kada se hranom otrovalo 63 ljudi – sa samog vrh svjetske gastronomske scene, El Celler de Can Roca je povisio standarde te konkurentima zadao ozbiljne glavobolje udarivši pečat neodoljivog španjolskog šarma.

[box style=”0″]

Top 5 najboljih restorana na svijetu

1. El Celler de Can Roca, Španjolska
2. Noma, Danska
3. Osteria Francescana, Italija
4. Mugaritz, Španjolska
5. Eleven Madison Park, USA

[/box]

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Dobar posao

Konferencija koja slavi moć žena održat će se 2. prosinca na Zagrebačkom velesajmu, a u programu će sudjelovati inspirativne heroine hrvatskog gospodarstva, akademske, zdravstvene...

Gastronomija

Unazad dvije godine, splitski restoran Allora (p)ostao je nezaobilazno odredište za sve one koji žele prigristi ukusan zalogaj uz piće, doći na finu romantičnu...

Gastronomija

Ukusi su različiti, ali mnogi će se složiti da se ništa ne može usporediti s kremastom teksturom i neodoljivim okusom bakinih domaćih štrukli sa...

Horoskop

Svi znamo da bismo trebali paziti na namirnice koje unosimo u organizam, a razumijevanje svojih slabosti može doprinijeti cjelokupnom shvaćanju koncepta zdrave prehrane.

Advertisement