Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Budi fit

Najgore cipele za stopala

Obuća koja može izazvati zdravstvene probleme.

Cipele zauzimaju počasno mjesto u ormaru svake žene, a često ih se kupuje zbog njihovog izgleda bez razmišljanja jesu li udobne za nositi. Svejedno je obožavate li vrtoglavo visoke potpetice ili više volite stajati čvrsto na zemlji, vjerojatno nosite neke od cipela koje su loše za vaša stopala.

Suprotno općenitom uvjerenju, visoke potpetice nisu jedina obuća koja može izazvati zdravstvene probleme. Donosimo vam pet najgorih cipela za vaša stopala.

Japanke

Udobna obuća ravnih potplata omiljena je mnogim ženama, a mnoge ih ljeti nose svakodnevno. Japanke su idealna obuća za plažu ili bazen, a ne za svakodnevni odlazak u grad. Nisu namijenjene za trčanje za tramvajem ili vlakom, za skakanje, bavljenje sportom i dugo pješačenje.Moguće ozljede su izgrebana stopala, posjekotine, iskrivljenje gležnja, slomljeni prsti, istegnuće ligamenata, kao i kronični problemi zbog nedostatka potpore, kao što je upala tetive. Radije nosite ravne sandale.

Visoke pete

Stopala pate kad se predugo nalaze u cipelama s vrtoglavo visokom petom. Naime, Ahilova tetiva se skraćuje kad je stopalo na visokoj peti. Ako provodite puno vremena noseći štikle, tetiva se može kronično skratiti i moguća je upala. Visoke pete stvaraju i prevelik pritisak na tabane što može dovesti do neugodnog sindroma metatarzalgije.Bolovi u stopalima se odražavaju na cijelo tijelo pa se stoga javljaju i u koljenima, leđima i bokovima. Ukoliko obožavate vrtoglavo visoke pete, odaberite one koje imaju obli vrh i dovoljno mjesta za prste te ih nosite samo u posebnim prigodama.

Špičaste cipele

U kombinaciji s jako visokom potpeticom, cipele na špic mogu uzrokovati mnoge ozljede. Sindrom metatarzalgije karakterizira jaka bol u stopalu zbog kojeg može biti otežano i hodanje.Rješenje je cipela s oblim vrhom.

Balerinke

Za razliku od visokih peta, u balerinkama stojite čvrsto na zemlji, a i prsti imaju dovoljno prostora. Međutim, ovim cipelama nedostaje potpora. Poput japanki, balerinke nisu namijenjene za svakodnevno nošenje.Ako vam se sviđaju balerinke, odaberite slične cipele koje imaju pravu petu i potporu. Balerinke koje možete presavinuti i spremiti u torbu ne pružaju dovoljnu potporu stopalu i njih ne biste trebali nositi.

Čizme iznad koljena

Nošenje visokih čizama iznad koljena može pritisnuti živac koji se nalazi na gornjem dijelu lista, ispod koljena, posebno ako su preuske.Ako želite nositi čizme iznad koljena, kupite one koje imaju patentni zatvarač tako da ga možete otkopčati kad sjedite dulje vrijeme.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Trendovi

To je sjajna prilika da nakon što ste darivali bližnje, sada razveselite sebe modernim i kvalitetnim komadima iz Aldo ponude.

Fashion report

Croclistopad je tu za svakog ljubitelja Crocsa.

Trendovi

Ljeto nam pomalo kuca na vrata, a ako već niste krenuli u potragu za najdražim parom japanki, sada je pravo vrijeme.

Trendovi

Austrijski brend vrhunske obuće Högl ove sezone predstavlja HÖGLVISION – kolekciju tenisica stvorenu s vizijom podizanja svijesti o održivoj proizvodnji i potrošnji.

Advertisement