Najmanji i najumiljatiji kućni ljubimci

Preslatki, neodoljivi, mali i o njima se lako brinuti. Idealni za ljubitelje životinja koji žive u stanu i osvojit će vas na prvi pogled.

Hrčak

Slobodno ga možemo nazvati džepnim kućnim ljubimcem. Oni su veoma zabavni i živahni. Možete ih nositi i igrati se s njima. O njima se lako brinuti i slove kao najmanji kućni ljubimci za domove.

Gušteri

Ove atraktivne i šarmantne životinje, koje daju vašem domu pomalo egzotičan izgled. Idealan gušter kućni ljubimac za početnike je gekon koji će rijetko kada pokazati nasilje i ugristi, mirni su i lako se privikavaju na život u terariju. Odrasli gušter kućni ljubimac naraste do 25 centimetara i teži od 60 do 80 grama.

Kornjače

Kornjača je odličan izbor za one vlasnike koji bi kod kuće rado imali životinjicu koja ne traži mnogo, a bez problema je možete držati i u malom stanu.

Ribice

Tetre su slatkovodne akvarijske ribice koje pripadaju obitelji lososa. Aktivne su u svom akvariju pa ih je zanimljivo proučavati. Male su pa im nije potreban veliki akvarij, a vole biti okružene tropskim biljem kako bi se mogle sakriti i osjećati sigurno. Vrlo su miroljubive, lako se uzdržavaju i stoga su jedne od najpopularnijih akvarijskih ribica.