Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Gastronomija

Najzdravija hrana na svijetu

Top 10 namirnica koje vas čuvaju u svakodnevnom životu.

Hrana je jedna od osnovnih životnih potreba. Bez nje ne možemo funkcionirati, ona nam daje energiju za svakodnevno djelovanje. Ipak, pojedine namirnice su u intenzivnijoj službi našeg zdravlja zbog svojih korisnih sastojaka. 1. Limun Samo jedna žuta voćka poznata po svom kiselkastom okusu sadrži 100% od udjela vitamina koliko vam je potrebno u jednom danu. Bogat je flavonoidima koji sprečavaju upalne procese u tijelu te snižava kolesterol i jača kosti. 2. Brokula Brokula sadrži ogromne količine vitamina K i vitamina C koji sprečavaju stvaranje kancerogenih stanica. 3. Tamna čokolada Čokolada ne predstavlja samo kalorije i debljanje već i zdravlje. Samo jedan red tamne čokolade na dan snižava krvni tlak. Kakao prah je bogat flavonoidima i antioksidansima koji djeluju na slobodne radikale čija „zadaća“ je oštećenje stanica u tijelu. Također i snižavaju kolesterol. 4. Krumpir Jedan krumpir sadrži 66 mikrograma folne kiseline koja je u službi obnove stanica. Bogat je i vitaminom A – zaslužnim za jak imunosustav. 5. Losos Ova riba sjevernih mora bogata je Omega 3 masnim kiselinama koje štite od bolesti srca, raka te sprečavaju depresiju. 6. Avokado Voćka bogata zasićenim masnim kiselinama, dokazano smanjuje kolesterol za 22%. Sadrži i vlakna te folnu kiselinu koja sprečava bolesti srca. 7. Orah Od svih orašastih proizvoda – upravo orah sadrži najviše Omega 3 masnih kiselina koje snižavaju razinu kolesterola, omogućavaju zdraviji rad srca te poboljšavaju raspoloženje. 8. Luk Iako intenzivnog mirisa češnjak se veliki borac protiv loših bakterija, posebice Escherichie Coli. Sadrži alicin koji se pokazao korisnim u sprečavanju upalnih procesa. 9. Špinat Antioksidansi su jedni od sastojaka ove ukusne zelene namirnice. Osim što je koristan u sprečavanju pojave kancerogenih stanica, poboljšava vid i općenito zdravlje oka. 10. Grahorice Ako se četiri puta na tjedan hranite namirnicama poput grana, graška i leće – smanjujete mogućnost srčanih oboljenja za 22%.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Duh i tijelo

Eterična ulja, te ugodne supstance koje se mogu fino raspršiti, udahnuti ili nanijeti na kožu, jednostavan su, ali vrlo učinkovit, način borbe protiv zimskog...

Savjeti stručnjaka

Svi koji imaju neke bolesti bi se prije uzimanja CBD ulja TREBALI konzultirati sa svojim liječnikom te tako spriječiti moguće nuspojave.

Budi fit

Trčanje je idealan kardio trening, koji ojačava mišiće i djeluje na poboljšanje općeg fizičkog stanja i psihičkog stanja.

Darivanje

Koliko puta smo čuli da priroda liječi? „Neka ti hrana bude tvoj lijek, a lijek neka bude tvoja hrana“, Hipokrat.

Advertisement