Napitci za uklanjanje masnoća

Ovo je isječak iz knjige Zdrava i fit koju je, u suradnji s fitness trenericom Renatom Sopek, napisala poznata nutricionistica dr. Lejla Kažinić Kreho. Riječ je priručniku zdravog življenja za modernu ženu, prvog takvog tipa u Hrvatskoj, kojeg možete pronaći u svim Profilovim knjižara po cijeni od 99 kn. Sadrži jednostavne recepte i vježbe za jačanje kondicije i dobro raspoloženje, motivirajuće poruke za svakodnevno uživanje u hrani i vlastitom tijelu, te predlaže top namirnice i dinamičan trening za uklanjanje masnoća i oblikovanje tijela.
Predstavljamo vam napitke koji će vam pomoći da brže i efikasnije uklonite masnoća iz tijela.

  • Voda s lanenim sjemenkama

Noć prije jušnu žlicu lanenih sjemenki potopite u 1 l vode te sutradan dodajte 50 ml soka aloe vere. Popijte i ne zaboravite pojesti sjemenke lana. Izvrsna kombinacija za uklanjanje štetnih tvari iz tijela.

  • Zeleni čaj
  • Topla voda s kriškom limuna

Ovo je već poznat napitak, no sada pokušajte pola limuna staviti u mikser i izmiksati ga (s korom samo ako je eko proizvod) te tada dodati vodu. Bijela vlakna u limunu sadrže limonen, tvar koja je zdrava za žuč.

  • Čaj od kadulje

Čini se da i kadulja zaslužuje da se češće nađe u kuhinji, a ovaj put taj čaj pridonosi probavi i žuči.

  • Čaj od maslačka

Izvrstan je za bolji rad jetara i žuči, a maslačak možete dodati i salatama.

  • Čaj od metvice

Nekoliko svježih listova metvice zalijte ključalom vodom i neka odstoji prije pijenja.

  • Topla voda s kriškama đumbira

Ako vam se sviđa okus, pijte ga koliko želite!

  • Voda

Nastojte svakodnevno primjenjivati pravilo unašanja minimalno 1,5 do 2 l tekućine na dan, a napitke odaberite sami.

Dodatni savjet:

Hladno-vrući tuš tjera masnoću

Tuširanjem potaknite rad limfnog sustava i ojačajte obrambeni sustav. Toplo-hladni tuš najbolje je primjenjivati ljeti, ali i zimi se možete tuširati na ovaj način ako vam je kuća topla. Čišćenje tijela možete potaknuti na ovaj način. Prvo se tuširajte toplom vodom i kada se tijelo opusti, 'šokirajte' ga s potpuno hladnom vodom tuširajući se odozdo prema gore. Možda će vam biti tako hladno da poželite vrisnuti, stoga vrisnite ako time nećete preplašiti nekoga od ukućana. (Znate li da čak i vriskom poboljšavate protok energije kroz tijelo?) Sada kada vam je jako hladno, namjestite toplu vodu na tušu i ponovite taj postupak nekoliko puta — učinak je sličan tjelovježbi