Donosimo vam jedan zanimljiv recept koji smo pronašli u knjizi Zdrava i fit, koju su zajedno napisale poznata nutricionistkinja dr. Lejla Kažinić Kreho i Renata Sopek.
Ovi ukusni muffini sadrže antistresne sastojke banane, orahe, cjelovite žitarice niskoga GI-a, bogate biljnim vlaknima, a kako ne sadrže mlijeko nego sok od jabuke, sočni su i ukusni.
Ovi muffini idealni su za doručak ili međuobrok, a dobro se drže i po nekoliko dana. Ako imate malo slobodnog vremena, možete ih zamrznuti te u njima uživati i kada ste prezauzeti! Količina sastojaka iz ovog recepta dostatna je za 12 muffina.
Sastojci
- 125 g zobenoga brašna
- 125 g integralnoga pšeničnog brašna
- 1 jaje
- 2 i ½ desertne žlice sode bikarbone
- 2 jušne žlice tekućega meda
- 300 ml nezaslađenoga soka od jabuke
- 3 manje zrele banane
- 3 jušne žlice krupnije mljevenih oraha
- 1 i ½ desertna žlica cimeta
Postupak
U mikser stavite zobeno i integralno pšenično brašno, jaje, sodu bikarbonu i med te sve dobro izmiješajte.
Dolijevajte sok od jabuke sve dok masa ne postane mekana i glatka.
Smjesi dodajte nasjeckane banane, orahe i cimet te sve izmiješajte.
Napunite nauljeni kalup za muffine i pecite u zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 25 minuta ili dok se ne podignu i poprime zlatnožutu boju.
You must be logged in to post a comment Login