Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Seks

Ne sramite se masturbacije

Same sebe najlakše možete dovesti do orgazma.

Seksualna terapeutkinja Nataša Barolin Belić ispričala nam je iz svog iskustva u radu s klijentima, zašto žene ne žele masturbirati ili samo ne žele reći da to rade. Prema njenim saznanjima, većina žena masturbira.

Otvorenost u vezi

– Od žena koje masturbiraju neke to ne mogu priznati a razlozi su tomu različiti neke žene je sram, možda su odgajane uz poruke da se to ne radi, da je to sramota. Neke možda nose iskustva da je masturbacija grijeh, u vjerskom smislu, neke možda misle da bi to bilo poniženje za partnera, a neke imaju svoje sasvim specifične razloge, izjavila je za She.hr seksualna terapeutkinja Nataša Barolin Belić, voditeljica savjetovališta „Korak dalje“.

Neke žene osjećaju sram pred partnerom i ne žele partneru pokazati kako da ih zadovolji, to se događa u vezama gdje partneri nisu međusobno dovoljno otvoreni, gdje komunikacija nije kvalitetna ili u početku veze dok se partner i partnerica još ne poznaju dovoljno.

Važno je razgovarati o tom sramu i naći načina kako otvoreno komunicirati i o svome tijelu i o svojim potrebama, jer ipak mi same najbolje poznajemo svoje tijelo i možemo partnere naučiti kako nas zadovoljiti, dovesti nas do „ludila“.

– Imala sam i sada imam nekoliko klijentica koje nisu željele, odnosno ne žele masturbirati, odnosno istraživati svoje tijelo. Razlozi su različiti, a uglavnom su sram, osjećaj krivice, osjećaj poniženja. Klijentice potičem da same istražuju svoje tijelo i otkriju što ih uzbuđuje i što im pruža najveći užitak. Nakon toga neka nauče partnere da ih tako miluju i stimuliraju, objašnjava Barolin Belić

Ljuljaj me nježno

Seksualna terapeutkinja preporučila je knjigu Julie Heiman i Josepha LoPiccolo „Kako postići orgazam i naučiti uživati u seksu“, koja će žene podučiti tome kako da se same stimulirate.

Ima različitih načina masturbacije. Svako to radi onako kako njemu paše. Neki vole brže, drugi grublje, treći pak sasvim lagano, dok se neki ne vole ni dodirivati već se stišću nogama.

– Jednom sam imala klijenticu koja se nije htjela dirati rukom za vrijeme masturbacije, ona je uspijevala doživjeti orgazam na specifičan način, sjedeći i ljuljajući se, bez dodira ruku, rekla je Barolin Belić.

Naravno možete koristiti i razna pomagala poput vibratora. Ako još niste znale ili vas je sram ulaziti u seks shopove možete vibratore kupiti i u drogerijama.

– Možete izabrati one za vanjsku stimulaciju klitorisa, zatim savinute poput bumeranga na čijim uputama piše da su posebno oblikovani za stimulaciju G točke, te klasične koje možete kupiti u tri veličine. No stalno izlaze i „novi modeli“, rekla je Barolin Belić.

Žene treba potaknuti da same istražuju svoje tijelo, jer biološki gledano, nema orgazma bez stimulacije klitorisa.

Za opuštanje napetosti

Masturbacija može biti vrlo kratka, ali može biti i iznimno duga, sve ovisi diramo li se i kako.

– Može biti vrlo kratka kada recimo samo želimo opustiti napetost. U stručnoj literaturi je objavljeno kako žene znaju intenzivno uživati u masturbaciji i jako dugo, te imati intenzivne i višestruke orgazme, kaže Barolin Belić.

Naravno masturbacija se u velikoj većini slučajeve „odigrava“ u privatnosti vlastitoga doma jer se tamo osjećamo najsigurnije a tako je i prihvatljivo prema nekim našim normama i kulturološkim značajkama.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Trudnoća

Nije neuobičajeno da neke žene imaju neredovite mjesečnice nekoliko mjeseci nakon poroda.

Život u dvoje

Valentinovo uvijek može poslužiti kao dobar izgovor za odličan poklon kojim ćeš razveseliti odabranicu svog srca, pokazati da ti je stalo i provesti s...

Suncokreti na oblacima

Jednom kad žena odustane, to znači da je dala sebe do kraja...

Život u dvoje

Neke mane i nisu tako loše, čak ih muškarci i vole.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.