Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Neodoljivi slatki polumjeseci

Polumjeseci su jednostavan kremasti kolačić, jedni od onih iz gomile vrsta blagdanskih kolača, koji će vam se sigurno svidjeti, posebno ako volite kreme s kokosom i biskvite s kakaom.

Blagdanska euforija je već počela! Gdje i kada biti, što kome pokloniti i što će se uopće finoga papati!? U svemu tome pitamo se jesu li to ustvari samo dani pretjeranog uživanja u hrani i piću!? I stvarno, tih dana u godini svi se volimo, ljubimo, veselimo, čestitamo, poklanjamo i dobivamo. Polumjeseci su jednostavan kremasti kolačić, jedni od onih iz gomile vrsta blagdanskih kolača, koji će vam se sigurno svidjeti, posebno ako volite kreme s kokosom i biskvite s kakaom. Bit će vam potrebno :
  • 4 jaja
  • 25 dag šećera
  • 25 dag brašna
  • 1 dcl ulja
  • 1 dcl mlijeka
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 žlice kakaa za kolače
za kremu :
  • 5 dcl mlijeka
  • 20 dag šećera
  • 6 dag brašna
  • 10 dag kokosa
Postupak : Za kremu zakuhajte 4 dcl mlijeka, pa mu dodajte zasebno izmiješano brašno sa šećerom i preostalih 1 dcl mlijeka. U kuhano dodajte kokos, dobro izmiješajte i ohladite. Od navedenih sastojaka električnim mikserom umutite biskvitnu smjesu, pa ju podijelite u dva jednaka dijela. U prvi dodajte kakao, a drugi ostavite žut. U maslacem namašćen i pobrašnjen pleh izlijte smeđi biskvit, ispecite ga do pola, pa za tim ravnomjerno rasporedite ohlađenu kremu i prelijte žutim biskvitom, pa pecite do kraja još oko 20- tak minuta na 180 C. Kolač ohladite i izrežite u polumjesece. Just Good Food

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Savjeti stručnjaka

Iako su neke kombinacije hrane i pića uobičajene, nutricionisti upozoravaju da treba pripaziti na to koje od tih kombinacija nikako ne treba konzumirati.

Gastronomija

Fini blagdanski kolači, jednostavni za pripremu, a jedinstvenog osvježavajuće voćnog okusa smokvi i naranče.

Gastronomija

U zagrebačkom street food i cocktail baru, Jellyfish In Space, jesen je donijela niz uzbudljivih noviteta na meniju, koji će zadovoljiti nepca zaljubljenika u...

Gastronomija

Danas, u povodu Svjetskog dana hrane, Ledo je u zagrebačkom studiju Enzita, u sklopu kulinarske radionice, predstavio nove proizvode kojima dodatno obogaćuje svoj asortiman...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.