Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Gastronomija

Niskokalorično, a ukusno!

Zadržite vitku liniju i uživajte u finoj hrani. Evo nekoliko recepata.

Vaše nepce sanja o harmoniji okusa, a razne dijete predlažu bezukusna jela od kojih stradava vaše veselo raspoloženje, a u konačnici i tijelo. Nevjerojatno je ali istinito da možete ukusno jesti, a pritom unositi malo kalorija. Evo nekoliko jednostavnih recepata za veselje nepca i vitku liniju.

Piletina i rižoto od ljetnog povrća

Sastojci za četiri obroka:

– 1 litra pileće ili povrtne juhe
– 225 g mladih šparoga
– 125 g zelenih mahuna
– 25 g maslaca
– 1 mali luk, oguljen i sitno nasjeckan
– 150 ml suhog bijelog vina
– 275 g riže
– Prstohvat šafrana
– 75 g otopljenog smrznutog graška
– 225 g kuhane piletine, bez kože, nasjeckane na kockice
– Sok od ½ limuna
– Sol i svježe mljeveni crni papar
– 40 g parmezana, široko naribanog

Priprema:

1. Zakuhajte juhu, a šparoge očistite i narežite na 4 cm duge komade. Kuhajte šparoge u juhi 1 – 2 minute, a zatim ih odložite.
2. Prepolovite zelene mahune te ih u juhi kuhajte 4 minute. Izvadite ih i odložite, smanjite plamen i juhu držite na najmanjoj temperaturi.
3. Rastopite maslac u tavi s debelim dnom. Dodajte luk i lagano pržite oko 5 minuta.
4. Ulijte vino u tavu i kuhajte dok tekućina ne ishlapi. Dodajte rižu i kuhajte miješajući 1 minutu, sve dok zrna ne izgledaju prozirno.
5. Dodajte šafran i kutlaču juhe. Nastavite podlijevati juhom, malo po malo, sve dok se ne upije sva.
6. Nakon 15 minuta rižoto bi trebao biti kremast ali ne previše kuhan. Ako nije takav dodajte još malo juhe i kuhajte još nekoliko minuta ili dok ne bude prave teksture i čvrstoće.
7. Dodajte grašak, povrće, piletinu i sok od limuna. Začinite po ukusu solju i paprom i kuhajte 3 – 4 minute, ili dok piletina nije temeljito ugrijana.

Tuna s gospinom travom i majčinom dušicom

Sastojci za 4 obroka:

– 4 odreska od tune ili sabljarke svaki od 200 g
– sol, mljeveni crni papar
– 3 žlice gospine trave
– 80 ml maslinova ulja
– sok i naribana korica od 2 limete
– 1 grančica svježe majčine dušice
– 4 sušene rajčice

Priprema:

1. Obrišite ribu vlažnom krpom ili papirnatim ubrusom
2. Začinite ribu s obje strane solju i paprom, zatim stavite u plitku zdjelu i odložite.
3. Izmiješajte gospinu travu, maslinovo ulje, naribanu koricu i sok od limete sa svježim listićima majčine dušice.
4. Sitno nasjeckajte sušene rajčice i dodajte ih u smjesu.
5. Smjesu stavite preko ribe i marinirajte u hladnjaku 2 sata, povremeno je okrećući.
6. Zagrijte tavu. Ocijedite ribu, ostavljajući marinadu. Pecite ribu 3 – 4 minute sa svake strane da ostane ružičasta boja u sredini ili pecite još 1 – 2 minute ako želite da bude bolje pečena.
7. Stavite ostatak marinade u malu tavu i zakuhajte. Prelijete toplu marinadu preko ribe i poslužite s kuhanom rižom i zelenom salatom.



 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Gastronomija

Mediteranska prehrana jedna je od najpopularnijih, a mogli bismo reći i da je više od same prehrane.

Gastronomija

Recept za jednostavne i ukusne polpete od tikvica.

Savjeti stručnjaka

Prema nekim istraživanjima, prosječna hrvatska četveročlana obitelj godišnje baci gotovo 300 kilograma hrane!

Gastronomija

Tartar od tune kulinarski je klasik koji može poslužiti kao predjelo ili fini zalogaj uz čašu vina.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.