Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Trendovi

Novim vježbama do Barbie tijela

Savršene obline, duge noge, ravan trbuh, to je Barbie. Da li mi to možemo imati?

Lutka Barbie simbol je vječne mladosti, ljepote i fleksibilnosti – to im i nije baš teško budući da su izrađene od plastike. Ipak, jedna teretana u Londonu odlučila je posvetiti cijeli jedan način vježbanja heroini našeg djetinjstva – zove se 'Bend it like Barbie' (Savijajte se kao Barbie). U igri nisu silikoni, ali instruktorica Rosie Rowlands žene želi učiniti fleksibilnima, savitljivima, okretnima i istoniranima do savršenstva.

''Imati figuru kao Barbie je anatomski nemoguće'', objašnjava Rowlands, plesačica i ''čovjek od gume''. ''Ono što želite je da se možete vratiti u fleksibilnost vaše mladosti. Kod nekih ljudi ne ide dalje od toga da postanu gipkiji i da mogu dotaknuti nožne prste, a drugi već mogu napraviti špagu.''

Vježbanje se usredotočuje na ramena, kralježnicu, tetive koljena, pregib kukova, opkorak, stražnjicu i stopala – tijelo poput Barbike može se postići samo ako radi cijelo tijelo.

''Počinjemo sa zagrijavanjem koje uključuje pokrete opuštanja i aerobika kako bi se tijelo opustilo. Pokrećemo kralješnicu, radimo istezanja sa strane i poboljšavamo tetive koljena, idući svakim treningom sve dalje s pokretima'', kaže Rowlands.Figura poput lutke Barbie nije savršena, jer to bi bilo nerealno, već se radi o tome da tijelo postane fleksibilnije. Rosie Rowlands fokusira se na izgradnju snage tako što se rade gibanja unazad, mostovi, dakle pokreti koje je teže izvesti što je čovjek stariji.

Rowlands potom fokus pomiče na noge, pa sudionici rade na pregibima kukova i tetivama koljena, te eventualno rade špage. Tada se prelazi na istezanje kralješnice i rad sa stražnjicom.

''Sat je sličan masaži cijelog tijela, morate se usredotočiti na svako pojedino područje, posebno kad se radi o fleksibilnosti. Možete svaki dan trčati kako biste istonirali tijelo, ali ovo će učvrstiti vaše mišiće, a ono što želite je izdužiti svoje tijelo. Što ste fleksibilniji, manje ćete biti skloni ozljedama'', kaže Rowlandsova.

''Svi mi imamo predodžbu kako bismo izgledali u besprijekornom svijetu, a iako možemo nastojati imati Barbieine vitke i gipke udove, ono što bismo zbilja trebali željeti je biti zdrav što je više moguće'', naglašava Rowlands. Jer, Barbie zbilja nije ništa drugo osim plastike…

Metro-portal.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Seks

Kada je u pitanju seksualno uzbuđenje, ženski um i tijelo nisu ni približno u ravnoteži kao što je to slučaj kod muškaraca.

Budi fit

Porazgovarali smo s njom o trendovima u fitnessu, ali i o fitness kongresu, Urban Training Campu 2024, koji će se održati u Sparta Gym...

Beauty report

Celulit je zdravstveni i estetski problem koji se pojavljuje kao posljedica nezdravog načina života i više od 90% žena susreće se s njim tijekom...

Drama Queen

Tada sam mislila kako me cijeli svijet gleda i vrišti da sam kurvetina. A što ćeš, neugodnjak!

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.