Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
bakalar
bakalar

Gastronomija

Novo lice bakalara – bakalar s mišancijom

Mišancija je mješavina divljih trava koje se beru u rano proljeće u dalmatinskom priobalju i zagori te po otocima

Konzumacija ribe barem dva puta tjedno premisa je balansirane prehrane. Bakalar na bijelo ili bakalar na crveno već su dobro poznati specijaliteti koji se tradicionalno pripremaju za Veliki petak, pa predlažemo da ove godine koristeći Ledo svježe smrznuti bakalar pripremite nešto potpuno novo i ukusno što će oduševiti vaše najdraže.

Sastojci za 4 osobe:

– 80 dag Ledo svježe smrznutog bakalara
– 30 dag mišancije (mješavina samoniklog bilja, može se pripremiti sirova kao salata, ali i kuhana kao samostalni prilog ili u juhama i varivima)
– 30 dag Ledo svježe smrznute brokule
– 30 dag krumpira
– 20 dag mini rajčica
– maslinovo ulje
– češnjak
– sol
– papar

Priprema:

1. Bakalar posoliti i lagano peći na maslinovom ulju.
2. Skuhati krumpir, a mišanciju kratko blanširati.
3. Kuhati brokulu na pari 5 minuta.
4. Na maslinovom ulju popržiti listiće rezanog češnjaka, dodati mišanciju, krumpir i brokulu te sve skupa izmiješati i začiniti.
5. Mini rajčicu sotirati na maslinovom ulju 2-3 minute.
6. Bakalar poslužiti na mišanciji uz par kapi maslinovog ulja i šalši od mini rajčice.

* Mišancija ili mišanca je mješavina divljih trava koje se beru u rano proljeće u dalmatinskom priobalju i zagori te po otocima. Sastoji se od sljedećih divljih trava: ušac, kostriš, divlja mrkva, divlji grašak, divlji češnjak, kozja brada, prilipuša, brmbečica, štavljak, grzdulja, radić, maslačak, divlji matovilac itd., ali zanimljivo je da svaka domaćica ima svoju mješavinu pa nikad ne znate kakav će okus imati na kraju.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Gastronomija

Danas, u povodu Svjetskog dana hrane, Ledo je u zagrebačkom studiju Enzita, u sklopu kulinarske radionice, predstavio nove proizvode kojima dodatno obogaćuje svoj asortiman...

Gastronomija

Neka vas slatka simfonija Svjetskog dana sladoleda inspirira da se oslobodite rutine i prihvatite čisto zadovoljstvo uživanja u kremastom okusu užitka.

Zanimljivosti

Macho, miljenik mlađih generacija, stigao je s novim okusima koji dodatno ističu ono što ovaj sladoled čini tako posebnim - fantastičnu hrskavo-meku kombinaciju.

Gastronomija

Novi proizvodi iz bogatog Ledo asortimana smrznute hrane stižu u pravi tren te donose osvježenje svim ljubiteljima ribe i povrća, baš onako kako su...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.