Konzumacija ribe barem dva puta tjedno premisa je balansirane prehrane. Bakalar na bijelo ili bakalar na crveno već su dobro poznati specijaliteti koji se tradicionalno pripremaju za Veliki petak, pa predlažemo da ove godine koristeći Ledo svježe smrznuti bakalar pripremite nešto potpuno novo i ukusno što će oduševiti vaše najdraže.
Sastojci za 4 osobe:
– 80 dag Ledo svježe smrznutog bakalara
– 30 dag mišancije (mješavina samoniklog bilja, može se pripremiti sirova kao salata, ali i kuhana kao samostalni prilog ili u juhama i varivima)
– 30 dag Ledo svježe smrznute brokule
– 30 dag krumpira
– 20 dag mini rajčica
– maslinovo ulje
– češnjak
– sol
– papar
Priprema:
1. Bakalar posoliti i lagano peći na maslinovom ulju.
2. Skuhati krumpir, a mišanciju kratko blanširati.
3. Kuhati brokulu na pari 5 minuta.
4. Na maslinovom ulju popržiti listiće rezanog češnjaka, dodati mišanciju, krumpir i brokulu te sve skupa izmiješati i začiniti.
5. Mini rajčicu sotirati na maslinovom ulju 2-3 minute.
6. Bakalar poslužiti na mišanciji uz par kapi maslinovog ulja i šalši od mini rajčice.
* Mišancija ili mišanca je mješavina divljih trava koje se beru u rano proljeće u dalmatinskom priobalju i zagori te po otocima. Sastoji se od sljedećih divljih trava: ušac, kostriš, divlja mrkva, divlji grašak, divlji češnjak, kozja brada, prilipuša, brmbečica, štavljak, grzdulja, radić, maslačak, divlji matovilac itd., ali zanimljivo je da svaka domaćica ima svoju mješavinu pa nikad ne znate kakav će okus imati na kraju.
You must be logged in to post a comment Login