Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Nugat torta

Nugat torta je prikladna za svaku prigodu, jednostavna za napraviti, izvrsna za jesti. Rijetko tko će se naći da kaže da mu „nije baš nešto“.

Bogata, izdašna, ukusna… nugat torta je prikladna za svaku prigodu, jednostavna za napraviti, izvrsna za jesti. Rijetko tko će se naći da kaže da mu „nije baš nešto“.

Već sam je toliko puta napravila da, bez lažne skromnosti, mogu reći da je ovo jedna od onih provjerenih i isprobanih torti. Ako je ukucate u pretraživače ima ih mali milijun i vjerojatno je svatko sprema na svoj način. I vi možete na svoj, dapače.

Ovaj je moj.

Sastojci za kalup fi26:

BISKVIT:

  • 8 jaja
  • 240 g šećera
  • 370 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 30 g kakaa
  • 160 ml ulja
  • 160 ml vode
  • 2 vanilin šećer ili aroma vanilije
  • rum

KREMA:

  • 500 ml mlijeka
  • 60 g brašna
  • 60 g gustina
  • 200 g šećera
  • 2 vanilin šećer ili aroma vanilije
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 250 g maslaca
  • 300 g nutelle (ili nekog drugog nugat namaza po želji)
  • 100 g mljevenih prženih lješnjaka
  • 100 g nugat napolitanki
  • 300 ml tučenog slatkog vrhnja
Nugat torta

Piprema:

TORTA:

Pećnicu zagrijati na 160-170°C (ovisno o pećnici). Bjelanjke istući u čvrsti snijeg. Mikserom pjenasto umutiti žutanjke i obje vrste šećera. Dodati postupno vodu pa potom i ulje.

I dalje miksajući, brašno pomiješano s praškom za pecivo i prosijanim kakaom, žlicu po žlicu dodavati u smjesu dok se sve ne sjedini. Po želji dodati aromu ruma. Postupno špatulom umiješati snijeg od bjelanjaka.

Peći 55-70′ (ovisno o pećnici) ili iz 2 puta 25-30′ na 180°C.
NAPOMENA: Ukoliko biskvit pečete iz jednog puta, vodite računa o tome da naraste 8-9 cm! Obično su kalupu visoki 5-6 cm pa imate 2 opcije:

  1. Peći biskvit iz 2 puta
  2. Unutar kalupa stavite višeslojno papir za pečenje, tako da dobihete visinu cca 10cm.

KREMA:

Brašno i gustin sa obje vrste šećera razmutiti u malo mlijeka i dalje skuhati kao puding. U tek skuhanu kremu ubaciti usitnjenu čokoladu i miješati dok se ne otopi i spoji sa kremom. Kremu prekriti prijanjajućom folijom i zalijepiti je direktno na površinu kreme te ostaviti da se ohladi.

U mlaku kremu mikserom postupno umiješati maslac sobne temperature i miksati još 2-3 minute, dok krema ne postane jednolična i svilenkasta.

Slatko vrhnje stući u šlag. Napolitanke usitniti na krupnije ili samljeti. U gotovu kremu postupno dodati nutellu i šlag, a nakon toga lješnjake i napolitanke. Sve dobro spojiti.

SLAGANJE:

Biskvit prerezati na 4 dijela. Svaku koru po želji natopiti mlijekom te staviti na nju trećinu kreme i tako slagati do kraja. Ukrasiti po želji.

Dobar tek!

[box style=”0″]

Recept vam donosi  Slatka Radionica by Vesna Nakić

[/box]

Minecraft
Nugat torta kao Minecraft

Ne propustite

Gastronomija

Bližimo blagdanima, onim velikima kada je sve puno svega. Možda i prepuno! U to ime, danas predstavljamo Breskvice, jedan od neizostavnih tzv. suhih kolačića...

Gastronomija

Tufahije su desert bez glutena i bez jaja. A i bez pečenja.

Gastronomija

Spoj gorke čokolade i pistacije, slankastog i ne previše slatkog je sjajan!

Gastronomija

Zadnjih pet godina, uredna gošća naše rubrike Gastronomija je Vesna Nakić.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.