Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Savjeti i preporuke

Objavite rat strijama

Neugledne linije nisu nerješiv problem.

Bez obzira na to jeste li genetski skloni strijama, što je moguće jer ona određuje kvalitetu kože i vezivnog tkiva, ili su one nastale usred velike promjene tjelesne mase (debljanjem, rastom, body buildingom…), ako ih imate mnogo, vjerojatno vas zanima što se može učiniti kako bi bile nevidljive.

Vidljiva oštećenja vezivnog tkiva, nastalog uslijed prebrzog rastezanja kože, jedan su od glavnih problema na putu ka lijepoj koži. Strije nastaju kad se vezivno tkivo ne može prilagoditi brzom rastezanju kože, te dolazi do njegovog oštećenja. Nastaju na mjestima koja su najčešće podložna rastezanju (stražnjica, ramena, nadlaktice, trbuh, grudi i bedra).

U početku strije imaju crveno-ljubičastu boju i vodoravno se pojavljuju na koži, a kasnije postaju bijele. Veličina i širina strija nije uvijek ista i varira, od malih promjena na koži do onih dugačkih čak 20 centimetara. Uglavnom se strije javljaju na površini mada se mogu javiti i potkožne.Vjerojatno ne postoji osoba koja uopće nema strija. No, strije kad se jednom jave nije moguće u potpunosti ukloniti, ali ako nisu prevelike njihova veličina se može smanjiti skoro do neprimjetne. S liječenjem treba početi što prije jer kad strije „pobijele" uslijed gubitka pigmenta u koži, teško se mogu dovesti na neprimjetnu razinu. Za vraćanje boje, koristi se uređaj koji zrači UVB zrake čime se stimulira povratak pigmentacije kože. Laserska terapija daje pozitivne rezultate, međutim zasada još na individualnom nivou.

Još uvijek nije baš moguće sasvim spriječiti strije, ali u većini slučajeva one se mogu dosta smanjiti. Kada je koža sklona pucanju (pubertet, trudnoća, bodybuilding) potrebno je koristiti kreme koje pomažu očuvanju vezivnog tkiva. S druge strane hrana bogata bjelančevinama i vitaminom C je dobrodošla. Preporučuje se izbjegavanje naglog povećanja tjelesne težine, mišićne mase i nenošenje odgovarajućeg grudnjaka.

Metro-portal.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Darivanje

Problem osjetljive i reaktivne kože u posljednjem desetljeću dramatično je porastao pa oko 60% žena i 50% muškaraca izjavljuje da ima osjetljivu kožu. 

Savjeti i preporuke

Kako prolaze godine, šteta koju je naša koža pretrpjela akumulira se i postaje vidljiva.

Savjeti i preporuke

Biology hyalu serum 3u1 sastoji se od 9 sastojaka, a formuliran je s ciljem hidracije i uravnoteženja dehidrirane fragilne kože.

Darivanje

Hranjiva obnova kose izložene suncu, soli, pjesku i kloru.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.