Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Savjeti i preporuke

Objavite rat strijama

Neugledne linije nisu nerješiv problem.

Bez obzira na to jeste li genetski skloni strijama, što je moguće jer ona određuje kvalitetu kože i vezivnog tkiva, ili su one nastale usred velike promjene tjelesne mase (debljanjem, rastom, body buildingom…), ako ih imate mnogo, vjerojatno vas zanima što se može učiniti kako bi bile nevidljive.

Vidljiva oštećenja vezivnog tkiva, nastalog uslijed prebrzog rastezanja kože, jedan su od glavnih problema na putu ka lijepoj koži. Strije nastaju kad se vezivno tkivo ne može prilagoditi brzom rastezanju kože, te dolazi do njegovog oštećenja. Nastaju na mjestima koja su najčešće podložna rastezanju (stražnjica, ramena, nadlaktice, trbuh, grudi i bedra).

U početku strije imaju crveno-ljubičastu boju i vodoravno se pojavljuju na koži, a kasnije postaju bijele. Veličina i širina strija nije uvijek ista i varira, od malih promjena na koži do onih dugačkih čak 20 centimetara. Uglavnom se strije javljaju na površini mada se mogu javiti i potkožne.Vjerojatno ne postoji osoba koja uopće nema strija. No, strije kad se jednom jave nije moguće u potpunosti ukloniti, ali ako nisu prevelike njihova veličina se može smanjiti skoro do neprimjetne. S liječenjem treba početi što prije jer kad strije „pobijele" uslijed gubitka pigmenta u koži, teško se mogu dovesti na neprimjetnu razinu. Za vraćanje boje, koristi se uređaj koji zrači UVB zrake čime se stimulira povratak pigmentacije kože. Laserska terapija daje pozitivne rezultate, međutim zasada još na individualnom nivou.

Još uvijek nije baš moguće sasvim spriječiti strije, ali u većini slučajeva one se mogu dosta smanjiti. Kada je koža sklona pucanju (pubertet, trudnoća, bodybuilding) potrebno je koristiti kreme koje pomažu očuvanju vezivnog tkiva. S druge strane hrana bogata bjelančevinama i vitaminom C je dobrodošla. Preporučuje se izbjegavanje naglog povećanja tjelesne težine, mišićne mase i nenošenje odgovarajućeg grudnjaka.

Metro-portal.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Beauty report

Opusti se kao nikada prije uz FOREO skin tech uređaje! Tvoj jedinstveni SPA trenutak nadohvat ti je ruke.

Darivanje

Hairstyle News festival, uz frizerska događanja u Parizu, Londonu, Bologni i Düsseldorfu, ističe se kao jedno od najdugovječnijih i najznačajnijih događanja u frizerskoj industriji...

Savjeti stručnjaka

Ovaj inovativni timski pristup ne samo da postavlja nove standarde u liječenju pacijenata u Hrvatskoj, već teži postati centar izvrsnosti za čitavu regiju.

Zanimljivosti

Punih 25 godina BEAUTY&HAIR EXPO ZAGREB okuplja regionalne predvodnike i sve zaljubljenike u beauty industriju.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.