Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Seks

Očuvajte vaginalnu mikrofloru

Važno je brinuti se o svojem intimnom zdravlju.

Vaginalna mikroflora, koju čine oko 50 vrsta mikroorganizama, ženin je prirodni mehanizam zaštite intimnih dijelova od naseljavanja štetnih mikroorganizama. Većinom je sastavljena od laktobacila, koji stvaraju blago kiselo okruženje, a zadatak im je spriječiti naseljavanje nepoželjnih bakterija i gljivica te sprečavanje infekcija.

Zbog stresnog načina života, koji onda vodi i do slabljenja imuniteta, te zbog čestog mijenjanja seksualnih partnera, mijenja se ravnoteža ženine vaginalne flore. Osim toga, oralni kontraceptivi i antibiotici također mogu narušiti zdravu vaginalnu floru. Zbog toga se ženama preporučuje uzimanje Lactogyna, prvog oralnog probiotika koji pomaže u očuvanju intimnog zdravlja žene.

Brojne su prednosti uzimanja Lactogyna – kako se nalazi u kapsuli, „dobri“ mikroorganizmi koje sadržava prolaze neoštećeni kroz želudac, spuštaju se u crijevo, otpuštaju mikroorganizme te se naseljavaju u unutrašnjost rodnice. Tako se stvara nepovoljan medij za rast i razvoj štetnih bakterija i gljivica. Jednostavan je za primjenu i neškodljiv, a uzima se jednom dnevno uz obrok.

I žene u menopauzi imaju problem u održavanju zdrave vaginalne mikroflore – niska razina estrogena uzrokuje promjene na sluznici vagine, ona se stanjuje, postaje suha i manje elastična, što pridonosi poremećaju vaginalne flore pa je zato žena izloženija nastanku upala. Zato bi svakoj ženi kod koje su započele te promjene trebalo preporučiti i uzimanje kapsula Feminal s prirodnim izoflavonima koji će bitno smanjiti suhoću vagine, ali i ostale tegobe menopauze.

Savjeti za očuvanje zdrave vaginalne mirkoflore:

– uzimajte oralni probiotik Lactogyn

– pažljivo perite donje rublje jer ostaci deterdženta mogu nadražiti intimno područje

– pretjerano pranje intimnog područja uz uporabu sapuna može štetiti, a vrlo je bitno i da upotrebljavate šampone s adekvatnim ph-faktorom

– nosite donje rublje od prirodnih materijala, a nošenje tangi svedite na minimum.

LACTOGYN SAVJETUJE

Želite li doznati još što o Lactogynu, porazgovarati o problemu ili zatražiti savjet, nazovite savjetovalište "JADRAN" Galenskog laboratorija na 01/3010-946 ponedjeljkom, srijedom i četvrtkom od 15 od 19 sati ili pišite njihovoj stručnoj savjetnici na elektroničku adresu [email protected].
Dežurna liječnica rado će odgovoriti na sva Vaša pitanja.

Vaše odgovore objavit ćemo u posebnoj podrubrici portala She.hr:

LACTOGYN SAVJETUJE.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Brinimo jedna o drugoj

Debljanje u menopauzi, čak i ako je istinito, nije najgori simptom kojeg taj period u životu žene donosi.

Savjeti stručnjaka

Menopauza se ne događa preko noći, a simptomi će se razlikovati kod svake žene. Kako onda znati da ulazite u menopauzu?

Savjeti stručnjaka

Hormonska nadomjesna terapija je tretman koji se koristi za ublažavanje simptoma menopauze.

Duh i tijelo

U listopadu je započeo ciklus radionica IN SHAPE studija o promjenama životnih navika nakon 40-te godine života, onim promjenama koje su povezane s ulaskom...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.