Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Budi fit

Opasnosti kozmetičkih tretmana

Depilacija bikini zone voskom, manikura i pedikura nisu tako bezopasni.

Tretman u kozmetičkom salonu želite si priuštiti kako biste se opustili i izgledali lijepo i njegovano. Međutim, iza mnogih kozmetičkih tretmana i metoda za uljepšavanje kriju se i poneke opasnosti za zdravlje. Depilacija voskom može izazvati kožne i bakterijske infekcije, amonijak u boji za kosu ispadanje kose i trepavica, a solarij, osim što treba paziti da je čist da ne biste pokupili gljivičnu infekciju, može izazvati rak kože i rak očiju.

Iza ovih tretmana za uljepšavanje kriju se opasnosti po zdravlje kojih možda niste bili svjesni.

1. Solarij

Prema američkom Nacionalnom institutu za tumore, žene koje koriste solarij imaju 55% više mogućnosti da razviju maligni melanom, a rizik je veći za žene svjetlije kože i koje su imale u obitelji nekog oboljelog od raka kože. Umjesto solarija, koji izaziva i preuranjeno starenje kože, takozvano fotostarenje i tamne mrlje, preporučuje se korištenje proizvoda za samotamnjenje.2. Manikura i pedikura

Prljavi pribor u salonima može dovesti do vrlo opasne infekcije stafilokokom. Nepravilno oprani pribor može izazvati i gljivične infekcije. Pedikura krije opasnost od zaraze virusnim bradavicama te bakterijskih infekcija zbog uraslih noktiju. Higijena kozmetičkog salona i pribora koji koriste najvažnija je za sprečavanje ovih neugodnih posljedica.

3. UV lampe za geliranje noktiju

Držanje prstiju ispod UV lampe kod tretmana geliranja noktiju također je štetno. Stručnjaci ih povezuju s rakom kože i tvrde da ubrzavaju starenje ruku.4. Depilacija voskom

Najosjetljivije područje je bikini zona. Osim mogućnosti da vam izgori koža zbog vrućeg voska, depilacija voskom može uzrokovati bakterijsku, virusnu i gljivičnu infekciju. Kod brazilske depilacije rizik je još veći jer je to područje bliže izvoru bakterija. Urasle dlačice mogu izazvati infekciju, a moguća je i zaraza herpesom.

Depilacija obrva voskom može izazvati crvenilo ili plikove na koži. Dugoročno može dovesti do oštećenja kože, opeklina i bakterijskih infekcija. Ako inače koristite kremu za lice s retinoidom za akne ili bore, koža je još osjetljivija.

5. Kemijski piling

Na tretmane čišćenja lica poput kemijskih pilinga žene odlaze zbog problema na koži lica kao što su akne i bore, a i zbog pomlađivanja i osvježavanja kože lica. Ako je kemijski piling nestručno napravljen može izazvati iritacije, promjenu pigmentacije i opekline. Proizvodi koji se namjeravaju koristiti trebaju se isprobati na području iza ušiju ili na pregibu lakta ili koljena da se vidi izazivaju li crvenilo ili iritaciju.6. Bojenje kose

Bojenje kose može izazvati i prekomjerno ispadanje i gubitak kose. Amonijak u bojama za kosu oštećuje prirodnu teksturu kose i zbog njega je kosa i suha. Može izazvati dermatitis i kemijske opekline na koži glave. Za bojenje kose najbolje je koristiti organske boje i boje koje ne sadržavaju amonijak.

7. Bojenje trepavica

Da bi trepavice trajno bile tamnije, koriste se kemijske boje koje se nalaze i u bojama za kosu. Bojenje trepavica može dovesti do ozbiljnih infekcija oka, čak i do sljepoće, ako tretman nije pravilno izveden. Ovaj tretman se nikad ne bi smio pokušati izvoditi kod kuće.8. Botoks

Ubrizgavanje botoksa trenutačno paralizira mišiće lica i nakon tretmana postoji rizik od podljeva i crvenila, ali dugoročno može izazvati bolesti kao što su paraliza mišića, multipla skleroza, padanje i opuštanje obrva i očnih kapaka te asimetriju lica.

9. Lasersko odstranjivanje dlačica

Odstraniti neželjene dlačice na duže vrijeme ili čak trajno zvuči jako privlačno. Međutim, ako se ne napravi pravilno, može imati negativne posljedice kao što su promjena pigmentacije kože (hiperpigmentacija), plikove i lezije na koži, ožiljke i opekline. Prije i nakon tretmana ne smije se izlagati kožu suncu, a tretman je potrebno napraviti u skladu s tipom kože i rastom dlačica.10. Čišćenje ušiju


Tuljci (svijeće) se koriste u salonima za čišćenje ušiju. Stavljaju se u uši da bi ih se pročistilo, uklonilo nečistoće i poboljšalo sluh. Oni mogu izazvati zdravstvene probleme kao što su nepravilnosti u bubnjiću uha i začepljenje ušnog kanala. Uši je najbolje prati vodom, jer i obični štapići za uši nečistoće guraju dublje u uho što može izazvati začepljenje.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Beauty report

Pripremite se za putovanje u otkrivanje budućnosti ljepote uz FOREO.

Beauty report

Elizabeth Arden nastavlja put inovacija sa sljedećom generacijom retinola i lansiranjem Retinol + HPR Rapid Skin Renewing Water Cream.

Beauty report

Svaki sastojak Dnevne kreme s marelicom promiče zdravlje i vitalnost kože.

Zanimljivosti

Govorimo o klitorisu. Ženskom organu zaduženom isključivo za seksualno zadovoljstvo!

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.