Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Opet mama!

Opet mama!: Ah, taj mjehur!

Iako je pritisak na mjehur i učestalo mokrenje jedna od tipičnih ‘boljki’ trudnica, ovo nije bilo baš tako.

Vikend prije zadnjeg radnog tjedna provela sam na moru. Bilo je pretoplo, čak toliko da nije pružalo nikakvo osvježenje. A bio je to, mislim, i jedini vikend u kojem sam baš uživala u ‘morskim radostima’. Jer samo nekoliko dana po povratku u Zagreb počele su moje tegobe za koje ne znam je li krivo pretoplo more prepuno kupača koji kupajući se vole raditi znate već što ili možda nešto drugo.

No to je ionako svejedno…

Bio je petak navečer i taj dan sam jako često mokrila. Iako je pritisak na mjehur i učestalo mokrenje jedna od tipičnih ‘boljki’ trudnica, ovo nije bilo baš tako. Prvog sam dana odmahivala rukom, no drugog se javila i bol koja je prema večeri postajala nepodnošljiva.

A onda je sve poprimilo dramatične razmjere jer više nisam uspijevala dotrčati do wc-a i redovito mi je pobjeglo.

Inkontinencija, godine i vježbe

Odmah su mi kroz glavu prolazili razni scenariji. Moje godine, nedavno sam napunila 38, zatim treća trudnoća i to što nikad ali baš nikad nisam radila Kegelove ili bilo koje slične vježbe za jačanje mišića dna zdjelice pa sam pomislila kako mi je nova beba priuštila inkontinenciju.

Sama ta ideja govorila mi je da zapravo i nemam što raditi kod doktora, jer je za bilo kakvu liječničku pomoć vjerojatno prekasno. Palo mi je na pamet i to da će me možda ako odem na pregled strpati u krevet i narediti strogo mirovanje koje sam već iskusila u prvoj trudnoći, a to zaista više nisam željela doživjeti.

Nekoliko minuta kasnije odlučila bih zaboraviti na sve crnjake i počela računati da će se sve smiriti ako odem spavati i smanjim uzimanje tekućine navečer.

Dva sata kasnije bila sam na Hitnoj. I dobro je da jesam! Nakon što me prvo užasnulo pitanje dežurne liječnice “curi li vam možda plodna voda” (tog se scenarija nisam sjetila), pretrage koje su mi napravili pokazale su da sam zaradila urinarnu infekciju, što dosta često pogađa trudnice.

Pripisali su mi antibiotik i već nakon 24 sata osjećala sam se puno bolje. Bol je prošla, a moji odlasci na wc konačno su se normalizirali.

Escherichia Coli i trudnoća

Nakon sedmodnevne kure i relativne apstinencije od slatkiša, čekala sam nalaze urinokulture i naravno, nadala se odličnim vijestima. No zatekla me Escherichia Coli, opasna bakterija i zapravo najgora moguća koju sam u trudnoći mogla pokupiti. Ona se u principu i nalazi u našim crijevima i stolici, a stvari počinje komplicirati tek kad se začahuri u urinarnom traktu ili ne daj Bože rodnici.

 

biološki sat

 

Ako se ne liječi može uzrokovati mnoge neželjene scenarije u trudnoći, o kojima sam pokušala niti ne razmišljati. Konzultirala sam se s tri liječnika od kojih je jedan rekao da mi srećom vrijednosti nisu tako velike da se s bakterijom ne bih mogla boriti prirodnim sredstvima, a dvoje mi je zbog drugog stanja preporučilo antibiotik.

Kako na otoku, na kojem sam u to vrijeme bila, nisam uspjela pronaći ništa osim soka od brusnica, odlučila sam se uz to i na novu, dvotjednu kuru lijekova. Osim toga, apsolutno sam se odrekla slatkiša i kave i premda sam uvijek mislila da je to toliko teško, uvjerila sam se da je samo potrebno imati dovoljno dobar motiv.

A ja sama sebi nikada do sada nisam uspijevala biti dovoljno dobar motiv da bih živjela bez toliko obožavanih slatkarija…

Motivacija na najjače!

Dovoljno dobar i vrijedan motiv tek je bila moja bebica kojoj nikako nisam željela priuštiti još doza antibiotika niti da iste prima odmah po rođenju jer je njezina mama i do tog trenutka bila zaražena. Priznajem da su mi nedostajali ti moji ‘poroci’ dok su ih konzumirali svi oko mene, no iznenadila sam se koliko sam uspijevala biti disciplinirana i da ni u jednom trenutku nisam niti pomišljala pokleknuti.

Sjajan pokazatelj da za svim tim šećernim bombama posežemo isključivo zbog slabosti našeg uma.

No snaga moga pak nije bila djelotvorna u borbi s vrućinama. Iako se drugo tromjesečje čini idealnim razdobljem preko ljeta, ja sam doslovce skapavala. Kako se zbog proklete Escherichije nisam baš ni kupala, prvi put u životu jedva sam čekala zadnji dan ljetovanja.

Sitno brojim

Tako tek sada u trećem tromjesečju istinski uživam u drugom stanju. Užasne mučnine iz prvoga nekako sam potisnula iz sjećanja, paklene ljetne vrućine su popustile, a moje noge koje su redovito oticale sada su sasvim normalne.

Nevjerojatno, ali što sam više trudna stvari ne postaju težima pa sam tako u 33. tjednu turbo aktivna i ponekad pomislim da će mi ovo razdoblje kada prođe silno nedostajati. Muž me već ‘tješi’ da ćemo to lako riješiti, jer da se njega pita nikako ne bismo stali na trećem djetetu.

Eh da, ovo pišem uz šalicu kave i dvije kockice čokolade (jer sam se uspješno riješila E. Coli), nakon što sam završila s njegom svoje kože, posebice trbuha kojeg obavezno dvaput dnevno trackam genijalnim prirodnim proizvodima domaćeg brenda Olival iz linije Body Care namijenjene trudnicama.

Obično pomiješam hidratantnu kremu za njegu kože trudnica s uljem badema, masline i pšeničnih klica te ulje protiv strija s istim prirodnim sastojcima. I uvjerena sam da i ovaj put neću zaraditi te užasne podsjetnike na rastezanje kože, koje većina žena dobije upravo u trudnoći.

Ako se i ovaj put izvučem bez njih i ako me malac, kojeg svi doma s nestrpljenjem iščekujemo, ne iscrpi više, tko zna, možda i pokleknem pred muževim ‘moljakanjima’.

[box style=”3″]

Jedno ulje protiv strija je vaše. Što trebate?

  • U komentare ispod objavljenoga članka, na našem webu, napišite #opetmama
  • Lajkate našu Facebook stranicu i Instagram profil – ako želite ili ako kojim slučajem to već niste napravile
  • Sharing is Caring – ne zaboravite podijeliti objavu (postavke na javno), tagirati frendice, podijeliti iskustva, komentirati, preporučiti… Jer vaše nam je mišljenje važno!

Prijave primamo do 28. rujna, točno u podne.

Možete se prijaviti samo jednom. Darove šaljemo samo na adrese u Hrvatskoj. Random.org bira, a dobitnici nakon objave svoje podatke s brojem telefona dostavljaju u inbox na našem Facebooku. Podatke koje ostavite koristimo isključivo u svrhu dostave paketa i neće biti dijeljeni trećim osobama.

Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Dobitnica Ana Točkica Stoljak

[/box]

Više

Trudnoća

Najbolja od svega, brza dostava iznenadit će novu mamu i dostaviti poklon na kućnu adresu...

Duh i tijelo

Zdrava i vitalna trudnoća je ključ za zdravu majku koja ima snage i energije za porod i potrebe svoje nove bebe

Financije

Budući da obuhvaća mnoštvo proizvoda, oprema i odjeća za bebe su segment u koji novopečeni roditelji ulažu najviše novca.

Savjeti stručnjaka

Dok ste trudni seks je vjerojatno posljednja stvar na vašem popisu, ali može biti i prva stvar na popisu!

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.