Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Duh i tijelo

Opušteni snovi uz biljne pomoćnike

Priroda i u ovom slučaju može pružiti djelotvornu pomoć, a prednost biljnih preparata u odnosu na sintetske jest da oni ne stvaraju ovisnost i sigurni su za dulju primjenu.

Stres, nervoza i nesanica neka su od svakodnevnih stanja u kojima se možemo naći. Priroda i u ovom slučaju može pružiti djelotvornu pomoć, a prednost biljnih preparata u odnosu na sintetske jest da oni ne stvaraju ovisnost i sigurni su za dulju primjenu.

Valerijana (Valeriana officinalis)

Već se od davnina smatra ljekovitom, a od 19. stoljeća se koristi kao prirodan sedativ i antidepresiv. Osim za smanjenje napetosti i tjeskobe, valerijana se često koristi i kao pomoć protiv nesanice.

Njezino djelovanje slično je djelovanju benzodiazepina, kemijskih sastojaka koji imaju široku primjenu u lijekovima za smirenje, s tim što je djelovanje valerijane prirodno i ne izaziva navikavanje.

Pasiflora (Passiflora incarnata)

Njezino ljekovito djelovanje usmjereno je na smanjenje nervoze i nemira, ali i na nesanicu, grčeve, ubrzan rad srca te na djelovanje protiv ovisnosti. Pasiflora djeluje na aktivnost stanica u mozgu, čime se potiče opuštanje, a na organizam ima umirujuće djelovanje također slično djelovanju benzodiazepina, potiče uspavljivanje i opušta mišiće.

Istraživanja su pokazala da je ne samo sigurnija za upotrebu od konvencionalnih lijekova, već se njezino djelovanje može usporediti s lijekovima protiv anksioznosti poput oksazepama.

Kamilica (Matricaria chamomilla)

Kamilica se još iz vremena Egipta te Grčke i Rima koristi zbog svog umirujućeg djelovanja, a današnja znanstvena istraživanja potvrdila su da ima i protuupalno i antibakterijsko djelovanje te da djeluje na opuštanje mišića uz blago sedativno djelovanje.

Upravo zahvaljujući tome, kamilica se koristi i za pomoć kod nesanice, odnosno za pomoć kod opuštanja prije odlaska na spavanje. I njezino je djelovanje slično djelovanju benzodiazepina.

Lavanda (Lavandula angustifolia)

Lavanda (Lavandula angustifolia) od davnina se koristi kao biljka za smirenje, opuštanje i lakši san. Može se koristiti dermalno (na koži), oralno i inhalacijski. Ovo je netoksična biljka i može se preporučiti i protiv problema spavanja i za lakše uspavljivanje male djece.

Popularni su i plišani medvjedići ili jastučići punjeni lavandom koji otpuštajući miris, smiruju dijete pri uspavljivanju.

Ne propustite

Brinimo jedna o drugoj

Akne, suha koža i kosa, lomljivi nokti pa čak i stanja poput ekcema, dijelom su rezultat genetike, a dijelom neadekvatne prehrane.

Seks

Vrtoglavo visokim potpeticama do boljeg orgazma.

Zanimljivosti

Otkako su holivudske zvijezde 2020. u svojim „goody bagovima“ na dodjeli Oscara dobile upravo ovaj izvor mladosti, spermidineLIFE® postao je javna tajna u Hollywoodu.

Duh i tijelo

Jeste li zadnjih dana primijetile nacionalnu kampanju borbe protiv menstrualnog siromaštva? Možda ste se čak u nju već i uključile? Niste li još, sad...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.