Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe
stres
stres

Dobar posao

Oslobodite se stresa u pet koraka

Tek je podne i uobičajen je radni dan, a vi ste već užasno umorni!?

Suprug, djeca, pun sudoper posuđa i hrpa rublja za glačanje, računi od prošloga mjeseca i susjed koji bušilicom pronalazi mjesto za svoju policu. U tom pucanju po šavovima najvažnije je znati kako pomoći samome sebi. Stres nas može u potpunosti slomiti fizički i psihički, osobito ako smo slabi i iscrpljeni radom i teškoćama. Prvo, dišite! Kontrolirano udahnite lagano kroz nos te izdahnite. To je osnovna potreba svakoga čovjeka od rođenja, a na to često zaboravljamo. Međutim, upravo nam to pomaže da se smirimo. Pravilno disanje najvažnije je za opuštanje, a to vrijeme možemo iskoristiti i za sređivanje misli. Drugo, uklonite fizičku napetost! Sjednite i pokušajte se opustiti. Podignite ruke uvis, ramena podignite i potom ih spustite, a na kraju se obgrlite rukama i istegnite leđa. Treće – spriječite protok negativnih misli. Vrijeme je da shvatite kako je vaša reakcija odgovor na izvanjska događanja. Stoga je iznimno važno suočiti se s vezama i odnosima u privatnome i profesionalnome životu koji u određenomu trenutku mogu biti opterećenje. Za to je od iznimne koristi snaga misli, što su naše misli pozitivnije, jače možemo utjecati na dotok zdrave i poticajne energije. Osvježavanje misli svakako je važno za sljedeći korak. Četvrto – pokušajte misliti pozitivno. Stvorite sliku o onomu što vas veseli i opušta, sjetite se sretnih i lijepih događaja pa ih još jednom proživite u mislima. Učinite sve ono što vam donosi mir. To je prigoda da uskladite i poboljšate rad vašega tijela i uma. Peto – učinite nešto za sebe i nasmiješite se. Masaža, tjelesna aktivnost, plivanje, raznovrsna prehrana te dovoljno vode zaista pomažu u tome. Slušajte glazbu koju volite, pišite pjesme ili uzgajajte cvijeće. Osjećat ćete se korisnima, a to će vam zasigurno izmamiti i osmijeh na licu. Zašto osmijeh? Jednostavno, osmijeh je znak sreće i zapovijed da se u stresnome trenutku možemo dovesti u red i vratiti se u poznatu mirnu luku.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Putovanja

Nakon više od godine dana neprekidnih ograničenja putovanja, napokon se odaje priznanje pozitivnom utjecaju koji putovanja imaju na zdravlje i blagostanje, a odlazak na...

Duh i tijelo

Pružite svome tijelu sve ono što mu treba kako bi bezbrižno izguralo nadolazeću hladnu zimu.

Duh i tijelo

Svako eterično ulje ima svoja svojstva, pa stoga i svoj jedinstveni raspon emocija koje može izazvati.

Duh i tijelo

Sve ste razdražljiviji, umorniji, dani postaju kraći, a hladne noći sve duže… Pitate se, kako stati na kraj ovim turobnim jesenskim brigama?

Advertisement