Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Budi fit

Osmijeh koji osvaja

Savjeti stomatologa o učinkovitom izbjeljivanju zubi.

Tko ne želi imati savršen osmijeh? Lijepi zubi i zamamni osmijeh prvo je što će netko uočiti kada vas pogleda. A kako je prvi dojam važan, od osmijeha napravite savršenstvo.

Za početak je potrebno posjetiti zubara i srediti sve kvarove, rupe i ostale probleme koji vam mogu zadavati zubobolju i glavobolju. Nakon popravaka slijedi uljepšavanje.

– U sklopu djelatnosti Stomatološke poliklinike Trupeljak posebnu pozornost posvećujemo izgledu i estetici zuba. Među najpopularnijim zahvatima u području estetske stomatologije trenutačno je izbjeljivanje zubi, veli dr. Nikolina Trupeljak.

Indikacije za izbjeljivanje su vanjske diskoloracije – nastaju u caklini zbog pojačanog konzumiranja kave, čaja, crnog vina, pušenja i one se u ranom stadiju mogu ukloniti pjeskarenjem zuba. Međutim, tijekom godina postaju intenzivnije, pa se u tim slučajevima izbjeljivanjem mogu postići uspješni rezultati.Drugi su uzrok unutarnje diskoloracije koje su posljedica odlaganja kromogenog materijala u dentinu i caklinu. Mogu biti povezane s traumom zuba, nekrozom pulpe, lošim punjenjem korijenskoga kanala, amalgamskim ispunima i tetraciklinskim obojenjima.

U većini slučajeva može se postići znatno posvjetljenje boje zubi, ali rezultat ovisi o vrsti diskoloracije.

Najučinkovitija metoda izbjeljivanja

Kontraindikacije su parodontna oboljenja, karijesi, oštećenja cakline, preosjetljivost zuba, protetski radovi u području fronte…

– U stomatološkoj poliklinici nudimo izbjeljivanje koje se izvodi u jednom posjetu pod kontrolom stomatologa. Prije toga zubi trebaju biti sanirani i profesionalno očišćeni te ispolirani. Postupak izbjeljivanja traje 45 minuta, ističe dr. Trupeljak.

Postupak uključuje zaštitu gingive i sluznice, premazivanje zubi gelom koji se osvjetljava lampom Zoom 2 te se na taj način dolazi do maksimalnog učinka postupka izbjeljivanja.

– Trajnost boje koja je dobivena takvim načinom izbjeljivanja jest godinu-dvije, što ovisi o konzumaciji pigmentiranih pića i hrane te o oralnoj higijeni, kaže dr. Trupeljak.

Trenutačno je ta metoda izbjeljivanje najučinkovitija, najbrža i najsigurnija jer se obavlja pod kontrolom stomatologa s najkvalitetnijim materijalima i opremom koja je danas na tržištu.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Zdravstveni karton

Imati hollywoodski osmijeh i bijele zube, danas je lakše nego ikada prije.

Savjeti stručnjaka

Stav da profesionalno izbjeljivanje zubi u ordinaciji uništava caklinu je neispravan, netočan i dovodi pacijente u zabludu.

Odnosi

Higijena i stav igraju bitnu ulogu.

Savjeti stručnjaka

Dr. Tamara Žaja Miličić o najsigurnijem načinu za izbjeljivanje zubi.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.