Umjesto kaloričnih obroka, pripravite osvježavajuće salate uz koje ćete dobiti potrebnu energiju, rashladiti se i uživati u okusima. Evo nekoliko recepata.
Salata od piletine
Sastojci:
300 g kuhanih i ohlađenih pilećih prsa
1/2 krastavca za salatu
2 rajčice
1/2 korabe
6 rotkvica
pola glavice salate
2 žličice šećera
sol
bijeli papar
žličica senfa
6—8 žlica octa
2 žlice ulja
Priprema:
Pileća prsa narežite na kose ploške. Krastavce, rajčice i rotkvice također narežite na ploške, a korabu na prutiće. Izmiješajte šećer, sol, papar, senf, ocat i ulje te prelijte preko salate. Salata je spremna za papanje!
Salata od tune
Sastojci:
2 limenka tune
4 tvrdo kuhana jaja
1 celer, sitno nasjeckan
10-15 kapara
1 luk
150 ml majoneze
papar
sol
peršin
nekoliko mini rajčica
10-15 maslina
Priprema:
Ocijedite tunjevinu i stavite u posudu. Dva jaja sitno nasjeckajte i dodajte, a preostala dva prerežite po duljini po pola. Dodajte kapare, celer, sitno nasjeckani luk, majonezu, papar i sve to dobro promiješajte. Dodajte peršin, narezane mini rajčice, masline i sol po želji.
Ljetna salata
Sastojci:
2 krastavca
3 rajčice
glavica luka
2 jabuke
šalica kukuruza
šalica naribanog celera
6 žlica ulja
limunov sok
sol
papar
češnjak
mljevena paprika
ružmarin
kopar
Priprema:
Krastavce ogulite i narežite na ploške. Rajčice narežite na kockice, a luk na kolutiće. Pomiješajte sve zajedno te dodajte naribani celer, naribanu jabuku i kukuruz. Od ulja, limunova soka i začina napravite preljev za salatu. Sve sastojke pomiješajte, začinite ih preljevom i ostavite da neko vrijeme stoje.
Salata od piletine
Sastojci:
300 g kuhanih i ohlađenih pilećih prsa
1/2 krastavca za salatu
2 rajčice
1/2 korabe
6 rotkvica
pola glavice salate
2 žličice šećera
sol
bijeli papar
žličica senfa
6—8 žlica octa
2 žlice ulja
Priprema:
Pileća prsa narežite na kose ploške. Krastavce, rajčice i rotkvice također narežite na ploške, a korabu na prutiće. Izmiješajte šećer, sol, papar, senf, ocat i ulje te prelijte preko salate. Salata je spremna za papanje!
Salata od tune
Sastojci:
2 limenka tune
4 tvrdo kuhana jaja
1 celer, sitno nasjeckan
10-15 kapara
1 luk
150 ml majoneze
papar
sol
peršin
nekoliko mini rajčica
10-15 maslina
Priprema:
Ocijedite tunjevinu i stavite u posudu. Dva jaja sitno nasjeckajte i dodajte, a preostala dva prerežite po duljini po pola. Dodajte kapare, celer, sitno nasjeckani luk, majonezu, papar i sve to dobro promiješajte. Dodajte peršin, narezane mini rajčice, masline i sol po želji.
Ljetna salata
Sastojci:
2 krastavca
3 rajčice
glavica luka
2 jabuke
šalica kukuruza
šalica naribanog celera
6 žlica ulja
limunov sok
sol
papar
češnjak
mljevena paprika
ružmarin
kopar
Priprema:
Krastavce ogulite i narežite na ploške. Rajčice narežite na kockice, a luk na kolutiće. Pomiješajte sve zajedno te dodajte naribani celer, naribanu jabuku i kukuruz. Od ulja, limunova soka i začina napravite preljev za salatu. Sve sastojke pomiješajte, začinite ih preljevom i ostavite da neko vrijeme stoje.
You must be logged in to post a comment Login