Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Osvježavajuće ljetne salate

Recepti za ukusne obroke.

Umjesto kaloričnih obroka, pripravite osvježavajuće salate uz koje ćete dobiti potrebnu energiju, rashladiti se i uživati u okusima. Evo nekoliko recepata.

Salata od piletine

Sastojci:

300 g kuhanih i ohlađenih pilećih prsa
1/2 krastavca za salatu
2 rajčice
1/2 korabe
6 rotkvica
pola glavice salate
2 žličice šećera
sol
bijeli papar
žličica senfa
6—8 žlica octa
2 žlice ulja

Priprema:


Pileća prsa narežite na kose ploške. Krastavce, rajčice i rotkvice također narežite na ploške, a korabu na prutiće. Izmiješajte šećer, sol, papar, senf, ocat i ulje te prelijte preko salate. Salata je spremna za papanje!

Salata od tune


Sastojci:


2 limenka tune
4 tvrdo kuhana jaja
1 celer, sitno nasjeckan
10-15 kapara
1 luk
150 ml majoneze
papar
sol
peršin
nekoliko mini rajčica
10-15 maslina

Priprema:


Ocijedite tunjevinu i stavite u posudu. Dva jaja sitno nasjeckajte i dodajte, a preostala dva prerežite po duljini po pola. Dodajte kapare, celer, sitno nasjeckani luk, majonezu, papar i sve to dobro promiješajte. Dodajte peršin, narezane mini rajčice, masline i sol po želji.

Ljetna salata


Sastojci:

2 krastavca
3 rajčice
glavica luka
2 jabuke
šalica kukuruza
šalica naribanog celera
6 žlica ulja
limunov sok
sol
papar
češnjak
mljevena paprika
ružmarin
kopar

Priprema:


Krastavce ogulite i narežite na ploške. Rajčice narežite na kockice, a luk na kolutiće. Pomiješajte sve zajedno te dodajte naribani celer, naribanu jabuku i kukuruz. Od ulja, limunova soka i začina napravite preljev za salatu. Sve sastojke pomiješajte, začinite ih preljevom i ostavite da neko vrijeme stoje.
 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Gastronomija

Ako ste ljubitelj biljne prehrane, a načela veganstva imate u malom prstu, sljedeći recept oduševit će sva vaša čula.

Gastronomija

Kremšnite su desert koji oduševljava nepce svih ljubitelja poslastica.

Savjeti i preporuke

Prhut mogu dobiti i osobe s masnom i osobe sa suhom kožom.

Gastronomija

Kopar odmah podsjeća na kisele krastavce i salatu od krumpira, ali je stoljećima imao mjesto u kuhinjama diljem Europe i Azije.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.