Osvježite izgled starih traperica

Moda se uvijek iznova reciklira, pa su tako mnogi stilovi iz prijašnjih vremena ponovno aktualni na modnoj sceni već godinama. Poznajemo reinkarnirani retro, vintage, bohemian hippy, a ovosezonska novost je vrišteće šarena moda 90-ih. Recikliranje modnih stilova dobro nam svima dođe u ovim recesijskim vremenima kada nam je budžet iscrpljen od silnih troškova života.

Uz malo novaca a više dobre volje i nešto inspiracije u modnim časopisima ili modnim blogovima i vaša avantura dizajniranja unikatnih odjevnih predmeta može početi. 

Imate par traperica koje vam se ove sezone čine presvijetle ili pretamne? Ne morate ih gurnuti duboko u ormar i zaboraviti. Najvažnije je da vam traperice pristaju, a mi ćemo vam predložiti načine kako ih ponovno učiniti atraktivnima. 

Cijela sezona nudi nam krpice s kojih vrište šareni printevi i cvjetni uzorci. Iskoristite taj trend i na svoje bijele ili bilo koje dovoljno svijetle nijanse, iscrtajte uz pomoć boje za tkaninu i komada spužve, romantične floralne motive. Kako napraviti jedne ovakve traperice pogledajte ovdje

Smatrate li pak da ste manje umjetnički nastrojen tip koji nema previše talenta za oslikavanje tkanine, postoji i jednostavnije rješenje za vas. 

Jednako zanimljivi, a uvijek originalni, bit će motivi koje ćete dobiti jednostavnim gužvanjem i nasumičnim vezanjem užeta i gumica na trapericama. Svijetle traperice nakon što ste ih zavezali i zgužvali stavite u boju za traper. Uistinu jedinstvene šare krasit će ih nakon ispiranja viška boje. Zgodan primjerak kako to možete i napraviti pogledajte ovdje.

Isti postupak vrijedi i za tamne traperice koje, umjesto bojom, ukrašavate u vodi razrijeđenim bjelilom za robu. Provjerite ovdje jednostavnost ovog zabavnog poigravanja s trendovima.

Naravno da ni celebrityjima nije promaklo koliko je ponovno popularan šareni i originalni traper. 

Kada vidimo Fergie, Gwen Stefani i Ciaru u ovim unikatnim trapericama i mi dobijemo želju malo bolje pronjuškati po ormarima u potrazi za trapericama pogodnim za makeover. Naravno, ne morate stati na dugim trapericama. Slobodno se poigrajte i s kratkim hlačicama, suknjama, starim majicama.