Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Pačja prsa u umaku od naranči

Gurmanski recept za božićni ručak.

Nakon recepta za prilog uz božićno pečenje – crveno zelje, pirjano s jabukom i kestenima, donosimo prijedlog za božićni ručak. Pačje meso odlično se slaže s narančom, a ako ga se prethodno marinira, okus će biti dodatno poboljšan. Marinirajte na sobnoj temperaturi šest sati ili preko noći u hladnjaku.

Sastojci:
  • za 2 osobe – prsa jedne patke
  • 3 naranče iz organskog uzgoja
  • 2 žlice marmelade od naranče ili 2 žlice meda
  • štamprlica prošeka ili nekog drugog desertnog vina
  • štamprlica likera od naranče (za djecu ne koristiti alkohol)
  • crveni papar (crvene bobice)
  • sol
  • malo meda ili šećera
  • maslac


Priprema:
  1. Pačja prsa podijeliti, osušiti kuhinjskim papirom i zarezati na masnoj strani nožem. Naranče oprati vrućom vodom, tanko oguliti koru gulilicom za krumpire i staviti u posudu. Dodati sok naranči i prošek te malo meda ili šećera. Crvene bobice usitniti u mužaru (avanu) i dodati u marinadu. Meso mora biti potpuno prekriveno ovim umakom. Marinirati preko noći u hladnjaku.
  2. Zagrijati pećnicu na 200C. Meso izvaditi iz marinade i osušiti kuhinjskim papirom. U tavi peći nekoliko minuta sa svake strane. Prvo peći stranu na kojoj je kožica kako bi malo pustila mast.
  3. Izvaditi iz tave te staviti u zagrijanu pećnicu s kožicom prema gore. Peći 20-ak minuta uz eventualno polijevanje.
  4. Na mast dodati marinadu (bez korica), med ili marmeladu od naranče te lagano kuhati na slaboj vatri dok ne postane gusto. U još vrući umak dodati hladni maslac i dobro promiješati. Eventualno dodati likera od naranče ili desertnog vina.
  5. Pečena prsa narezati na kriške oko 1,5 cm debljine, preliti umakom te poslužiti.
  6. Poslužiti uz pirjano crveno zelje i krumpir pire ili pak češke knedle ili mlince. Mlince prethodno pofuriti vrućom vodom, ocijediti i uvaljati u masti od pečenja.
Marina kuharica

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Zdravlje

Receptori mirisa informacije odmah prosljeđuju mozgu i tako mogu utjecati na neke osnovne osobine poput agresivnosti, osjećaja gladi ili raznih bolova.

Gastronomija

Početak rujna već je tradicionalno rezerviran za Štrudlafest u Jaškovu nedaleko Ozlja.

Gastronomija

Za pripremu jela prema ova tri recepta trebat će vam samo pola sata. Trik je u korištenju 100 % prirodnih Kotányi začinskih mješavina Quick...

Gastronomija

Semifreddo je elegantan smrznuti desert koji se na talijanskom prevodi kao 'napola hladan' ili 'napola smrznut'.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.