Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Pačja prsa u umaku od naranči

Gurmanski recept za božićni ručak.

Nakon recepta za prilog uz božićno pečenje – crveno zelje, pirjano s jabukom i kestenima, donosimo prijedlog za božićni ručak. Pačje meso odlično se slaže s narančom, a ako ga se prethodno marinira, okus će biti dodatno poboljšan. Marinirajte na sobnoj temperaturi šest sati ili preko noći u hladnjaku.

Sastojci:
  • za 2 osobe – prsa jedne patke
  • 3 naranče iz organskog uzgoja
  • 2 žlice marmelade od naranče ili 2 žlice meda
  • štamprlica prošeka ili nekog drugog desertnog vina
  • štamprlica likera od naranče (za djecu ne koristiti alkohol)
  • crveni papar (crvene bobice)
  • sol
  • malo meda ili šećera
  • maslac


Priprema:
  1. Pačja prsa podijeliti, osušiti kuhinjskim papirom i zarezati na masnoj strani nožem. Naranče oprati vrućom vodom, tanko oguliti koru gulilicom za krumpire i staviti u posudu. Dodati sok naranči i prošek te malo meda ili šećera. Crvene bobice usitniti u mužaru (avanu) i dodati u marinadu. Meso mora biti potpuno prekriveno ovim umakom. Marinirati preko noći u hladnjaku.
  2. Zagrijati pećnicu na 200C. Meso izvaditi iz marinade i osušiti kuhinjskim papirom. U tavi peći nekoliko minuta sa svake strane. Prvo peći stranu na kojoj je kožica kako bi malo pustila mast.
  3. Izvaditi iz tave te staviti u zagrijanu pećnicu s kožicom prema gore. Peći 20-ak minuta uz eventualno polijevanje.
  4. Na mast dodati marinadu (bez korica), med ili marmeladu od naranče te lagano kuhati na slaboj vatri dok ne postane gusto. U još vrući umak dodati hladni maslac i dobro promiješati. Eventualno dodati likera od naranče ili desertnog vina.
  5. Pečena prsa narezati na kriške oko 1,5 cm debljine, preliti umakom te poslužiti.
  6. Poslužiti uz pirjano crveno zelje i krumpir pire ili pak češke knedle ili mlince. Mlince prethodno pofuriti vrućom vodom, ocijediti i uvaljati u masti od pečenja.
Marina kuharica

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Gastronomija

Kremšnite su desert koji oduševljava nepce svih ljubitelja poslastica.

Savjeti i preporuke

Prhut mogu dobiti i osobe s masnom i osobe sa suhom kožom.

Gastronomija

Kopar odmah podsjeća na kisele krastavce i salatu od krumpira, ali je stoljećima imao mjesto u kuhinjama diljem Europe i Azije.

Gastronomija

Marina Brekalo svoju je strast prema dizajniranju odjeće i torbi kroz godine sve više usmjeravala na hranu koja joj je oduvijek bila sjajan poligon...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.