Ovo sočno, crveno, rajsko povrće, dozrelo na suncu, spremno je da ga iskoristimo u salati, kao krepku juhu i na stotine drugih načina, ili kao ja, ispečemo na maslinovom ulju na roštilju. Odličan je prilog pečenom mesu, ali i kao samostalan obrok na fino prepečenom kruhu.
Sastojci:
Postupak:
Just Good Food
Sastojci:
- 1 kg duguljastih rajčica
- 2 žlice balzamičnog octa
- 10 žlica maslinovog ulja
- 2 žlice nasjeckanog svježeg začinskog bilja (timijan, origano, ružmarin ili bosiljak) ili gotova mješavina suhog začinskog bilja na dalmatinski
- 1 ciabatta
- 3-4 režnja češnjaka
- sol, papar
Postupak:
- Rajčice očistite, operite i posušite čistom krpom ili kuhinjskim papirom. Svaku po dužini razrežite i stavite u veću zdjelu. Zasebno izmiješajte ocat, dvije žlice ulja, malo soli, papar i začinsko bilje. Prelijte rajčice pa sve dobro izmiješajte.
- Tako pripremljene rajčice poslažite rezanom stranom prema gore na deblju foliju, pa ih pecite na žaru, na laganoj vatri 30-tak minuta.
- Ciabattu razrežite, pa svaku polovicu prerežite na manje komade. Češnjak oljuštite, sitno nasjeckajte i izmiješajte s preostalim uljem. Time pokapajte komadiće kruha, posolite ih i popržite na roštilju pa poslužite s aromatičnim, pečenim rajčicama.
Just Good Food
In this article:just good food, nada duhović, prilog, rajčica, recept, začin
Written By
admin
Click to comment
You must be logged in to post a comment Login