Pikantno zapečena hrskava, sočna piletina i mladi krumpir s maslinama. Zapečena piletina je uvijek dobro došla i teško joj je odoljeti, a efekt, gušt i dobar dojam koji će ostaviti na ukućane i goste zagarantiran je.
Sastojci:
Postupak :
Just Good Food
Sastojci:
- 1 mlado pile
- 5-6 češnjeva češnjaka
- sol, papar
- 1 mala žličica slatke crvene paprike
- 7-8 listova lovora
- maslinovo ulje
- 2 dcl suhog bijelog kvalitetnog vina
- 1 kg malih mladih krumpira
- 100 g zelenih maslina iz teglice (bez koštica)
Postupak :
- Pile dobro operite iznutra i izvana te ga dobro posušite papirnatim kuhinjskim ručnicima. Pećnicu uključite da se zagrije na 200 C. Pile nasolite, popaprite svježe mljevenim paprom i natrljajte mljevenom slatkom paprikom. Premažite ga sa svih strana maslinovim uljem. Češnjak očistite i nagnječite, dva češnja zajedno s 3-4 lista lovora ugurajte u unutrašnjost pileta.
- Meso stavite u veći, maslinovim uljem podliveni lim za pečenje. Prelijte ga suhim bijelim vinom i pecite u zagrijanoj vrućoj pećnici 50 – tak minuta. Meso povremeno okrenite, te ga prelijevajte vinom i uljem u kojem se peče.
- Mladi krumpir ogulite , operite , prerežite po pola i posolite. Izvadite lim iz pećnice pa oko mesa rasporedite krumpiriće, 3-4 nagnječena češnjaka, 3-4 lovorova lista i masline . Prelijte po potrebi s još malo maslinova ulja. Pecite sve skupa još 40-tak minuta ili dok krumpirići lijepo ne požute i omekšaju.
Just Good Food
You must be logged in to post a comment Login