Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Gastronomija

Pečeno pile s mladim krumpirom i maslinama

Obiteljski klasik s daškom Mediterana.

Pikantno zapečena hrskava, sočna piletina i mladi krumpir s maslinama. Zapečena piletina je uvijek dobro došla i teško joj je odoljeti, a efekt, gušt i dobar dojam koji će ostaviti na ukućane i goste zagarantiran je. 



Sastojci:
  • 1 mlado pile
  • 5-6 češnjeva češnjaka
  • sol, papar
  • 1 mala žličica slatke crvene paprike
  • 7-8 listova lovora
  • maslinovo ulje
  • 2 dcl suhog bijelog kvalitetnog vina
  • 1 kg malih mladih krumpira
  • 100 g zelenih maslina iz teglice (bez koštica)


Postupak :
  1. Pile dobro operite iznutra i izvana te ga dobro posušite papirnatim kuhinjskim ručnicima. Pećnicu uključite da se zagrije na 200 C. Pile nasolite, popaprite svježe mljevenim paprom i natrljajte mljevenom slatkom paprikom. Premažite ga sa svih strana maslinovim uljem. Češnjak očistite i nagnječite, dva češnja zajedno s 3-4 lista lovora ugurajte u unutrašnjost pileta. 
  2. Meso stavite u veći, maslinovim uljem podliveni lim za pečenje. Prelijte ga suhim bijelim vinom i pecite u zagrijanoj vrućoj pećnici 50 – tak minuta. Meso povremeno okrenite, te ga prelijevajte vinom i uljem u kojem se peče.
  3. Mladi krumpir ogulite , operite , prerežite po pola i posolite. Izvadite lim iz pećnice pa oko mesa rasporedite krumpiriće, 3-4 nagnječena češnjaka, 3-4 lovorova lista i masline . Prelijte po potrebi s još malo maslinova ulja. Pecite sve skupa još 40-tak minuta ili dok krumpirići lijepo ne požute i omekšaju. 


Just Good Food

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Gastronomija

Ukusi su različiti, ali mnogi će se složiti da se ništa ne može usporediti s kremastom teksturom i neodoljivim okusom bakinih domaćih štrukli sa...

Gastronomija

Recepti i načini pripreme tiramisua mnogobrojni su kao i priče o njegovom podrijetlu, a mi vam donosimo recept koji će jednostavno oduševiti vaše goste.

Gastronomija

Fetica ove čokoladne salame s cijelim lješnjacima i sjeckanim pistacijama pravi je mali slatki užitak, posebno za ljubitelje i ovisnike o čokoladi.

Istaknuto

Jeste li vi od onih koji imaju dvojbu oko toga trebaju li koristiti krumpir ili se prebaciti na batat, odnosno slatki krumpir?

Advertisement