Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Pečeno pile s mladim krumpirom i maslinama

Obiteljski klasik s daškom Mediterana.

Pikantno zapečena hrskava, sočna piletina i mladi krumpir s maslinama. Zapečena piletina je uvijek dobro došla i teško joj je odoljeti, a efekt, gušt i dobar dojam koji će ostaviti na ukućane i goste zagarantiran je. 



Sastojci:
  • 1 mlado pile
  • 5-6 češnjeva češnjaka
  • sol, papar
  • 1 mala žličica slatke crvene paprike
  • 7-8 listova lovora
  • maslinovo ulje
  • 2 dcl suhog bijelog kvalitetnog vina
  • 1 kg malih mladih krumpira
  • 100 g zelenih maslina iz teglice (bez koštica)


Postupak :
  1. Pile dobro operite iznutra i izvana te ga dobro posušite papirnatim kuhinjskim ručnicima. Pećnicu uključite da se zagrije na 200 C. Pile nasolite, popaprite svježe mljevenim paprom i natrljajte mljevenom slatkom paprikom. Premažite ga sa svih strana maslinovim uljem. Češnjak očistite i nagnječite, dva češnja zajedno s 3-4 lista lovora ugurajte u unutrašnjost pileta. 
  2. Meso stavite u veći, maslinovim uljem podliveni lim za pečenje. Prelijte ga suhim bijelim vinom i pecite u zagrijanoj vrućoj pećnici 50 – tak minuta. Meso povremeno okrenite, te ga prelijevajte vinom i uljem u kojem se peče.
  3. Mladi krumpir ogulite , operite , prerežite po pola i posolite. Izvadite lim iz pećnice pa oko mesa rasporedite krumpiriće, 3-4 nagnječena češnjaka, 3-4 lovorova lista i masline . Prelijte po potrebi s još malo maslinova ulja. Pecite sve skupa još 40-tak minuta ili dok krumpirići lijepo ne požute i omekšaju. 


Just Good Food

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Gastronomija

Početak rujna već je tradicionalno rezerviran za Štrudlafest u Jaškovu nedaleko Ozlja.

Gastronomija

Ova salata je vrlo aromatična i osvježavajuća, tako da je idealan izbor za tople dane te ide odlično uz roštilj

Gastronomija

Za pripremu jela prema ova tri recepta trebat će vam samo pola sata. Trik je u korištenju 100 % prirodnih Kotányi začinskih mješavina Quick...

Savjeti stručnjaka

Jeste li vi od onih koji imaju dvojbu oko toga trebaju li koristiti krumpir ili se prebaciti na batat, odnosno slatki krumpir?

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.