Pet novih kombija za prijevoz osoba s invaliditetom

Godišnja evidencija broji ukupno preko 1000 odraslih osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju koji su najmanje jednom koristili uslugu zetovih kombija za prijevoz osoba s invaliditetom, a svakodnevno se prevozi 50-ak djece i mladih s teškoćama u razvoju u vrtiće, škole i na fakultete, na rehabilitacije i terapije, te isto toliko odraslih osoba večinom s fizičkim poteškoćama. Ponekad se dogodi da u datom trenutku nedostaje raspoloživih vozila no takve će situacije sada postati prošlost.

Gradonačelnik Milan Bandić predao je jutros ZET-u na korištenje pet novih kombi vozila za prijevoz odraslih osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju, za čiju je kupnju Grad Zagreb izdvojio gotovo 1,6 milijuna kuna.

Spomenuti prijevoz se dogovara na temelju osobnog poziva, a financira ga Grad Zagreb, Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, koji je u tu svrhu za 2014. godinu osigurao 7 milijuna kuna.

Naglasivši da se više nikad neće dogoditi da nedostaje ovakvih specijaliziranih vozila, zagrebački gradonačelnik najavio je za veljaču nabavku nova tri kombi vozila, koji će biti korišteni u istu svrhu. Također, gradonačelnik Bandić objasnio je da će se četiri kombija koristiti za prijevoz osoba s invaliditetom, dok će jedno vozilo stalno biti na raspolaganju djeci s teškoćama u razvoju.

osobe s invaliditetom

Predstavnice udruga invalida zahvalile su gradonačelniku na razumijevanju koje je, tijekom svih godina na čelu grada, pokazao za probleme osoba s invaliditetom te istaknule da je Zagreb primjer koji bi svi hrvatski gradovi trebali slijediti.

(Foto: Zagreb.hr)