Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

City Life

Pet novih kombija za prijevoz osoba s invaliditetom

Bandić osigurao nova vozila za prijevoz djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom

Godišnja evidencija broji ukupno preko 1000 odraslih osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju koji su najmanje jednom koristili uslugu zetovih kombija za prijevoz osoba s invaliditetom, a svakodnevno se prevozi 50-ak djece i mladih s teškoćama u razvoju u vrtiće, škole i na fakultete, na rehabilitacije i terapije, te isto toliko odraslih osoba večinom s fizičkim poteškoćama. Ponekad se dogodi da u datom trenutku nedostaje raspoloživih vozila no takve će situacije sada postati prošlost.

Gradonačelnik Milan Bandić predao je jutros ZET-u na korištenje pet novih kombi vozila za prijevoz odraslih osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju, za čiju je kupnju Grad Zagreb izdvojio gotovo 1,6 milijuna kuna.

Spomenuti prijevoz se dogovara na temelju osobnog poziva, a financira ga Grad Zagreb, Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, koji je u tu svrhu za 2014. godinu osigurao 7 milijuna kuna.

Naglasivši da se više nikad neće dogoditi da nedostaje ovakvih specijaliziranih vozila, zagrebački gradonačelnik najavio je za veljaču nabavku nova tri kombi vozila, koji će biti korišteni u istu svrhu. Također, gradonačelnik Bandić objasnio je da će se četiri kombija koristiti za prijevoz osoba s invaliditetom, dok će jedno vozilo stalno biti na raspolaganju djeci s teškoćama u razvoju.

osobe s invaliditetom

Predstavnice udruga invalida zahvalile su gradonačelniku na razumijevanju koje je, tijekom svih godina na čelu grada, pokazao za probleme osoba s invaliditetom te istaknule da je Zagreb primjer koji bi svi hrvatski gradovi trebali slijediti.

(Foto: Zagreb.hr)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Dobar posao

Već tri godine zaredom Centar za razvoj vrijednosti provodi projekt „Inkluzivna drugačija strana poduzetništva“ .

Anja može sve

Opet čitamo o diskriminaciji djeteta s teškoćama u razvoju, pokušaju micanja iz škole, ne dopuštajući djetetu da pohađa redovnu školu i nastavu usprkos svim...

Anja može sve

Činjenica je koja predstavlja mnogobrojne probleme na više razina, ali ja bih razgovarala o dva ključna problema. Institucijama u obrazovanju i inkluziji osoba s...

Anja može sve

Za Daruvarku Leonidu Kifer vjerojatno ste već čuli. Njezina priča inspiracija je mnogima, bolje rečeno – ta pozitivna energija, ustrajnost u ostvarenju svojih ciljeva...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.