Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Duh i tijelo

Pet znakova da vam treba detox

Manjak elana je pokazatelj zatrovanosti organizma!

Iako mnogi bezvoljnost i manjak elana pripisuju blagdanskom prejedanju, ponekad nam tijelo daje znakove upućujući na potreban reset, a na vama je da ih pročitate i udahnete svojem tijelu novi život kroz neki od programa detoksikacije.

Nadutost

Stres, brzo jedenje, masna hrana, šećer i obrađena hrana recept su za lošu probavu i nadutost. Crijeva su centar prehrambenog sustava, a sva neregularnost u njihovom radu znači nedovoljnu apsorpciju hranjivih tvari i manjak energije.

Savjet: U svoju prehranu uvrstite dodatke koji sadrže glinu, zeleno bilje, psyllium i jabučni pektin kako bi pokupili toksine koji se zadržavaju u probavnom sustavu i uspješno ih istjerali iz organizma. Ove namirnice je potrebno uzimati deset do mjesec dana.

Nervoza i promjene raspoloženja

Kažu ‘u zdravom tijelu zdravi duh’, a upravo se tom mišlju trebate voditi i prilikom detoxa. Stres je svojevrsna tvornica toksina stoga ne zaboravite pružiti svojem organizmu prijeko potrebno opuštanje.

detox 1Savjet: Za opuštanje mišića i punjenje ‘baterija’ mineralima izgubljenim tijekom stresnog dana ne morate ići na skupocjene tretmana. Svaki si dan priuštite 20-minutnu opuštajuću epsom solnu kupku koja potiče znojenje i jedna je od najučinkovitijih načina da se izbace metabolički štetne tvari kroz epidermu.

Upale oči

Iako mnogi jastučiće ispod očiju pripisuju pretjeranoj konzumaciji slane hrane, oni mogu biti i pokazatelj zatrovanosti organizma – posebice jetre i bubrega.

Savjet: Mlijekom čička ili maslačka pružite potporu napaćenim organima i za dva tjedan uživajte u plodovima detoksikacije.

Koža bez sjaja

Ne krivite kremu za lice jer su glavni krivci za sivi i nezdravi izgled kože toksini koji sprječavaju ulazak nutrijenata kroz epidermu.

detox 2

Savjet: Kako bi potaknuli cirkulaciju, oživjeli limfni sustav i cjelokupni organizam potrebna je snažna pobuda poput  bavljenje sportom. Međutim, previše tjelesne aktivnosti dovodi do kiselosti organizma pa stoga ne zaboravite piti dovoljno vode s limunom. Dobar način za poboljšanje cirkulacije su, također, pilinzi za tijelo i masaže.

Pad koncentracije

Klasičan pokazatelj prevelike količine toksina u tijelu je nedostatak koncentracije.

Savjet: Svi prethodni savjeti pomoći će i rastjerati maglu u kojoj se izgubila vaša koncentracija. Red epsom solne kupke, vježbanja te hranjivih biljnih čajeva i vaš mozak će raditi kao švicarski sat.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Duh i tijelo

Eterična ulja, te ugodne supstance koje se mogu fino raspršiti, udahnuti ili nanijeti na kožu, jednostavan su, ali vrlo učinkovit, način borbe protiv zimskog...

Savjeti stručnjaka

Svi koji imaju neke bolesti bi se prije uzimanja CBD ulja TREBALI konzultirati sa svojim liječnikom te tako spriječiti moguće nuspojave.

Budi fit

Trčanje je idealan kardio trening, koji ojačava mišiće i djeluje na poboljšanje općeg fizičkog stanja i psihičkog stanja.

Zdravstveni karton

Crijeva su pokretač našeg života i zbog toga se fokus medicine danas prebacuje upravo na njih.

Advertisement