Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Duh i tijelo

Pet znakova da vam treba detox

Manjak elana je pokazatelj zatrovanosti organizma!

Iako mnogi bezvoljnost i manjak elana pripisuju blagdanskom prejedanju, ponekad nam tijelo daje znakove upućujući na potreban reset, a na vama je da ih pročitate i udahnete svojem tijelu novi život kroz neki od programa detoksikacije.

Nadutost

Stres, brzo jedenje, masna hrana, šećer i obrađena hrana recept su za lošu probavu i nadutost. Crijeva su centar prehrambenog sustava, a sva neregularnost u njihovom radu znači nedovoljnu apsorpciju hranjivih tvari i manjak energije.

Savjet: U svoju prehranu uvrstite dodatke koji sadrže glinu, zeleno bilje, psyllium i jabučni pektin kako bi pokupili toksine koji se zadržavaju u probavnom sustavu i uspješno ih istjerali iz organizma. Ove namirnice je potrebno uzimati deset do mjesec dana.

Nervoza i promjene raspoloženja

Kažu ‘u zdravom tijelu zdravi duh’, a upravo se tom mišlju trebate voditi i prilikom detoxa. Stres je svojevrsna tvornica toksina stoga ne zaboravite pružiti svojem organizmu prijeko potrebno opuštanje.

detox 1Savjet: Za opuštanje mišića i punjenje ‘baterija’ mineralima izgubljenim tijekom stresnog dana ne morate ići na skupocjene tretmana. Svaki si dan priuštite 20-minutnu opuštajuću epsom solnu kupku koja potiče znojenje i jedna je od najučinkovitijih načina da se izbace metabolički štetne tvari kroz epidermu.

Upale oči

Iako mnogi jastučiće ispod očiju pripisuju pretjeranoj konzumaciji slane hrane, oni mogu biti i pokazatelj zatrovanosti organizma – posebice jetre i bubrega.

Savjet: Mlijekom čička ili maslačka pružite potporu napaćenim organima i za dva tjedan uživajte u plodovima detoksikacije.

Koža bez sjaja

Ne krivite kremu za lice jer su glavni krivci za sivi i nezdravi izgled kože toksini koji sprječavaju ulazak nutrijenata kroz epidermu.

detox 2

Savjet: Kako bi potaknuli cirkulaciju, oživjeli limfni sustav i cjelokupni organizam potrebna je snažna pobuda poput  bavljenje sportom. Međutim, previše tjelesne aktivnosti dovodi do kiselosti organizma pa stoga ne zaboravite piti dovoljno vode s limunom. Dobar način za poboljšanje cirkulacije su, također, pilinzi za tijelo i masaže.

Pad koncentracije

Klasičan pokazatelj prevelike količine toksina u tijelu je nedostatak koncentracije.

Savjet: Svi prethodni savjeti pomoći će i rastjerati maglu u kojoj se izgubila vaša koncentracija. Red epsom solne kupke, vježbanja te hranjivih biljnih čajeva i vaš mozak će raditi kao švicarski sat.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Duh i tijelo

Kroz negativno često naučimo što ne želimo, a to je jako važan prvi korak do spoznaje što zaista želimo.

Moj dom

Dom bi trebao biti naše utočište, a stvaranje ugodnog ambijenta u životnom prostoru nije veliki izdatak.

Savjeti stručnjaka

Jeste li nekad mogli pretpostaviti da aspirin možete koristiti i u druge svrhe, a ne samo za smanjivanje boli?

Zdravstveni karton

Tijekom listopada možete ostvariti popust na zahvat skidanja očne mrene u zagrebačkoj poliklinici Optical Express.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.