Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
mini krafne
mini krafne

Gastronomija

Pijane mini krafne s pelinom – uzdravlje i uslast u istom zalogaju!

One su male, ali se tope u ustima ”kao velike” – pijane mini krafne bit će hit ovih poklada, samo im pružite priliku.

One su male, ali se tope u ustima ”kao velike” – pijane mini krafne bit će hit ovih poklada, samo im pružite priliku.

Ulazimo u najšašavije doba u godini, kada caruju maske i identiteti koje se ne usudimo živjeti ostalih mjeseci u godini. Da se razumijemo – i bolje je tako!

Gdje bismo završili da oslobodimo sve svoje ludosti? No, dosta filozofije, vratimo se mi krafnama i upakirajmo ih ovih poklada u novo ruho, maskirajmo ih u male slatke zalogaje pune alkohola.

Ako imate djecu, pijane krafne čuvaju se na najvišoj kuhinjskoj polici. U suprotnom riskirate socijalnu službu na vratima. Ne mislimo pritom na umaskirane susjede…

Recept za pijane mini krafne

Sastojci:

  • 2 dcl mlijeka
  • 20 gr svježeg kvasca
  • 1 jaje
  • 2 žumanjka
  • 400 gr glatkog brašna
  • prstohvat soli
  • mahuna vanilije
  • 3 velike žlice šećera
  • naribana korica naranče
  • dcl ulja
  • dcl pelina
Several fried donuts with sugar and cream on a black table

Postupak:

Razmrvite kvasac u mlakom mlijeku, dodajte žlicu brašna i žličicu šećera pa ostavite sedam minuta polupokriveno da se kvasac aktivira.

Pijane mini krafne pecite u dubokom vrućem ulju dok ne poprime zlatnu boju. Po želji ih, uz pomoć slastičarske šprice možete napuniti marmeladom ili čokoladnim namazom i posuti šećerom u prahu.

U velikoj zdjeli izmutite jaje i žumanjke, dodajte šećer, mahunu vanilije (po dužini je presijecite, pa unutrašnjost ostružite i dodajte u smjesu), prosijte brašno, dodajte kvasac, pelin, naribanu koricu naranče.

Umijesite glatko tijesto i ostavite pola sata na toplome da naraste. Razvaljajte ga na debljinu od dva centimetra (radite to na pobrašnjenoj površini) i uskom čašom izrežite krugove. Prije, no što stavite mini krafne u duboko ulje, još ih desetak minuta ostavite da narastu. Pecite ih dok ne dobiju zlatnu boju.

Po želji ih, uz pomoć slastičarske šprice, punite pekmezom ili čokoladom ili pak čokoladom s likerom. Na kraju ih pospite šećerom u prahu i uživajte u njima.

Ne propustite

Gastronomija

Krafne su omiljena poslastica u kojoj već više od tri stoljeća uživaju zaljubljenici u slatko diljem svijeta.

Gastronomija

A ako volite pripremati i jesti muffine i cupcakeove, ovo će biti savršena slastica.

Gastronomija

Svako područje Hrvatske ima specifičnu gastro tradiciju.

Gastronomija

Zdrav i jednostavan recept za krafne.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.