One su male, ali se tope u ustima ”kao velike” – pijane mini krafne bit će hit ovih poklada, samo im pružite priliku.
Ulazimo u najšašavije doba u godini, kada caruju maske i identiteti koje se ne usudimo živjeti ostalih mjeseci u godini. Da se razumijemo – i bolje je tako!
Gdje bismo završili da oslobodimo sve svoje ludosti? No, dosta filozofije, vratimo se mi krafnama i upakirajmo ih ovih poklada u novo ruho, maskirajmo ih u male slatke zalogaje pune alkohola.
Ako imate djecu, pijane krafne čuvaju se na najvišoj kuhinjskoj polici. U suprotnom riskirate socijalnu službu na vratima. Ne mislimo pritom na umaskirane susjede…
Recept za pijane mini krafne
Sastojci:
- 2 dcl mlijeka
- 20 gr svježeg kvasca
- 1 jaje
- 2 žumanjka
- 400 gr glatkog brašna
- prstohvat soli
- mahuna vanilije
- 3 velike žlice šećera
- naribana korica naranče
- dcl ulja
- dcl pelina
Postupak:
Razmrvite kvasac u mlakom mlijeku, dodajte žlicu brašna i žličicu šećera pa ostavite sedam minuta polupokriveno da se kvasac aktivira.
Pijane mini krafne pecite u dubokom vrućem ulju dok ne poprime zlatnu boju. Po želji ih, uz pomoć slastičarske šprice možete napuniti marmeladom ili čokoladnim namazom i posuti šećerom u prahu.
U velikoj zdjeli izmutite jaje i žumanjke, dodajte šećer, mahunu vanilije (po dužini je presijecite, pa unutrašnjost ostružite i dodajte u smjesu), prosijte brašno, dodajte kvasac, pelin, naribanu koricu naranče.
Umijesite glatko tijesto i ostavite pola sata na toplome da naraste. Razvaljajte ga na debljinu od dva centimetra (radite to na pobrašnjenoj površini) i uskom čašom izrežite krugove. Prije, no što stavite mini krafne u duboko ulje, još ih desetak minuta ostavite da narastu. Pecite ih dok ne dobiju zlatnu boju.
Po želji ih, uz pomoć slastičarske šprice, punite pekmezom ili čokoladom ili pak čokoladom s likerom. Na kraju ih pospite šećerom u prahu i uživajte u njima.