Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Savjeti stručnjaka

Pijte zdravo – živite duže!

Poklonite svojim najmilijima najvrijednije – ZDRAVLJE

Voda je izvor života. Ona je preduvjet za optimalno funkcioniranje organizma. Za sve što tijelo čini – treba vodu. Voda čini čak dvije trećine našeg tijela. Ta voda se mora kompletno obnoviti svakih pet do deset dana. Za to trebamo 1,5 do 2 litre vode svakodnevno, odnosno najmanje 25 g/kg svakog dana.

Kako postupamo s vodom?

Od ukupne količine vode na zemlji, samo je 0,03% iskoristivo za ljudske potrebe.
Pa ipak, više od 2 milijuna tona raznih zagađivača svakodnevno dospijevaju u vodu koju koristimo. Rijeke, jezera, mora… postali su prava odlagališta otpadnih voda, industrijskog i farmaceutskog otpada, fekalija, nafte i naftnih derivata, teških metala, pesticida, herbicida i brojnih drugih toksičnih tvari. Sve to dolazi u podzemlje ili vodotokove te zagađuje sama izvorišta ili vodocrpilišta.

Što zapravo pijemo svakodnevno? Budite svjesni! Budite oprezni!

Jeste li znali da je voda je jedan od najjačih otapala na svijetu? Ona će na putu do naših slavina, u manjoj ili većoj mjeri, otopiti gotovo sve na što naiđe, sve dok ne postigne zasićenje.

zepter tekst 2

Edel Wasser – siguran, učinkovit i jednostavan sustav za pročišćavanje vode

U vodi za piće pronađeno je više od 800 zagađivača – kemikalija, a 129 od njih je izuzetno opasno po zdravlje. Ipak, EPA (Environmental Protection Agency) zahtijeva da se vodovodi testiraju na samo 14 od navedenih kemikalija. Takav manji dio se prati i kod nas u okviru testiranja zdravstvene ispravnosti vode. Drugi problem je činjenica da se voda testira na točkama gdje voda odlazi, znači gdje je, prema propisima, ‘čista’. Na putu do naše slavine vodu zagađuju stari vodoopskrbni sustavi, kojima voda prolazi kroz zastarjele olovne ili bakrene cijevi.

Što je sve moguće pronaći u čaši vode?

1. Teške metale: olovo, živa, aluminij, arsen, kadmij

Jedan od najčešće pronađenih teških metala u vodi za piće je olovo. U vodovodima mnogih starijih kuća i gradova voda još uvijek teče kroz olovne cijevi. Što je duže voda u kontaktu s olovnom cijevi, to više tog otrovnog metala ona upija.

Olovo može oštetiti reproduktivni i centralni živčani sustav, povisuje krvni tlak i oštećuje sluh; teži slučajevi izloženosti mogu izazvati anemiju i oštećenje bubrega. Olovo se također povezuje s problemima u ponašanju, smanjenom sposobnošću za učenje te zakržljalim rastom.

Živa je još jedan teški metal koji se može naći u vodi, posebno u područjima razvijene poljoprivrede gdje su onečišćenjem pogođeni seoski bunari. Kao i olovo, taloži se u organizmu.

IMG_0042_nopiatti

Zepter Vam daje 5.000 pročišćivača za vodu besplatno na korištenje 3 mjeseca

Otrovanje živom izaziva kožne probleme, unutarnja krvarenja, gubitak zubi, oštećenje jetre i bubrega.
Arsen u ljudskom tijelu dokazano uzrokuje patološke promjene na koži i krvnim žilama, visok krvni tlak, dijabetes, periferne neuropatije, karcinom kože, unutarnjih organa i mokraćnog mjehura, spontane pobačaje i drugo.

2. Zagađenja herbicidima, pesticidima, trihalometanima i ostalim spojevima nastalim reakcijom klora i organskih tvari u vodi smatraju se izuzetno opasnima, a neka od zagađenja smatraju se i kancerogenima. Za mnoge od navedenih spojeva tek sada je dokazano da su vrlo opasni po zdravlje.

3. Viruse i bakterije, npr. Escherichia coli, salmonela i paraziti-ciste, kao što su kriptosporidija i giardia, uzrokuju teška oboljenja, čak i smrt. Prisustvo klora ne može ukloniti neke od navedenih bakterija, osobito ciste. Posljedice su: tifus, dizenterija, kolera, hepatitis, paraliza, meningitis, proljev. Čak i najmanje izlaganje ovim onečišćenjima može imati opasne posljedice po zdravlje ljudi.

Osim navedenih zagađenja, dodatno nas pogađa problem povećane tvrdoće vode te problem korištenja kemikalija pri obradi vode.

Je li voda koju pijete tvrda?

Voda koja sadrži anorganske minerale kalcij i magnezij je tvrda. To je potpuno isti anorganski sastojak koji se može naći na stjenkama posude nakon što je voda isparila. Kalcij iz vode koju pijete temeljni je sastojak ljepila i cementa. U spiljama formira stalaktite – kap po kap. Isto tako se taloži i u vašim venama. Kalcijev karbonat (vapnenac) iz vode za piće dovodi do otvrdnjavanja i začepljenja arterija. Tvrda voda tako oštećuje naš organizam taložeći svoj anorganski sastav na stjenkama naših krvnih žila, na kostima i zglobovima, u bubrezima i žuči, moždanim stanicama i sl. Na taj način trajno zakrčuje naše tijelo.

Koji je ukupni učinak sakupljanja tih mineralnih naslaga u tijelu? Ako osoba pije litru vode dnevno to iznosi 25.550 litara vode koja prolazi tijelom čovjeka dobi od 70 godina. Ta količina vode (25.550 litara) sadržavat će i 90-136 kg kamenca – anorganskog kalcija (vapna), magnezija i drugih mineralnih naslaga koje tijelo ne može iskoristiti. Dio tih 90-136 kg tijelo će izlučiti, ali će dio kamenca ostati u tijelu.

Kemikalije koje se koriste u procesu obrade vode za piće – otrov u našim slavinama

Svakodnevno do onečišćenja pitke vode dolazi zbog korištenja kemikalija u procesu obrade vode za piće. Po zdravlje su najopasnije posljedice korištenja klora, aluminijeva sulfata i natrijevog fluorida.
KLOR – stotinu godina se dodaje klor radi ‘pročišćavanja’ vode. Sigurno je i vaša voda klorirana. Brojne studije, mnogi ugledni liječnici i znanstvenici došli su do istih zaključaka – klorirana voda uzrokuje rak. Posebno kada se apsorbira kroz kožu.

Edel_waser_orange-horz

Besplatna montaža uređaja

Jeste li znali da je klor u plinovitom stanju bio korišten kao bojni otrov u I. svjetskom ratu?
Tu su još i TRIHALOMETANI – opasni kancerogeni nusprodukti, bez okusa i mirisa, koji nastaju kloriranjem vode.

FLUOR je jedan od najmoćnijih otrova koje čovjek poznaje. Pa ipak natrijev fluorid koristi se u vodovodima do gustoće i od 1,2 čestice na milijun. Isti taj natrijev fluorid, ali u većoj koncentraciji, upotrebljava se za trovanje žohara i štakora te kao pesticid.

Štetni učinci pojedinih kemijskih elemenata i spojeva u vodi na ljudsko zdravlje mogu se pokazati unutar 24-48 h, dok je kod nekih za to potrebno 5 do 40 godina. Posljedice kontaminirane vode mogu biti trajne, često i sa tragičnim ishodom!

Kako se najčešće štitimo od zagađene vode?

Flaširanom vodom?!

Upozoravaju nas da je flaširana voda čak dvije tisuće puta skuplja, a nimalo zdravija. Često je flaširana voda, zapravo, samo filtrirana voda iz slavine. U plastičnoj ambalaži voda provede i nekoliko tjedana ili više na putu od punionice do skladišta u trgovini. Novije studije dokazuju da plastična ambalaža otpušta u vodu na tisuće raznih kemikalija, a među njima teški metal antimon i kemijsku tvar EPA, koji ometaju ili usporavaju djelovanje hormona. Također plastična ambalaža otpušta i neke kancerogene spojeve.

S ekološkog stajališta, flaširana voda je, apsolutno, katastrofa. Nakon što se goleme količine nafte potroše da bi se boce proizvele i proizvod transportirao do trgovina, ostaje problem boca koje završavaju na deponijima ili se spaljuju što dovodi do ispuštanja smrtonosnih plinova. Flaširanom vodom “proizvede” se oko 5 milijuna tona plastičnog otpada godišnje. Čak oko 80% takvih boca završi negdje u prirodi. Za njihovu razgradnju potrebno je više stotina godina.

Postoji li učinkovito rješenje ovog problema? 

Da! Zepter ima rješenje!

Zepter Vam daje 5.000 pročišćivača za vodu besplatno na korištenje 3 mjeseca!!

Edel Wasser – siguran, učinkovit i jednostavan sustav za pročišćavanje vode. Edel Wasser je sustav za pročišćavanje vode koji koristi obrnutu osmozu i sustav filtriranja u 5 koraka, što je najučinkovitiji način pročišćavanja vode. Pruža Vama i Vašoj obitelji pitku, filtriranu vodu, bez nečistoća.

Ugradnja? Zepterova briga! 5.000 pročišćivača montira se besplatno.

Montaža i korištenje samog uređaja besplatno je unutar 3 mjeseca. Korisnici ove mogućnosti plaćaju uslugu demontaže i korištene filtre i to samo ako nisu odlučili zadržati uređaj u iznosu od 90 EUR.

Samo nazovite 01 6306 535 ili pišite na mail [email protected]

PIJTE ZDRAVO – ŽIVITE DUŽE!

  • okusite svježu čistu vodu bez primjesa
  • zaštitite svoje zdravlje
  • zaštitite svoju ljepotu
  • uštedite novac danas i za čitav život
  • stavite zdrav život i sebe na prvo mjesto
  • postavite moderan dizajn u središte svoje kuhinje
  • stavite čistu vodu u frižider za osvježavajuće napitke
  • kuhajte u kristalno čistoj vodi za zdravije i ukusnije obroke
  • poboljšajte svoju kožu i kosu perući se vodom bez nečistoća
  • sačuvajte okoliš i sebe od štetnosti plastične ambalaže

[box style=”0″]

Sudjelujte u Zepterovoj nagradnoj igri i osvojite jednu od tri vrijedne nagrade.

Nagrade su: Wok nova Z linija, Tava za pečenje nova Z linija i set kozmetike Swisso Logical.

Sudjelujte u nagradnom natječaju putem Zepter Facebook aplikacije te pošaljite svoju poruku o zdravim blagdanima uz Zepter. Razglednicu dijelite na svojim Facebook profilima te time povećajte svoju šansu za osvajanje neke od nagrada.

[/box]

Poklonite svojim najmilijima najvrijednije – ZDRAVLJE

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Savjeti stručnjaka

Lucija Lugomer, naša poznata influencerica i model, odlučila se napokon riješiti dioptrije te je s nama podijelila svoje iskustvo. Saznajte sve o ovoj revolucionarnoj...

Zdravstveni karton

Zanimljivo je da vitamina D u organizmu ne može biti viška jer naše tijelo regulira njegovu količinu.

Duh i tijelo

Motivirali vas posao koji radite da svako jutro ustanete iz kreveta bez grča u želucu ili pomisli da i prije početka radnog vremena čekate...

Zdravstveni karton

Stomatološka poliklinika iDENT posluje od 2010. godine. Više od 10 godina postojanja i nekoliko tisuća pacijenata godišnje ono je gdje sadašnji i budući pacijenti...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.