Izvedenica tradicionalnog grčkog jela kapama, jedno je od omiljenih jela Gwyneth Paltrow. Način pripreme odgovara njezinom užurbanom stilu života – jednostavni sastojci kuhaju se u jednom loncu što joj ne ostavlja puno posla nakon kuhanja.
U kući slavne glumice često se kuhaju jela nakon kojih se ne mora satima prati suđe, čija priprema možda i traje malo duže, no dok se jelo lagano pirja, zaposlena majka dvoje djece stigne još štošta napraviti.

Cimet ovaj jednostavan recept čini posebnim, a prilikom kuhanja kuća se puni mirisom ovog aromatičnog jela. Piletina u cimetu odličan je obrok za svaki obiteljski ručak ili toplu večeru. Umak možete ostaviti preko noći u hladnjaku i nositi ga kao ručak na posao jer odlično ide i uz samo tostirani kruh.
Umjesto originalnog recepta za kapamu u koji još ide i med, donosimo vam recept za piletinu u cimetu kako se sprema u kući Gwyneth Paltrow i Chrisa Martina.
RECEPT – PILETINA U CIMETU
Sastojci:

Priprema:
Operite i osušite piletinu. Začinite je solju, paprom i po njoj, sa svake strane, posipajte malo mljevenog cimeta. Dno velikog lonca prekrijte s malo maslinovog ulja i stavite na veliku vatru. Kad je ulje vruće, na njemu popržite piletinu. Svaku stranu pržite oko minute, dok kožica ne dobije rumenu boju, a zatim je izvadite i stavite sa strane.
Malo smanjite vatru i u istom loncu popržite luk. Mješajte minutu dok ne omekša, a zatim dodajte češnjak. Pustite neka se pirja još minutu, dok luk ne postane proziran. Nakon toga mu dodajte štapić cimeta, pelate, temeljac, vino te posolite i popaprite po želji. Pirjajte dok ne počne ključati, a zatim u lonac vratite komade piletine, nastavite kuhati oko sat vremena ili više, dok se piletina ne počne odvajati od kostiju.
Poslužite uz tjesteninu, a ukrasite ribanim sirom i peršinom. Umjesto tjestenine možete poslužiti i tostirani hrskavi kruh.
U kući slavne glumice često se kuhaju jela nakon kojih se ne mora satima prati suđe, čija priprema možda i traje malo duže, no dok se jelo lagano pirja, zaposlena majka dvoje djece stigne još štošta napraviti.

Cimet ovaj jednostavan recept čini posebnim, a prilikom kuhanja kuća se puni mirisom ovog aromatičnog jela. Piletina u cimetu odličan je obrok za svaki obiteljski ručak ili toplu večeru. Umak možete ostaviti preko noći u hladnjaku i nositi ga kao ručak na posao jer odlično ide i uz samo tostirani kruh.
Umjesto originalnog recepta za kapamu u koji još ide i med, donosimo vam recept za piletinu u cimetu kako se sprema u kući Gwyneth Paltrow i Chrisa Martina.
RECEPT – PILETINA U CIMETU
Sastojci:
- 1 cijelo pile narezano na 8 djelova
- 1 veliki crveni luk
- 4 češnja češnjaka, nasjeckana
- 1 limenka pelata
- pola šalice pilećeg temeljca
- šalica i pol crnog vina
- 1 štapić cimeta
- mljeveni cimet
- sol
- papar
- maslinovo ulje
- Feta, Myzithra, Kasseri ili Romano sir, naribani
- peršin za dekoraciju

Priprema:
Operite i osušite piletinu. Začinite je solju, paprom i po njoj, sa svake strane, posipajte malo mljevenog cimeta. Dno velikog lonca prekrijte s malo maslinovog ulja i stavite na veliku vatru. Kad je ulje vruće, na njemu popržite piletinu. Svaku stranu pržite oko minute, dok kožica ne dobije rumenu boju, a zatim je izvadite i stavite sa strane.
Malo smanjite vatru i u istom loncu popržite luk. Mješajte minutu dok ne omekša, a zatim dodajte češnjak. Pustite neka se pirja još minutu, dok luk ne postane proziran. Nakon toga mu dodajte štapić cimeta, pelate, temeljac, vino te posolite i popaprite po želji. Pirjajte dok ne počne ključati, a zatim u lonac vratite komade piletine, nastavite kuhati oko sat vremena ili više, dok se piletina ne počne odvajati od kostiju.
Poslužite uz tjesteninu, a ukrasite ribanim sirom i peršinom. Umjesto tjestenine možete poslužiti i tostirani hrskavi kruh.
In this article:cimet, grčka kuhinja, Gwyneth Paltrow, kapama, piletina, piletina u cimetu, recept, umak od rajčice
Written By
admin

Click to comment
You must be logged in to post a comment Login