Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Piletina u cimetu

Recept Gwyneth Paltrow inspiriran grčkim specijalitetom

Izvedenica tradicionalnog grčkog jela kapama, jedno je od omiljenih jela Gwyneth Paltrow. Način pripreme odgovara njezinom užurbanom stilu života – jednostavni sastojci kuhaju se u jednom loncu što joj ne ostavlja puno posla nakon kuhanja.

U kući slavne glumice često se kuhaju jela nakon kojih se ne mora satima prati suđe, čija priprema možda i traje malo duže, no dok se jelo lagano pirja, zaposlena majka dvoje djece stigne još štošta napraviti.



Cimet ovaj jednostavan recept čini posebnim, a prilikom kuhanja kuća se puni mirisom ovog aromatičnog jela. Piletina u cimetu odličan je obrok za svaki obiteljski ručak ili toplu večeru. Umak možete ostaviti preko noći u hladnjaku i nositi ga kao ručak na posao jer odlično ide i uz samo tostirani kruh.

Umjesto originalnog recepta za kapamu u koji još ide i med, donosimo vam recept za piletinu u cimetu kako se sprema u kući Gwyneth Paltrow i Chrisa Martina.

RECEPT – PILETINA U CIMETU

Sastojci: 
  • 1 cijelo pile narezano na 8 djelova
  • 1 veliki crveni luk
  • 4 češnja češnjaka, nasjeckana
  • 1 limenka pelata
  • pola šalice pilećeg temeljca
  • šalica i pol crnog vina
  • 1 štapić cimeta
  • mljeveni cimet
  • sol
  • papar
  • maslinovo ulje
  • Feta, Myzithra, Kasseri ili Romano sir, naribani
  • peršin za dekoraciju


Priprema:

Operite i osušite piletinu. Začinite je solju, paprom i po njoj, sa svake strane, posipajte malo mljevenog cimeta. Dno velikog lonca prekrijte s malo maslinovog ulja i stavite na veliku vatru. Kad je ulje vruće, na njemu popržite piletinu. Svaku stranu pržite oko minute, dok kožica ne dobije rumenu boju, a zatim je izvadite i stavite sa strane.

Malo smanjite vatru i u istom loncu popržite luk. Mješajte minutu dok ne omekša, a zatim dodajte češnjak. Pustite neka se pirja još minutu, dok luk ne postane proziran. Nakon toga mu dodajte štapić cimeta, pelate, temeljac, vino te posolite i popaprite po želji. Pirjajte dok ne počne ključati, a zatim u lonac vratite komade piletine, nastavite kuhati oko sat vremena ili više, dok se piletina ne počne odvajati od kostiju.

Poslužite uz tjesteninu, a ukrasite ribanim sirom i peršinom. Umjesto tjestenine možete poslužiti i tostirani hrskavi kruh.
 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Gastronomija

Ako ste ljubitelj biljne prehrane, a načela veganstva imate u malom prstu, sljedeći recept oduševit će sva vaša čula.

Gastronomija

Kremšnite su desert koji oduševljava nepce svih ljubitelja poslastica.

Savjeti i preporuke

Prhut mogu dobiti i osobe s masnom i osobe sa suhom kožom.

Gastronomija

Kopar odmah podsjeća na kisele krastavce i salatu od krumpira, ali je stoljećima imao mjesto u kuhinjama diljem Europe i Azije.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.