Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Dobar posao

Pitanja za potencijalnog poslodavca

Sve što vas zanima u vezi novog posla pitajte na suptilan način.

Nervoza i nespretnost mogu biti glavni neprijatelji na intervjuu za posao. Nikome nije ugodno prvi puta naći se pred nepoznatim ljudima i truditi se ostaviti što bolji dojam. Nepromišljene izjave, nenamjerne pogreške i brzopletost mogu nas stajati zaposlenja. 

Hladna glava i spremnost na svakojake razvoje situacija, mogu nam biti od velike pomoći. Posebno je bitno da se ne zaletimo s nekim neprimjerenim pitanjem. Stoga provjerite u daljnjem tekstu koja pitanja ne biste nipošto smjeli postaviti osobi koja vas intervjuira kako si ne bi upropastili šansu za novim poslom. 

1. Nikada nemojte pitati koliko vremena treba proći da bi bili promaknuti, već postoje li mogućnosti za napredovanjem i okvirno u kojem vremensko periodu.

2. Osobi koja vas intervjuira moglo bi biti iznimno nelagodno pitate li ju da li po njegovom/njenom mišljenu vi poradi neke konkretne odlike niste idealna osoba za taj posao. Zaobiđite takvo što s pitanjem koje to točno kvalifikacije bi osoba trebala imati da dobije posao za koji se natječete. 3. Nikako ne podliježite raznim glasinama i tračevima u firmi, čak i ako su do vas došli i preko najpouzdanijih izvora. Zabadanje nosa u poslovanje možete odraditi na suptilniji način nego da jednostavno pitate za konkretnu stvar je li istina.  Objasnite kako ste se raspitivali o poslovanju firme i da ste se susreli s određenim tvrdnjama, ali da ne znate jesu li istinite. 

4. Ne detaljizirajte previše stvari vezane uz vaše potencijalne radne dužnosti. Sve o poslu što vam je taj tren bitno se može sažeti u jednu rečenicu tipa: Možete li mi reći kako bi izgledao jedan prosječni radni dan u vašoj firmi?

5. Pohlepnost po pitanju bonusa za zaposlene i novčanih isplata stimulacija, ostavite van ureda. Jednostavno se zanimajte što bi kao zaposlenik mogli najviše voljeti u vezi tog radnog mjesta. 6. Negativnostima također nema mjesta na razgovoru, stoga umjesto da pitate koja je najgora stvar povezana s tim poslom, saznajte s obzirom na vaše znanje i naobrazbu što točno bi vam moglo predstavljati najveći izazov ako se odluče vas zaposliti. 

7. Lakomislenost je također veliki neprijatelj stoga prije nego budete htjeli saznati koliko se još ljudi apliciralo za isto radno mjesto, upitajte koliko će im otprilike trebati vremena da vam jave konačnu odluku. 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Zanimljivosti

Direktorica Zagrebačkog velesajma Renata Suša zaželjela je dobrodošlicu na sajmove koji su okupili sve najbolje iz poljoprivrede, i koji na svojevrstan način znače veliki...

Događanja

Bilo da se radi o teenagerima, susjedstvu ili poslovnim suradnicima, tračanje i ogovaranje je neizbježno.

Život u dvoje

Moj mali je opasan...

Dobar posao

Kako osvojiti poslovni svijet u kojem vladaju muškarci, a istovremeno ostati žena koja uživa u svojim hobijima?

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.