Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Budi fit

Pivo – tekući lijek

Današnja moderna i emancipirana žena aktivno sudjeluje u pivskoj industriji.

Pivo je potpuno prirodan i biološki uravnotežen proizvod pa se s pravom drži tekućom hranom. Energetska vrijednost jedne litre standardnog piva odgovara energetskoj vrijednosti jedne litre punomasnog mlijeka.

Pola litre na dan optimalno za zdravlje

Nije istina da se ljudi od piva debljaju. Pivo deblja kao i svaka druga namirnica ako se konzumira u većim količinama nego što je organizmu potrebno.

Većina liječnika slaže se u tvrdnji da manja količina piva (pola litre dnevno) povoljno djeluje na liječenje nekih teških bolesti i sprečava pojavu drugih. Dovode to u vezu sa sastojcima piva te mišljenjem da uživanje piva smanjuje psihosocijalni stres.

Preporučuju ga kao sredstvo za mršavljenje, jer pospješuje odvajanje masti i vode iz tijela. Korisno je jer normalizira krvni tlak, pomaže protiv slabokrvnosti i iscrpljenosti, povećava prokrvljenost srca, bubrega, mozga, pospješuje rad bubrega, umiruje djelovanje želučane kiseline…

Pivo je odlično sredstvo protiv zatvora, kiselina i celulita. Zbog vitamina H (B7) korisno je u dermatologiji jer biotin sprečava ispadanje kose i stvaranje peruti. Pivo ima i dijetetsku vrijednost jer sadržava enzime koji pospješuju razgradnju hrane. Zbog niske pH vrijednosti piva i zbog antiseptičkog učinka alkohola i gorkih sastava hmelja pivo pomaže protiv razvoja raznih bolesti uzrokovanih mikroorganizmima, djeluje umirujuće na živčani sustav te širi krvne žile i time pospješuje krvotok.

Pivo se ne pravi od hmelja!

Pivo su mnogi indoeuropski narodi nazvali prema glagolu "piti", toliko je uobičajeno bilo. U našem jeziku očita je veza, ali i engleski beer dolazi od latinskog bibere, riječi koja znači isto.

Pivo se spominje u prvom pisanom zakonu na svijetu – 1700. godine prije Krista kralj Hamurabi osmislio je zakonik u kojem je, među ostalim, naveo da u pivu ne smije biti previše vode i da ne smije biti preskupo.

Pivo su često pili radnici i težaci zbog njegova okrepljujućeg i hranjivog svojstva. Mnogi griješe kad kažu da se pivo proizvodi od hmelja. Pivo se pravi od vode, ječma ili pšenice, kvasca i hmelja – koji se dodaje samo da popravi okus i pridonese svježini. Prvi su hmelj u pivo počeli dodavati redovnici, i od tada se upotrebljava u standardnoj proizvodnji.

Kad smo već kod pogrešaka, zaboravite i stereotipno shvaćanje da je pivo isključivo muško piće. Prema procjenama, više žena u svijetu pije pivo, posebno svijetlo ale (lagano pivo bakrene boje, voćne arome i vrlo ukusno), nego ikada prije.

Činjenica je da moderna žena više ne igra pasivnu ulogu u potrošnji ili oglašavanju piva pa je sve manje tradicionalnih reklama gdje mlada, zgodna i prsata konobarica poslužuje pivo isključivo muškoj klijenteli. Vrijeme kada su uglavnom muškarci vodili pivsku politiku i zadovoljavali muški ego polako nestaje.

I žene piju pivo, zar ne?

Današnja moderna i emancipirana žena aktivno sudjeluje u pivskoj industriji. Nova filozofija oglašivanja ističe ženu kao odličnog poznavatelja piva. Rezultat je takvih reklama povećana ženska potrošnja. U Sjedinjenim Američkim Državama žene popiju 25 posto od ukupne količine piva, a one između 21 i 30 godina piju više piva od žena ostalih grupa. Postupno se povećava i broj žena starijih od 50 koje piju pivo.

Žene žele pivo s više stila i karaktera, a vole lagana piva s manje alkohola. Prevladavaju weissbiers, voćna piva i ale.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Zdravstveni karton

Akne, suha koža i kosa, lomljivi nokti pa čak i stanja poput ekcema, dijelom su rezultat genetike, a dijelom neadekvatne prehrane.

Seks

Vrtoglavo visokim potpeticama do boljeg orgazma.

Zanimljivosti

Otkako su holivudske zvijezde 2020. u svojim „goody bagovima“ na dodjeli Oscara dobile upravo ovaj izvor mladosti, spermidineLIFE® postao je javna tajna u Hollywoodu.

Duh i tijelo

Jeste li zadnjih dana primijetile nacionalnu kampanju borbe protiv menstrualnog siromaštva? Možda ste se čak u nju već i uključile? Niste li još, sad...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.